Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Landrynka21

Wynik beta Hcg <1.20

Polecane posty

Miałam zapalenie pęcherza, później spóźnial mi się okres 5 dni, w tym czasie zrobiłam kilka testów ciążowych i każdy wyszedł negatywnie. Później zrobiłam test z krwi na beta hcg, ale tego samego dnia po południu dostałam okres. Dziś odebrałam wyniki i był <1.20 

Wartosci referencyjne 

0.0 - 5.0

1-10 tydz ciąży 1.20-417 430

Lekarz rodzinny mówi że nie aczkolwiek ja dalej nie wiem

Czy to oznacza ciąże? Albo jej prawdopodobieństwo? 

Gość Emm933

Jeżeli wynik jest większy niż 5 wtedy jest ciąża. Zresztą dostałaś okresu i jeszcze się zastanawiasz?

40 minut temu, Gość Emm933 napisał:

Jeżeli wynik jest większy niż 5 wtedy jest ciąża. Zresztą dostałaś okresu i jeszcze się zastanawiasz?

No to dlaczego jest taki wynik mimo okresu? A wynik 1.20 nie zalicza się w te 1.20-417430

Gość Emm933
2 minuty temu, Landrynka21 napisał:

No to dlaczego jest taki wynik mimo okresu? A wynik 1.20 nie zalicza się w te 1.20-41743

A wie Pani co oznacza znak < ? Oznacza , że coś jest mniejsze od podanej wartości. Tzn , że Pani wynik jest mniejszy niż 1.20. Czyli nie jest Pani w ciąży. 

Gość Gosc

Nie jestes w ciazy. 

Gość Gość

Nie ma ciąży.Ty  masz wynik 1 i dostałaś okres.Kobiety nie będące w ciąży wcale nie muszą mieć wyniku 0.

36 minut temu, Gość Emm933 napisał:

A wie Pani co oznacza znak < ? Oznacza , że coś jest mniejsze od podanej wartości. Tzn , że Pani wynik jest mniejszy niż 1.20. Czyli nie jest Pani w ciąży. 

A nie oznacza to że jest większe?  Czyli nie mam potrzeby martwienia się z powodu nieplanowanej ciąży? 

Gość Gość

Matematyka się kłania.VW masz wynik 1 i 2 dziesiąte pamiętasz takie coś z matmy z podstawówki?

42 minuty temu, Gość Emm933 napisał:

A nie oznacza to że jest większe? 

Gość Gosc
1 minutę temu, Landrynka21 napisał:

A nie oznacza to że jest większe?  Czyli nie mam potrzeby martwienia się z powodu nieplanowanej ciąży? 

Nie znak mniejszości to no >20. A znak większości to np <20 nie ma co o ciazy myśleć.

1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Nie znak mniejszości to no >20. A znak większości to np <20 nie ma co o ciazy myśleć.

To mam właśnie znak <1.20

Gość Gość

Ciąża według  wartości referencyjnej jest w tym laboratorium  powyżej 1,20 ty masz poniżej, więc nie podali dokładnej wartości, napisali tylko >1,20, (mniej niż 1,20) co oznacza, że możesz mieć i 0. Ewidentny brak ciąży. 

Gość Gość
7 minut temu, Landrynka21 napisał:

U Ciebie matematyka też się kłania. Znak < to znak mniejszości, natomiast znak > to znak większości.

Autorko, Ty masz <1,20 więc wartość mniejszą i NA PEWNO nie jesteś w ciąży. Dla większej pewności piwiem Ci, że ja w kwietniu robiłam HCG i też miałam wynik <1,2 i w ciąży nie jestem.

22 minuty temu, Gość Gość napisał:

U Ciebie matematyka też się kłania. Znak < to znak mniejszości, natomiast znak > to znak większości.

Autorko, Ty masz <1,20 więc wartość mniejszą i NA PEWNO nie jesteś w ciąży. Dla większej pewności piwiem Ci, że ja w kwietniu robiłam HCG i też miałam wynik <1,2 i w ciąży nie jestem.

A wiesz może czemu akurat taki wynik miałaś?

Gość Gość

Dla mnie wszystko co ponizej 5 to brak ciąży ale tu masz jeszcze dokładne wyjaśnienie...." te "<" oznaczaja normy laboratoryjne zaleznie od urzadzenia na ktorym przeprowadza sie test!!!! oznacza to poziom nie oznaczalny, minimalny dla danego urzadzenia. Nie wiadomo jakie jest stezenie czy 0.001 czy 1.1 gdy norma dla urzadzenia to np "<2.0". "

52 minuty temu, Gość Gość napisał:

Dla mnie wszystko co ponizej 5 to brak ciąży ale tu masz jeszcze dokładne wyjaśnienie...." te "<" oznaczaja normy laboratoryjne zaleznie od urzadzenia na ktorym przeprowadza sie test!!!! oznacza to poziom nie oznaczalny, minimalny dla danego urzadzenia. Nie wiadomo jakie jest stezenie czy 0.001 czy 1.1 gdy norma dla urzadzenia to np "<2.0". "

Ale raczej ciąża jest wykluczona? 

Gość Gość

Co za kobieta, testy negatywne, okres ma, beta tyle co nic a ta jeszcze pyta obciażę🤦🏻‍♀️ Niedługo się dowiemy, że zabawiała się z chłopakiem przez spodnie i boi się, że plemniki przeszły przez ubranie 

ile ty masz lat? Zachowujesz się jak nastolatka...

Gość Gość

Nie jesteś w ciąży z takim wynikiem.

Gość Emm933
13 godzin temu, Landrynka21 napisał:

A nie oznacza to że jest większe? 

Nie oznacza...Na to wskazuję znak. A jakby było większe to napisali by wartość bez znaku. Na tym etapie ciąży gdyby była to tak 50-100 minimum beta by wynosiła i to minimum bo przeważnie są większe. Poziom hormonu ciążowego  rośnie bardzo szybko. 5/10/15 to jest zaraz po zagniezdzeniu się zarodka i rośnie bardzo szybko. Więc w dniu okresu wynosi zazwyczaj dużo więcej niż 5....Już daj spokój. Nie jesteś w ciąży.