Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olaboga

Partner mnie dobija

Polecane posty

Gość Olaboga

Cześć, jestem w ciąży, koniec pierwszego i początek drugiego trymestru. Bardzo źle ją znoszę. Wymiotuję jak wodospad, mam wstręt do jedzenia, jestem ciągle zmęczona, senna, staram się spać jak najwięcej, żeby nie czuć nudności i zawrotów głowy które mam przy każdym wstaniu na nogi, niezależnie od tego czy leżę czy siedzę, boli mnie brzuch od ciągłych zaparć. Od jakiegoś czasu (mniej więcej miesiąc, raczej mniej) przestałam w domu gotować bo samo patrzenie na jedzenie wywołuje u mnie odruch wymiotny a takie upały wykończyłyby zwykłego człowieka a co dopiero mnie w ciąży z takimi uporczywymi dolegliwościami i zdecydowanie mniej sprzątam, ale nie tak, że w domu jest bałagan czy tzw. syf, po prostu nie myje naczyń od razu tylko jak zlew się napełni, nie wykonuję cięższych prac czy takich, które wymagają użycia ostrej chemii. Mój partner twierdzi, że się rozleniwiłam i wykorzystuje sytuacje a złe samopoczucie sobie „wkręcam” i w ogóle, żebym wzięła się w garść i przestała nad sobą użalać. Co ja mam mu powiedzieć? Jak ja mam wytłumaczyć? Czuje się totalnie bezsilna i zaczynam się zastanawiać, czy rzeczywiście mam rację czy jestem po prostu beznadziejną partnerką która nie potrafi się wywiązać z zadań... Wydaje mi się, ze to on powinien mnie odciążyć i mi przygotować jedzenie czy pomóc w pracach domowych a nie wylewać na mnie żale ze w mieszkaniu nic nie zrobione. Co myślicie?

Gość gość

Masz racje, ale jak nie pomaga to zacznij gotowac obiad i po prostu zwymiotuj. Wszedzie. Na garnki, na stol, nawet na niego. Musi widziec jak wyglada twoje samopoczucie w praktyce. Potem usiadz na podlodze i powiedz, ze jest ci slabo i idziesz spac. Zwin sie z kuchni, umuj i idz spac. Niech on to sprzatnie.

Gość Gość

czy przed ciążą dbanie o dom tez należało tylko do Twoich obowiązków? Pracowalas? Teraz masz zwolnienie lekarskie? Cóż,nie każdy facet ma w sobie tyle empatii i sam domyśli sie jak się czujesz. Może warto byłoby porozmawiać i wyjaśnić jak się czujesz, skoro on tego nie rozumie. Chodzi z Tobą na wizyty,interesuje ciąża?

Gość Gość Ciekawy

Proponuję zrobić rytuały na związek i miłość, są mega skuteczne. Polecam Wróżka Milena Gołda