Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiejsceNaNick

Co ja mam teraz zrobić ze sobą i swoim życiem?

Polecane posty

Gość MiejsceNaNick

Cześć,

Skończyłem technikum kolejowe - technik transportu szynowego, bo od zawsze chciałem pracować jako maszynista na kolei. Ale mam wadę wzroku - 1,5 dioptrii na obu oczach. Prawo nie pozwala na noszenie soczewek lub okularów na badaniu wstępnym. Na badaniu okresowym już tak, ale na badniu wstępnym nie, co jest chore.

Nie wiem, co mam robić bo 4 lata szkoły poszło tak naprawdę w D ...

W Niemczech czy Czechach, generalnie w każdym kraju UE prawo jest zdecydowanie mniej restrykcyjne więc mógłbym pracować tam, ale znajomość kolejowego języka zawodowego, to kilka lat ciężkiej nauki.

Nie wiem, gdzie mam teraz iść do pracy, co mam ze sobą zrobić... Eh. Jestem świeżo po technikum, miałem już spełniać swoje największe marzenie, ale wychodzi na to że nie będę mógł. Chyba, że ubłagałbym lekarza, żeby na to badanie wstępne przymknął oko, ale wątpię czy na pójdzie. Bardzo wątpię 😕

Gość cipka

To po co poszedłeś do takiego technikum mając tą wadę wzroku, nie wiedziałeś że i tak nie będziesz mógł przez to pracować w tym zawodzie? Dobrze że cię nie przyjmą bo stanowiłbyś zagrożenie dla ludzi :classic_unsure:

Gość Ghj

Laserowa korekcja wzroku.

Gość SilverFog

Jeżeli autor wątku ma fundusze to jak najbardziej laserowa korekcja wzroku będzie świetna opcją. Co do kliniki, to świetni specjaliści są w Optegrze np w Krakowie czy katowicach, Zreszta kliniki sa tez w innych miastach  😉

Gość Marteczka44

Potwierdzam, laserowa korekcja wzroku jest bardzo dobra opcją jeśli chodzi redukcje wady. Co do Optegry to miałam tutaj Lentivu, z tym że ja miałam w ten zabieg w Optegrze w Lublinie akurat 😉