Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodziny_

urodziny 4 latki - jakie menu

Polecane posty

Gość urodziny_

Cześć.

Niestety o ile z ciastami nigdy nie mam problemów, jakie przygotować na imprezy to z czymś konkretniejszym zawsze mam problem. Córka ma urodziny w czwartek, goście (dziadkowie, wujkowie) przyjadą po 16 (spora część po pracy) i teraz pytanie. Co przygotować do jedzenia? Ciasta mam już zaplanowane, ale co z resztą?

Czy podać typowy obiad, czyli mięso z dodatkami czy raczej sałatki, jakieś danie na ciepło, ciasto francuskie? Goście pewnie posiedzą z 3 godziny (tak przypuszczam) - należą raczej do niejedzących za wiele. 

Może macie jakieś pomysły?

Gość Gość

Jak będą po pracy to raczej normalny obiad bo będą głodni.

Gość gość

Zrobiłabym jakieś tarty wytrawne (np. sezonowo z botwinką), do tego michę sałaty z winegretem i może deskę wędlin albo serów - zależy co lubią. Deser tort i np. eton mess z sezonowymi owocami i wystarczy w zupełności.

Gość Gosc

Jeśli goście będą po pracy, to oczywiście że obiad

Gość gość
7 minut temu, Gość Gosc napisał:

Jeśli goście będą po pracy, to oczywiście że obiad

A może goście mają w pracy przerwę na lunch, i obiad zjedli 3-4 godziny wcześniej?

Gość Gosc
25 minut temu, Gość gość napisał:

A może goście mają w pracy przerwę na lunch, i obiad zjedli 3-4 godziny wcześniej?

To zawsze mogą pozostać przy cieście i kawie

Gość gość
4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

To zawsze mogą pozostać przy cieście i kawie

A autorka zostanie z kupą jedzenia, którego nikt nie tknie.

Gość Gość

Zaden obiad o tej porze,tylko jak piszesz autorko jakies fajne danie jednogarnkowe na cieplo do tego bagietke,z dwie salatki i wtedy ciasta 

Gość Xyz

O tej godzinie to zazwyczaj się jest już po obiedzie. Ja zapraszam na torta i kawę. Później podaję jakaś kolację. 

Gość gosc K

W zeszłym tygodniu robiłam 4 urodziny syna. Zrobiłam 3 szybkie sałatki (mizeria, z kiszonej kapusty, salata z tarta marchewka i jogurtem) ziemniaki gotowane na parze, kasza pęczak z pieczarkami w sosie smietanowo-pieczarkowym i mięso ( duszona wołowina, kotlety mielone i kotlety z kurczaka, na których były podsmażone pieczarki). Na deser tort, nie bawiłam się w żadne cista. Włącznie wszystkich było 12 osób i prawie nic nie zostało 😉