Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maiko

Mam problem ze zbieractwem/ zakupoholizmem

Polecane posty

Gość Gość
28 minut temu, Gość Gosc napisał:

Ale ja nie mowie iz ja jestem subtelna. Tylko czy Ty wyczuwasz subtelna roznice bo przeciez musisz byc subtelna skoro krytykujesz iz ja nie jestem? Right? 

Zgadza się. Ja zarzuciłem Ci bynajmniej brak subtelności... Rozumiesz?

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Zgadza się. Ja zarzuciłem Ci bynajmniej brak subtelności... Rozumiesz?

Rozumiem ze jestes ostoja subtelnosci. Udzielisz mi korkow za free? 

Gość Maiko

Męskie zapachy też lubię, a pomarańczę w płynie do kąpieli, w perfumach nie. Cytryny nie znoszę. 

Co powiesz o swoich ulubionych perfumach z pieprzem? Może je przetestuję ;)

Gość Gość

Tak.

Gość Gosc

Czy powinnam napisac raczej: czy bylbys tak uprzejmy i wyglosil mi elaborat na temat subtelnosci meskiej jak rowniez zenskiej poprzez pryzmat odczuc ludzkich i bylbys tak mily aby zrobic dla mnie dobry uczynek i dokonac tego grzecznosciowo? 

Gość Gosc
4 minuty temu, Gość Maiko napisał:

Męskie zapachy też lubię, a pomarańczę w płynie do kąpieli, w perfumach nie. Cytryny nie znoszę. 

Co powiesz o swoich ulubionych perfumach z pieprzem? Może je przetestuję 😉

Bardzo chetnie. Pasjonuje sie perfumami od wielu lat. Czytalam rozne artykuly na temat powstawania. Ogolnie te moje ulubione byly bardzo nieatrakcyjne dla kogokolwiek. Nikt ich nie kupowal, kolezanki z pracy wybieraly kazde inne tylko nie te 😄 Skladniki to biały pieprz, czarny pieprz, różowy pieprz, irys, szara ambra, drzewo kaszmirowe, sandalowe, pizmo, wetyweria. 

Moze odgadniesz 🙂

w kazdym razie patrze na trwalosc zapachu oraz wybieram wody perfumowane. 

Gość Gosc

Ogolnie tez nie lubie cytryny poniewaz kojarzy mi sie - znowu bede niesubtelna - z potem. Aczkolwiek cytryna tez da rade ale w tej kompozycji musialoby sie znalezc cos co przydymiloby ten zapach. Na pewno nie jako glowna nuta. 

Gość Maiko

Dziekuję. Idę się wykąpać. Potem wygooglam Twoje perfumy, bo nie zgadnę. Widać, że jesteś pasjonatką. Moje ponoć pachną cmentarzem, więc tez mało kto je lubi.

Gość Gosc

Ja lubie meskie perfumy z pomarańcza. Wrecz poznalam faceta i nie wiem do tej pory czy w Nim czy bardziej w jego perfumach sie zakochalam bo traci przy blizszym poznaniu, najlepsze meskie perfumy ever z jabłkiem, mandarynka, gałka muszkatołowa, kardamonem i nutami morskimi co w moich tez czesto ma miejsce. Do tego białe piżmo, drzewo sandałowe, fasola tonka, mech dębowy, wetiweria

Gość Gość
14 minut temu, Gość Gosc napisał:

Czy powinnam napisac raczej: czy bylbys tak uprzejmy i wyglosil mi elaborat na temat subtelnosci meskiej jak rowniez zenskiej poprzez pryzmat odczuc ludzkich i bylbys tak mily aby zrobic dla mnie dobry uczynek i dokonac tego grzecznosciowo? 

Postaram się być grzeczny i miły.

Gość Gosc
5 minut temu, Gość Maiko napisał:

Dziekuję. Idę się wykąpać. Potem wygooglam Twoje perfumy, bo nie zgadnę. Widać, że jesteś pasjonatką. Moje ponoć pachną cmentarzem, więc tez mało kto je lubi.

Moich tez nikt nie chcial kupic mowili ze nieatrakcyjne i tylko 1 koledze sie podobaly. Dobranoc 🙂

Gość Gosc

Moze bym polubila tez te Twoje ale nie wiem doprawdy ktore pachna galka muszkatolowa bo nie spotkalam sie z tym. Raczej w meskich. 

Gość Maiko

Znalazłam Calvin Klein - Reveal. To te Twoje?

Gość Maiko
8 minut temu, Gość Gosc napisał:

Moze bym polubila tez te Twoje ale nie wiem doprawdy ktore pachna galka muszkatolowa bo nie spotkalam sie z tym. Raczej w meskich. 

Black Cashmere Donny Karan, wycofane wieki temu. Przypadkiem kupiłam flakon. 

Gość O zgrozo.
4 godziny temu, Gość Kuch napisał:

Nie można zmieniać się. Zajrzyj na sympatię profil użytkownika o nicku "nieinteresujemnieseks". Ten chłop pomoże Ci wspólnie gotować smaczne obiady, wspólnie upiec ciasto, wspólnie skonsumować, umyć plecy, czy pomasować z oliwką bez sesku. On jest z Poznania z tego co wynika z opisu. Skoro nie chce się wiązać i nie chce Cię związać, to tylko skorzystasz. Nawet jak jesteś LES, bo on i tak nie uprawia.

Ja piernicze ten jak sie produkuje i poleca nedznym sposobem...

Gość ccc

Widać pieniędzy ci nie brakuje na to wszystko, więc może zmień mieszkanie na większe albo dom. Problem braku miejsca się rozwiąże.

Gość Gosc

W sumie jak tak mysle to nawet mnie przekonalas. Pusty pokoj, proste meble, 1 zegarek, 1 szt perfum, 1 ksiazka, 1 poduszka. Nie byloby tyle prania, prasowania. Cos w tym jest.

Kiedys w dawnych czasach kolekcjonowalam ksiazki a wlasciwie kolekcjonowalam czytanie ich. Potrafilam przeczytac rocznie ok 38. A potem wszystko sie zmienilo, poscig za nowosciami. 

A proste zycie jest...proste. I chyba przejde na 1 szt perfum jak Ty. 

Gość Gosc
7 minut temu, Gość ccc napisał:

Widać pieniędzy ci nie brakuje na to wszystko, więc może zmień mieszkanie na większe albo dom. Problem braku miejsca się rozwiąże.

wlasnie na dom mi brakuje i na samochod za 300000. 

Z drugiej strony co bym tam robila w tym domu sama? I kto kosilby trawnik i sprzatal to wszystko? I kto by karmil psa i kota i legwana i papuge bo pewnie wciaz byloby malo i trzeba wiecej? 

I ten samochod ciezko byloby upilnowac i kazda rysa bylaby czyms strasznym i znowu same problemy wiec moze lepiej miec 1 szt perfum i 1 zegarek. Tak zaczynalam i chyba zaczynam tesknic za tymi czasami. 

Gość Maiko
10 minut temu, Gość ccc napisał:

Ale ja nie chcę tyle posiadać...

6 minut temu, Gość Gosc napisał:

W sumie jak tak mysle to nawet mnie przekonalas. Pusty pokoj, proste meble, 1 zegarek, 1 szt perfum, 1 ksiazka, 1 poduszka. Nie byloby tyle prania, prasowania. Cos w tym jest.

Kiedys w dawnych czasach kolekcjonowalam ksiazki a wlasciwie kolekcjonowalam czytanie ich. Potrafilam przeczytac rocznie ok 38. A potem wszystko sie zmienilo, poscig za nowosciami. 

A proste zycie jest...proste. I chyba przejde na 1 szt perfum jak Ty. 

Książek nie mam wiele. Może z 60. Reszta na czytniku. 

Gość Gosc

Zbieractwo czy zakupoholizm czy jak to tam ktos nazwie, to chyba bierze sie stad iz czlowiek mial za mlodu marzenia. 

Wlasciwie musze powiedziec ze spelnily sie wszystkie moje marzenia tzn ja je spelnilam. Poza 1.

To chyba nigdy sie nie spelni i czlowiek z tej desperacji iz to marzenie sie nie spelni otacza sie przedmiotami, spelnia kazde inne marzenie ktore moze kupic poza tym czego nie moze kupic czyli miloscia.

Chyba oddalabym to wszystko, nawet te ulubione, w zamian za 20 lat zycia w milosci z kims kto czuje to samo. 

Ale tego nie kupie.

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość Maiko napisał:

Ale ja nie chcę tyle posiadać...

Książek nie mam wiele. Może z 60. Reszta na czytniku. 

Ja mam ok 200.

I szczerze to nie chce ich wyrzucic. 

Gość Gość

Internety to jednak zło... Dobrej nocy.

Gość Gosc

Rozumiecie mnie? Chcialabym to kupic. Po prostu ktos podaje cene mowi 10 kafli i kocham Cie zawsze nie chodze na boki i w ogole bede grzeczny i daje mu 10 i on mnie kocha stara sie i tak jest codziennie. Woecie o co chodzi bez tych podchodow rozterek problemow. Pije jakus napoj z napisem milosc i nagle marzenie sie spelnia.

Ale to jest niemozliwe. I ja na to nic nie poradze to jest poza moja moca i nie kupie tego wiec moge miec wszystko co chce ale tego nigdy nie

W takim razie skoro jestem uczciwa i nie zwiaze z kims bez milosci to musze miec subsytut i zajecie na urlop to pranie i prasowanie odciaga uwage od mysli. 

Gość Maiko

Ja nie wiem czemu tyle zbieram. Może to jakieś obciążenie z ubogiego dzieciństwa lub potrzeba kontroli. Dobranoc.

Gość Gosc

Bo nie ma nic gorszego niz lezenie na plazy samemu. Nie lubie % wiec napoj z parasolka tez mnie nie bawi. To co robic na takim urlopie? A tak przynajmniej cos sie dzieje, ktos cos zagada, cos pochwali, cos mu sie spodoba, cos zauwazy, cos sie kreci i nie ma czasu myslec o niewygodnych tematach. 

Gość Gosc

Ja nie lubie zbierac. Ja lubie odkrywac perelki, zglebiac cos, lubie upraszczac i wprowadzac wiecej wygody, komfortu, czynic zycie bardziej znosnym.

Paradoksalnie uzeram sie z tymi szafami ale slysze od ludzi ze zawsze jestem elegancka, stawiaja mbie za wzor, chwala to wiec ma to jakis plus. 

Gość Gosc

Ale gdyby ktos stanal przede mna i powiedzial: zrobmy taki deal. Oddawaj to wszystko, te wszystkie perfumy i w ogole bedziesz teraz mieszkac w malym pokoiku, bez frykasow ale dostaniesz tego swojego ulochanego i dozyjecie razem 90, umrzecie jedem po drugim i nigdy sie nie rozstaniecie ok? 

To poszlabym na to. 

Wiem ze tak nie bedzie ale fajnie jest pomarzyc. 

Gość Gość

Twoim wyznacznikiem życia są pieniądze, wykształcenie i status społeczny... kolejność nie jest przypadkowa.

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Twoim wyznacznikiem życia są pieniądze, wykształcenie i status społeczny... kolejność nie jest przypadkowa.

To interesujace co piszesz poniewaz odrzucilam swietne w Twoim rozumieniu okazje i to nie 1 na dobra ustawke zyciowa i mysle ze z moim sprytem mialabym teraz juz spokojnie auto za 300000, dom itd ale wiesz co mnie zgubilo? Idealistyczne podejscie do milosci, uczciwosc, lojalnosc i to co dzis jest bez wartosci dla wiekszosci. Ja nie umiem przegrywac i draze az wydraze. I chyba tym idealistycznym podejsciem, to mnie calkowicie zaslepilo, ja wierzylam w to ze jak na filmach pojawia sie ekskluzywna kobieta ktora jest niezalezna i ma wszystko to druga osoba po prostu nagle sie zakocha i w ogole bedzie pieknie bo ja tak chce.

I pojawil sie niski gosc, ktory mnie oczarowal usmiechem, zapachem, poczuciem humoru. 

I nie chce mnie. 100 innych chce a On nie 🙂

Tak jakby po to zeby mnie wqrwic. 

Gość Gosc

To znaczy zeby jeszcze bardziej mnie wqrwic On chce mnie ale udaje ze nie chce, zzera go zazdrosc i powtarza jak mantre, przeciez mozesz miec kazdego innego, jaja sobie robisz ze mnie. I przedstawilabys mnie rodzinie...takiego...? 

I wlasnie przedstawilabym ale On nie chce tego. Niby chce ale w to nie wierzy.