Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garbys

Zakrzepica

Polecane posty

Gość garbys

Cześć. Od 15 lat jeżdżę jako kierowca. Byłem ostatnio na badaniach i lekarz sugerował mi, żeby zaczął coś brać, bo mi grozi zakrzepica. Tzn. ze względu na pracę, nie, że już coś się dzieje. Nikt ze znajomych niczego nie bierze albo nie chcą się przyznać. Czy poważnie praca za kierownicą może się wiązać z takimi problemami?

Gość gosc

Może, ale nie musi. Obstawiam, że nie masz jak robić sobie przerwy w co trochę, żeby rozprostować nogi, co nie? Powinieneś coś suplementować, żeby poprawić krążenie krwi i zmniejszyć ryzyko zakrzepicy. Też jeżdżę, na busach. Suplementuję S8 - to jest właśnie dla osób, które mają pracę siedzącą, za biurkiem, kierownicą itp. Poczytaj. Moim zdaniem warto. A o takich rzeczach mało kto mówi - przynajmniej do momentu, kiedy jest dobrze.

Gość garbys

Ale co to u ciebie wyglądało? Kiedy zaczęłaś suplementować S8? Jak coś się zaczęło dziać? I co później? Faktycznie widziałaś zmianę? Ból się przestał pojawiać, lepsze samopoczucie?

Gość gosc

Kilka tygodni temu. Tak, coś zaczęło się dziać, wtedy też okazało się, że prawie wszyscy z mojej rodziny z czasem mają zakrzepicę. To jest naprawdę mega poważna, uciążliwa dolegliwość. Wiem np. co miała moja mama. Teraz już będę tego bardziej pilnować. Suplementowaniem S8 to nie wszystko. Zamierzam zwiększyć aktywność. To ważne.

Gość bartekb

Róbcie cokolwiek, żeby do tego nie doprowadzić. Mam zakrzepicę, wiem, co to oznacza. U mnie to był efekt pracy od 20 lat bez ruchu, tzn. jako kierowca. Teraz już tak pracować nie mogę, musiałem się przekwalifikować, a wcale nie obeszło się to bez bólu. Najeździłem się po lekarzach, konsultacjach, problemów co nie miara. Nie wiem, czy szybka reakcja by mi cokolwiek dała, możliwe że tak. Brak ruchu jest jak dla mnie największym problemem tych czasów.

Gość garbys

Spróbuję od przyszłego tygodnia. Na innym forum znalazłem 2 osoby, które twierdzą, że to samo suplementują, miały problem, ale jest OK. No zobaczymy. Tylko jeszcze - jakie ilości? Ile tego pić tygodniowo, żeby faktycznie to mogło mieć jakikolwiek wpływ, mogło jakkolwiek pomóc? Raz dziennie, co kilka dni, a może częściej?

Gość Elviria

Dziewczyny, a jaka antykoncepcja przy zakrzepicy? Słyszałam, że trzeba w tej sytuacji bardzo uważać. Podobno tabletki Orlifique są polecane?

Gość gość

Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!Co za banda żałosnych spamerów!!!v