Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 000

Czy to normalne że mam 22 lata a mój ojciec znęca się nade mną psychicznie

Polecane posty

Gość 000

Wy tak kiedyś mieliście czy nie?

Gość Kasia

Trochę to nienormalne że w takim wieku dajesz się kontrolować ojcu, mówisz nawet o znęcaniu. Musisz być stanowczo i walczyć o siebie. Spróbuj się od niego odciąć, usamodzielnić. Jeśli mieszkasz z rodzicami, wprowadź się, znajdź pracę. Musisz pokazać ojcu, że on nie ma nad tobą władzy,że ty jesteś górą. To może wydawać się trudne, ale musisz zdobyć się na odwagę. 

Gość Xxxxxx
1 minutę temu, Gość Kasia napisał:

Trochę to nienormalne że w takim wieku dajesz się kontrolować ojcu, mówisz nawet o znęcaniu. Musisz być stanowczo i walczyć o siebie. Spróbuj się od niego odciąć, usamodzielnić. Jeśli mieszkasz z rodzicami, wprowadź się, znajdź pracę. Musisz pokazać ojcu, że on nie ma nad tobą władzy,że ty jesteś górą. To może wydawać się trudne, ale musisz zdobyć się na odwagę. 

Ja mam pracę ale się wszystkiego boję przez te lata upokorzeń nazywania smieciem i mówieniem że jak odejdę to zgine 

Gość Kasia

Dodam jeszcze, że napewno ojciec uważa cię za małą nieporadną dziewczynkę i myśli że może od ciebie wszystko wyegzekwować. Musisz mu udowodnić że się myli. 

Gość Xxxxxx

Boję się że w końcu pekne i skończy się na samobójstwie albo doprowadzeniu się do kalectwa 

Gość Xxxxxx
1 minutę temu, Gość Kasia napisał:

Dodam jeszcze, że napewno ojciec uważa cię za małą nieporadną dziewczynkę i myśli że może od ciebie wszystko wyegzekwować. Musisz mu udowodnić że się myli. 

Ojciec to psychopata który latami sam nie pracował, dom ma od dziadków,matka go utrzymuje plus ciągnie rentę 

Gość Xxxxxx

To jest człowiek bydlę który całe życie się slizga na innych a sam nazywa swoje dzieci śmieciami nieudacznikami itd

Gość Gosc

Dorosla kobieta a nie potrafi sie odciac. To ze to twoj ojciec to nie znaczy ze to dobry czlowiek i ze ma władze nad tobą i ze moze sobie mowic co chce do ciebie i robic z toba co chce. Ja dawno tenu ucieklam z domu i mam  spokoj swiety. Przeciez nikt nie bedzie ci tutaj radzic zostan z tatusiem - on jest kochany . Czego od nas oczekujesz ? Kazdy powie- s P i e R d a l a j od tego skunksa. Nie dawaj sie pomiatac jak ... 

Gość Xxxxxx

Na dodatek mieszkam w takiej dziurze że nie mam nawet jak znaleźć lepszej pracy bo do byle jakiego miasta 50 km

Gość Xxxxxx
Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

Dorosla kobieta a nie potrafi sie odciac. To ze to twoj ojciec to nie znaczy ze to dobry czlowiek i ze ma władze nad tobą i ze moze sobie mowic co chce do ciebie i robic z toba co chce. Ja dawno tenu ucieklam z domu i mam  spokoj swiety. Przeciez nikt nie bedzie ci tutaj radzic zostan z tatusiem - on jest kochany . Czego od nas oczekujesz ? Kazdy powie- s P i e R d a l a j od tego skunksa. Nie dawaj sie pomiatac jak ... 

Łatwo mówić ale jakiś start mieć trzeba ja mam może odłożone z 4000 tyś z mojej śmieciowej pracy...

Gość Kasia
6 minut temu, Gość Xxxxxx napisał:

Ja mam pracę ale się wszystkiego boję przez te lata upokorzeń nazywania smieciem i mówieniem że jak odejdę to zgine 

Najgorsze co możesz zrobić to się bać. Jesteś młoda dziewczyno, życie przed tobą, Nie pozwól by ktoś Ci wmówił że się do niczego nie nadajesz bo to nieprawda. Nie niszcz sobie życia. Mówisz że pracujesz, to postaraj się co miesiąc odkładać jakąś kwotę pieniędzy i coś wynajmij choćby pokoik

Wszystko jest lepsze niż życie w strachu. A kontakty z ojcem ogranicz do minimum, nie wdawaj się z nim w dyskusję. Takich ludzi nie zmienisz. Życzę Ci powodzenia i odwagi

Gość Xxxxxx

Na dodatek jestem okropnie stachliwa przez to co widziałam w domu , boje się nawet zadzwonić o mieszkanie 

Gość Xxxxxx
Przed chwilą, Gość Kasia napisał:

Najgorsze co możesz zrobić to się bać. Jesteś młoda dziewczyno, życie przed tobą, Nie pozwól by ktoś Ci wmówił że się do niczego nie nadajesz bo to nieprawda. Nie niszcz sobie życia. Mówisz że pracujesz, to postaraj się co miesiąc odkładać jakąś kwotę pieniędzy i coś wynajmij choćby pokoik

Wszystko jest lepsze niż życie w strachu. A kontakty z ojcem ogranicz do minimum, nie wdawaj się z nim w dyskusję. Takich ludzi nie zmienisz. Życzę Ci powodzenia i odwagi

Powiedziałam mu że się wyprowadze to on wybuchł tym obrzydliwym histerycznym śmiechem że wrócę za miesiąc jak nie będę miała co żreć...

Gość Goscdetvv

Wied dlaczego ojciec ma taki wypływ ja ciebie. Znajdz sonie faceta ktory bedzie cie chronil nawet przed nim. Raz dostanie o... od twojego chlopaka to sie s K u R w i e l zamknie . Rob cos  z tym kobieto . Odważ sie, on sie nie zmieni a ciebie zniszczy 

Gość Gosc

To soe wyprowadź a nie tylko gadasz o wyprowadzce. Dziwna jestes , połowa winy twojej , 

Gość Kasia
3 minuty temu, Gość Xxxxxx napisał:

Łatwo mówić ale jakiś start mieć trzeba ja mam może odłożone z 4000 tyś z mojej śmieciowej pracy...

A 4000 tys to mało, ludzie czasem i tego nie mają. Na początek Ci wystarczy. Na wynajęcie choćby tego pokoju. Przecież co miesiąc masz dochód będziesz miała z czego żyć. 

Gość gość

Nie daj się, jesteś młoda, to Twoja słabość, ale też i atut, masz dużo czasu przed sobą, wykorzystaj go optymalnie. 

Jeśli się wyprowadzisz, w domu zostanie ktoś nad kim ojciec też sie będzie znęcał? 

Gość Xxxxxx
1 minutę temu, Gość Goscdetvv napisał:

Wied dlaczego ojciec ma taki wypływ ja ciebie. Znajdz sonie faceta ktory bedzie cie chronil nawet przed nim. Raz dostanie o... od twojego chlopaka to sie s K u R w i e l zamknie . Rob cos  z tym kobieto . Odważ sie, on sie nie zmieni a ciebie zniszczy 

Żaden mnie nie chce bo wie w jakim bagnie żyje , mój ojciec to szatan , nawet matka się chciała przez niego wieszać brat , matka nie chce mnie puścić bo się boi zostać z nim sama , zastraszyl ja bo jest kobieta po szkole specjalnej 

Gość Gosfrff

To jednak moj tata nie byl taki zly, twoj jest potworem i napewno taki ojciec to by dostal o p i e R d o l ode mnie gdybym takiego miala. 

Gość Xxxxxx
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

To soe wyprowadź a nie tylko gadasz o wyprowadzce. Dziwna jestes , połowa winy twojej , 

Łatwo mówić jak się jest pewnym siebie człowiekiem z silnym poczuciem wartości, ja jestem smieciem który został przeżyty i wypluty przez psychopate i manipulatora

Gość Gossrrd

To najlepiej by bylo gdyby zdech 

Gość Kasia
4 minuty temu, Gość Xxxxxx napisał:

Powiedziałam mu że się wyprowadze to on wybuchł tym obrzydliwym histerycznym śmiechem że wrócę za miesiąc jak nie będę miała co żreć...

Dziewczyno Ty masz 22 lata.nie musisz się mu tłumaczyć, poprostu się wprowadź nic mu nie mów, postaw go przed faktem dokonanym. Ja mam 20 lat ale nigdy nie pozwoliłabym się tak traktować. Więcej wiary w siebie. 

Gość Xxxxxx

On od dziecka wmawial mi że jestem smieciem baranem, ...ka że żaden mnie nie będzie chciał a z tego domu nie dam rady uciec nigdy 

Gość Xxxxxx

Od dziecka mi wmawial że nawet na babcie klozetowa mnie nie przyjmą 

Gość Gossrrd

Dziewczyno zawalcz ostatkami sil , noe wierze ze mozna tak zyc i noe robic noc by odejsc . On ma satysfakcję z tego . Co chcesz od nas uslyszec ? Pogłaszcz tatusia ? Zrob mu kawke i znoś upokorzenia . Pozwoliłaś sobie - jestes masochistką . Idz do psychologa i powiedz jemu to co tutaj nam. Jaką pomoc chcesz od nas tutaj otrzymać ? Skoro dalej chcesz tkwić w tym gownie 

Gość Xxxxxx
Przed chwilą, Gość Gossrrd napisał:

Dziewczyno zawalcz ostatkami sil , noe wierze ze mozna tak zyc i noe robic noc by odejsc . On ma satysfakcję z tego . Co chcesz od nas uslyszec ? Pogłaszcz tatusia ? Zrob mu kawke i znoś upokorzenia . Pozwoliłaś sobie - jestes masochistką . Idz do psychologa i powiedz jemu to co tutaj nam. Jaką pomoc chcesz od nas tutaj otrzymać ? Skoro dalej chcesz tkwić w tym gownie 

Nie chce ale nawet mama mnie straszy że nic nie będę miała jak wynajmę coś, że mnie zjedzą opłaty i że nie będę miała za co żyć 

Gość Kasia
Przed chwilą, Gość Xxxxxx napisał:

On od dziecka wmawial mi że jestem smieciem baranem, ...ka że żaden mnie nie będzie chciał a z tego domu nie dam rady uciec nigdy 

Widzę że twoim największym problemem jest to że wspominasz przeszłość i to Cię blokuje i przez to się boisz. Ale musisz sobie uświadomić że teraz walczysz o przyszłość. Jeśli chcesz pozwolić by ojciec Ci ją zmarnował proszę bardzo. Ale jest też druga lepsza opcja zamiast wszystko rozpamietywac,zaczać działać, najlepiej już teraz. 

Gość Goss

Ale ojciec P o j e b   k u R w a. Zrob porzadek z tym smieciem 

Gość Xxxxxx

Ja już myślę o sznurze , mieszka z nami jego nie pelnosprawna umysłowo siostra to ja potrafi nawet bic 

Gość Goss

Dlaczego całą rodziną noe odejdziecie ? Razem cos wynająć i miec spokoj z rodziną. Dlaczego rowniez matka to znosi ? Rozumiem ze on ma kase i jestescie uzależnieni