Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Kiedy pierwszy raz "pożyczyłyście" dziecko?

Polecane posty

Gość Gość

Mój mąż upiera się, żeby dać matce dziecko na weekend. Chce gdzieś pojechać i spędzić romantyczny wieczór, tak przynajmniej mówi. A tak naprawdę podejrzewam, że chce zorganizować swojej matce dwa dni z małym bo ciągle dzwoni i pyta kiedy jej damy dziecko. To nie tak, że nigdzie nie chodzimy bo wychodzimy często, mamy 15 letnią córkę, która jest bardzo odpowiedzialna i chętnie zostaje z dzieckiem. I nie będę ukrywać, że ani teściowej nie lubię ani jej nie ufam i nie widzę powodu, żeby dawać jej dziecko bo widuje go dwa razy w tygodniu i to powinno wystarczyć. I nie podoba mi się, że prosi o to męża za moimi plecami, bo mnie nigdy ale przez telefon słyszę jak jojczy jak mąż ma ją na głośniku bo np zmywa naczynia. A mąż twierdzi, że chodzi mu o nasz czas nie o matkę. Już bym wolała z córką zostawić syna na weekend niż z nią. Dodam, że mały ma 10 miesięcy

Gość Olga

To się nie zgadzaj i tyle. Karmisz? Pewnie nie karmisz cyckiem, bo byś miała już wymowke. Cos mi TU ŚMIERDZI PROWO, WSZYSCY TYLKO CHCĄ TE WASZE DZIECI, TAK ICH KAŻDY PRAGNIE i siłą wyrywa:), hahahha

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość Olga napisał:

To się nie zgadzaj i tyle. Karmisz? Pewnie nie karmisz cyckiem, bo byś miała już wymowke. Cos mi TU ŚMIERDZI PROWO, WSZYSCY TYLKO CHCĄ TE WASZE DZIECI, TAK ICH KAŻDY PRAGNIE i siłą wyrywa:), hahahha

Karmie ale to nie wymówka bo od jego 6 miesiąca odciągam, żeby wiedzieć ile jeść i miec minimalną swobodę. Podejrzewam, że teściowa już nie pamięta jaki to miód i chce sam na sam z moim synem na własnych zasadach bo oczywiście z połową moich decyzji się nie zgadza i to też jest powód dlaczego nie chce dac jej syna

Gość gość

Dziecko to nie zabawka więc jak nie jesteś przekonana i to nic pilnego to nie pożyczaj. Z teściową nie miałam problemu ale dziadkowie mojego chłopaka, takie typowe wsioki, dziad pan na włościach i baba, która wokół niego lata, ZAŻĄDALI żeby przywieźć córkę, żeby się z nią zapoznali dzień po wyjściu ze szpitala xD oczywiście ZAŻĄDAŁAM żeby pocałowali się w dupska. Bo mieli na myśli zostanie u nich przez parę dni co mi się to ani nie uśmiechało bo to jakieś 40km ani ochoty na to nie miałam po pobycie w szpitalu. Córka ma teraz trzy lata i nie miałam potrzeby jej nigdzie jak dotąd podrzucac więc na razie moja odpowiedź brzmi: nigdy

Gość Gość

Starszy syn ma 9 lat i nikt nie chce pożyczać od nas dzieci

Gość Karolina

Haha mojego syna 5 letniego też nikt nie chce ale jak był bobasem, juz takim trochę odchowanym, bez kolek i bez problemow to obie babcie chciały i meczyly. I raz dalam i wrócił z wysypka bo costam mu dala do jedzenia dziwnego. Prawie go sobie wyrywaly tak do poltora roku a teraz cisza hmmm

Gość aaa

Moja córeczka ma 7 miesięcy i jedna babcia też wyobrażała sobie, że będzie nawet spała z małą, ale szybko ostudziłam ten zapał.  Póki co z nikim jej nie zostawiałam i jeszcze przez jakiś czas na pewno nie będę. Świetnie sobie radzę sama z mężem, odwiedziny dziadkom powinny wystarczyć, zwłaszcza że to malutkie dziecko.

Gość tesciowa

Po raz pierwszy opiekowalam sie dzieckiem corki przez popoludnie i wieczor, w ich mieszkaniu gdy mialo 2 miesiace - to byl moj "prezent" dla mlodych razem z zarezerwowanym stolikiem w restauracji w ich druga rocznice slubu. Zaproponowalam to sama, mlodzi zgodzili sie - i spedzili razem kilka przyjemnych godzin. O "pozyczaniu" dziecka nic nie moge powiedziec, bo to ...yzm.

Gość iza
Dnia 22.06.2019 o 20:37, Gość Olga napisał:

Tak, każda babcia wyrywa niemowlaka, w każdej bajce, hahahaha

Gość iza
2 godziny temu, Gość tesciowa napisał:

Po raz pierwszy opiekowalam sie dzieckiem corki przez popoludnie i wieczor, w ich mieszkaniu gdy mialo 2 miesiace - to byl moj "prezent" dla mlodych razem z zarezerwowanym stolikiem w restauracji w ich druga rocznice slubu. Zaproponowalam to sama, mlodzi zgodzili sie - i spedzili razem kilka przyjemnych godzin. O "pozyczaniu" dziecka nic nie moge powiedziec, bo to ...yzm.

Tez ładna bajeczka, hahahha

Gość iza
Dnia 22.06.2019 o 21:20, Gość Karolina napisał:

Haha mojego syna 5 letniego też nikt nie chce ale jak był bobasem, juz takim trochę odchowanym, bez kolek i bez problemow to obie babcie chciały i meczyly. I raz dalam i wrócił z wysypka bo costam mu dala do jedzenia dziwnego. Prawie go sobie wyrywaly tak do poltora roku a teraz cisza hmmm

Bo babciom potrzebne dzieci do czarów i wróżb, dziecko pewnie nie zostało odczarowane po zjedzeniu o północy zabiej nogi i oka kruka

Gość gość
2 godziny temu, Gość tesciowa napisał:

moja szwagierka nam zrobiła taki prezent jak dzieci (bliźniaki) też miały około 2 miesięcy. Najlepszy prezent jaki mogliśmy w tamtym okresie dostać. 

Gość Gość xxx

Babcie się nie garnęły, ale zasadę miała taką, że zostawiałam dziecko na dłużej, gdy było już mi w stanie powiedzieć, co się tam działo ;)