Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila

Pieluchy jednorazowe

Polecane posty

Gość kamila

Ostatnio coraz częściej mówi się o szkodliwości pieluch jednorazowych, jak podchodzicie do tego tematu?

Gość Amelinium

z zatkanym nosem 😄

Gość Amelinium

z zatkanym nosem 😄

Gość gość

Mam zamiar używać dla dziecka.

Gość Ags

Zakladam i zmieniam a po zapelnieniu wyrzucam z zawartoscia. Takie mam podejscie. 🙂

Gość mika

Ciekawa jestem czemu ekolodzy nie krzyczą, że tyle chemii wyrzucamy do środowiska.

Gość ewka

Już od dawna wiadomo, że pieluchy jednorazowe to wielkie zło. My np. używamy pieluch tetrowych, trochę więcej z nimi zabawy, ale to zmusza nas do szybszego odpieluchowania dziecka. 

Gość baśka

My również jesteśmy zwolennikami pieluch wielorazowych, po rozmowach z położną zdecydowaliśmy się na takie właśnie rozwiązanie. Zauważyliśmy, że przy tych pieluchach dziecko ma większy dyskomfort i szybciej sygnalizuje potrzebę fizjologiczną a co za tym idzie wcześniej zaczyna korzystać z nocnika.

Gość gość

Używałam wielorazowych. Więcej przy tym pracy, ale nie produkujesz tony śmieci

Gość ktoś

Jak podchodzimy? że takoe juz dawno powinny byc wycofane, po co zaśmiecać środowiski tonami pieluch 

Gość asterek

Też jestem za wielorazowymi, ktoś kiedyś policzył, że na jedno dziecko przypada 6000 szt. pieluch jednorazowych a to daje 1,5 tony śmieci a wiadomo plastik rozkłada się setki lat . Liczby chyba dają coś do myślenia.

Gość Gość
3 godziny temu, Gość gość napisał:

Używałam wielorazowych. Więcej przy tym pracy, ale nie produkujesz tony śmieci

Rozumiem, że ich nie pierzesz, tylko wietrzysz.

Gość korek

W artykułach na stronach szkół rodzenia (m jak mama, prenalen, rodzice, itp.) znalazłam krótką charakterystykę pieluch wielorazowych, otóż : "są one delikatniejsze dla pupy maluszka, rzadziej pojawiają się problemy skórne i maluszek szybciej przechodzi odpieluchowanie", są to argumenty "za" ale nie wyobrażam sobie aby mieć tony pieluch do prania.

Gość hanka
3 godziny temu, Gość korek napisał:

W artykułach na stronach szkół rodzenia (m jak mama, prenalen, rodzice, itp.) znalazłam krótką charakterystykę pieluch wielorazowych, otóż : "są one delikatniejsze dla pupy maluszka, rzadziej pojawiają się problemy skórne i maluszek szybciej przechodzi odpieluchowanie", są to argumenty "za" ale nie wyobrażam sobie aby mieć tony pieluch do prania.

Na pewno delikatniejsze, ale czasochłonny proces przywrócenia do stanu używalności 😉