Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k-a

Lęk przed seksem

Polecane posty

Gość k-a

Moja przyjaciółka została zgwałcona. Teraz nie potrafi otworzyć się na seks, wręcz boi się tego. Nie chce się zgodzić na żadną terapię i rozmowę z psychologiem. Jak można jej pomóc?

Gość k-a

Nikt wypowie się?

Myślę, że nie zawsze uda się to przepracować w sobie bez pomocy fachowców. Trudno coś radzić, gdy ma się tak znikomą wiedzę o niej. 

Gość Basia

Ciężko powiedzieć. Miałam tak samo, też nie chciałam nigdzie iść i nie poszłam. Mam męża od 8lat on o wszystkim wiedział. Ciągle mamy problemy łóżkowe. Chociaż on sprawił że już się nie boję, natomiast wstyd pozostał.

Gość Gość

Po prostu bądź przy niej. Ja wypłakiwałam się w ramię koleżanki i  korzystałam przez krótki czas z pomocy psychologa. Nic mi to nie pomogło, sama musiałam to ze sobą przepracować.  Po 8-miu latach od zdarzenia, pozbyłam się traumy, doszło do normalnego seksu z partnerem i było dobrze. Teraz potrafię o tym rozmawiać bez emocji.

Gość Ania
21 godzin temu, Gość k-a napisał:

Moja przyjaciółka została zgwałcona. Teraz nie potrafi otworzyć się na seks, wręcz boi się tego. Nie chce się zgodzić na żadną terapię i rozmowę z psychologiem. Jak można jej pomóc?

miłość, uczucie, przytulanie, cierpliwosc, wsparcie