Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Śmietankowa

Zważona śmietana

Polecane posty

Gość Śmietankowa

Mam do Was pytanie. Za każdym razem, gdy dodaję śmietany do zupy, śmietana się waży. Za każdym razem starannie, powoli mieszam smietanę z odrobiną gorącej zupy, a potem dolewam do garnka. Próbowałam już robić to z mniej gorącą zupą, ale potem przy podgrzewaniu całego garnka śmietana i tak oddzielała się od reszty zupy 😞 oczywiście próbowałam też posolić smietanę przed dodawaniem zupy, śmietan typowo "do zup" np. z Piątnicy... Mimo wszystko, wciąż to samo. 

Poradzicie coś? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
31 minut temu, Gość Śmietankowa napisał:

Mam do Was pytanie. Za każdym razem, gdy dodaję śmietany do zupy, śmietana się waży. Za każdym razem starannie, powoli mieszam smietanę z odrobiną gorącej zupy, a potem dolewam do garnka. Próbowałam już robić to z mniej gorącą zupą, ale potem przy podgrzewaniu całego garnka śmietana i tak oddzielała się od reszty zupy 😞 oczywiście próbowałam też posolić smietanę przed dodawaniem zupy, śmietan typowo "do zup" np. z Piątnicy... Mimo wszystko, wciąż to samo. 

Poradzicie coś? 

Zrezygnować ze śmietany 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Ja tez uzywam zakwaszanej z piątnicy i nic się nie dziej ani odrazu ani później. Ale mam kolezanke ze jej się warzy,kombinuje,robi dokładnie jej każe a i tak ma grudki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×