Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Czy w waszej pracy też są intrygi plotki i ogólny fałsz

Polecane posty

Gość Gość

Bo u mojej to każdy każdemu dupę obrabia ,niby każdy się lubi a wystarczy że ktoś wyjdzie i już jest temat. Najgorsza jest ta fałszywość już wolę jak ktoś jawnie pokazuje że Mnie nienawidzi.Jaka jest atmosfera u was

Gość Gość

To samo. Urząd, praktycznie same kobiety. Jak to jeden z nielicznych mężczyzn powiedział- gniazdo żmij.

Gość Marx

U mnie w korpo to samo! Ludzie są tak fałszywi, że brak słów. Potrafią kogoś obgadać a za chwilę słodzić tej osobie bez żenady. Ja jak kogoś nie lubię to po prostu ograniczam kontakt z tą osobą. Ludzie często mówią, że kogoś nie lubią a za chwilę widzę jak mile gawędzą z tą niby nie lubianą osobą

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Marx napisał:

U mnie w korpo to samo! Ludzie są tak fałszywi, że brak słów. Potrafią kogoś obgadać a za chwilę słodzić tej osobie bez żenady. Ja jak kogoś nie lubię to po prostu ograniczam kontakt z tą osobą. Ludzie często mówią, że kogoś nie lubią a za chwilę widzę jak mile gawędzą z tą niby nie lubianą osobą

Nie rozumie fałszu jak mozna kogoś nie lubię obgadywac a za chwilę zachowywać się jak papużki nierozłączki.Mam wrzenie że nie pasuje do tego świata.Jsk kogoś nie lubię to nie poprosi nie mam z nim kontaktu.

Gość Gość

Jak w każdej pracy. U nas jest ok, tylko jedna żmija przed emeryturą ma hobby w postaci utrudniania innym życia. Ale olewamy ja. Najważniejsze,że szefostwo jest ok.

Gość Gość

Nie. 

Gość Gość

To samo rzygać się chce

Gość Minnie

Pracowałam w dużej, znanej firmie, w biurze, na niezłym stanowisku. Jedyna wada to to, że w moim dziale były same baby,z okolicznych wsi przede wszystkim (miały nieco gorsze stanowiska z niższa płacą - ale nie była to zła pensja). Dlaczego była to wada? Bo ciągle spiskowaly, obgadywaly i kopaly dołki. Mnie nie przyjęły przyjaźnie od pierwszego dnia. Miałam lepsza pensje (to było wiadome z nazwy stanowiska). Do tego szefowa wychwalala poziom mojego wykształcenia itp. Później jeszcze prezenty od kontrahentów i efekt był taki że robily wszystko by się mnie pozbyć. Kłamały nawet szefostwu. W końcu sama się zwolniłam (mimo iż nikt mnie nie wyrzucal), bo atmosfery w moim dziale nie dało się znieść. Czułam się tam fatalnie, choć nic nie zrobiłam zlego, a dodatkowo jedna z nieżyczliwych oskarzala mnie o to cosama robiła. Ale nie widziałam innego wyjścia jak się zwolnić. Nawet gdyby wyszło "na moje" i prawda ujrzałaby światło dzienne, że to nade mną się pastwia "koleżanki" z działu, to i tak wszystkich by nie wyrzucono /najwyżej 2 prowodyrki/. Wolałam zmienić firmę i przede wszystkim otoczenie - co wyszło mi na dobre, bo obecnie atmosfera w pracy jest super, a pracuje już ponad rok. 

Gość Ele

Z własnego doświadczenia powiem, że najlepiej pracuje się, gdzie są głównie mężczyźni. Mam porównanie.

Gość TakaSobieMama

U mnie jest spoko, a nawet bardzo fajnie. Moze dlatego ze pracuje w IT i w 95% z facetami ;)...?

Gość Gość
11 godzin temu, Gość TakaSobieMama napisał:

U mnie jest spoko, a nawet bardzo fajnie. Moze dlatego ze pracuje w IT i w 95% z facetami ;)...?

też pracuję w IT, ale tak dwulicowego faceta jak mój kierownik dawno nie spotkałam, byłam świadkiem jak kilka razy przyłapali go na kłamstwie i kręceniu

w pokoju mam 9 facetów i plotkują tu o innych, szczególnie jeden z nich lubi oceniać ciała nowo zatrudnionych kobiet

Gość gość

Kiedyś tak miałam, w dziale kilkanaście bab, obrabianie tyłków, niby przyjaźnie, koalicje, słodzenie i obgadywanie. Miałam dosyć, odeszłam do mniejszej firmy, tutaj nawet jakby się chciało to nie ma kogo i z kim obgadywać

Gość Lill

Nie. Pracuje z samymi facetami. Oni maja inne problemy i patrzenie na rzeczywistość 

Gość Gość

Pracuję z samymi kobietami i atmosfera jest bardzo fajna. Zawsze można liczyć na pomoc, jeżeli któraś czegoś nie potrafi lub jest bardzo zawalona robotą. I we wszystkich firmach tak miałam, a pracuję w księgowości, więc zawsze są same baby. Dla mnie to, co piszecie, to jakiś kosmos.

Gość gość
14 minut temu, Gość Gość napisał:

Pracuję z samymi kobietami i atmosfera jest bardzo fajna. Zawsze można liczyć na pomoc, jeżeli któraś czegoś nie potrafi lub jest bardzo zawalona robotą. I we wszystkich firmach tak miałam, a pracuję w księgowości, więc zawsze są same baby. Dla mnie to, co piszecie, to jakiś kosmos.

Też pracuję w księgowości, same baby i na przestrzeni lat różnie bywało. Raz było fatalnie ale nie bardzo miałam możliwość manewru, byłam młoda i niedoświadczona, bez większych szans na rynku, to się męczyłam, ale potem główna wichrzycielka odeszła i sprawy się unormowały, stworzyłyśmy fajny zespół. Potem w innej firmie było znów marnie, obgadywanie, intrygi, szefowa promująca oślizgłych lizusów i donosicielstwo, więc poszukałam innej pracy i na razie nie narzekam.

Gość Goosc

Ja pracuję jako urzędnik i jest to samo, było spoko dopóki szef nie zaczął mnie trochę wyróżniać a jak drugi powiedział coś w zartach że jestem najładniejsza to już miałam przechlapane.... Najgorsze jest to że jesteśmy w tym samym wieku zdane na siebie cały dzień a wiem że jak tylko się odwróce to jestem obgadana, wypytuja o wszystko niby z troski. 

Źle się pracuje w takiej atmosferze, mam chorujące dziecko z niepełnosprawnością i często lezymy w szpitalu to po każdym powrocie ze szpitala nam piekło jakbym na urlop życia jechała a nie w szpitalu była. Nawet nie zapytaja nigdy o zdrowie dziecka. Przygadywanie później kto jest największym leniem bo ma najwięcej nieobecności itd, a za chwilę gadają jak najlepsze przyjaciółki do mnie... 

Gość TakaSobieMama
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

też pracuję w IT, ale tak dwulicowego faceta jak mój kierownik dawno nie spotkałam, byłam świadkiem jak kilka razy przyłapali go na kłamstwie i kręceniu

w pokoju mam 9 facetów i plotkują tu o innych, szczególnie jeden z nich lubi oceniać ciała nowo zatrudnionych kobiet

No owszem, plotkuja i wszystkie kobiety oceniaja 😄 ale (przynajmnie u nas) wsrod facetow nie ma intryg i obludy : jak maja cos na watrobie to wala prosto z mostu i konflikty rozwiazuja od razu, ostra dyskusja a po pracy ida razem na piwo 😄 

Lubie pracowac w meskim zespole, cala sztuka polega na tym zeby "wtopic sie w tlo" i nie wyskakiwac z kobiecoscia 😉 ... W 95% jestem traktowana jak kumpela, a te 5% kobiety ulatwiaja czasami zycie 😉 😄 

Gość Lill

No owszem, plotkuja i wszystkie kobiety oceniaja  ale (przynajmnie u nas) wsrod facetow nie ma intryg i obludy : jak maja cos na watrobie to wala prosto z mostu i konflikty rozwiazuja od razu, ostra dyskusja a po pracy ida razem na piwo  

Lubie pracowac w meskim zespole, cala sztuka polega na tym zeby "wtopic sie w tlo" i nie wyskakiwac z kobiecoscia  ... W 95% jestem traktowana jak kumpela, a te 5% kobiety ulatwiaja czasami zycie  

x

O to dokładnie chodzi. Pracowałam w kobietami. Tutaj do Ciebie robi słodkie oczęta, a jak wyjdziesz to Ci tyłek obrabia. Z facetami jest tak, że jak mu coś leży na wątrobie to nie jest słodko-pierdzący wobec Ciebie a po prostu ogranicza kontakt do minimum. Co innego oceniać ciało, wygląd itd. A co innego w oczy być słodkopierdzącym a za plecami jechać po Tobie.

Gość ele
19 minut temu, Gość Lill napisał:

No owszem, plotkuja i wszystkie kobiety oceniaja  ale (przynajmnie u nas) wsrod facetow nie ma intryg i obludy : jak maja cos na watrobie to wala prosto z mostu i konflikty rozwiazuja od razu, ostra dyskusja a po pracy ida razem na piwo  

Lubie pracowac w meskim zespole, cala sztuka polega na tym zeby "wtopic sie w tlo" i nie wyskakiwac z kobiecoscia  ... W 95% jestem traktowana jak kumpela, a te 5% kobiety ulatwiaja czasami zycie  

x

O to dokładnie chodzi. Pracowałam w kobietami. Tutaj do Ciebie robi słodkie oczęta, a jak wyjdziesz to Ci tyłek obrabia. Z facetami jest tak, że jak mu coś leży na wątrobie to nie jest słodko-pierdzący wobec Ciebie a po prostu ogranicza kontakt do minimum. Co innego oceniać ciało, wygląd itd. A co innego w oczy być słodkopierdzącym a za plecami jechać po Tobie.

Ja też potwierdzam. Jak byłam młoda, to pracowałam z samymi kobietami i to starszymi, więc były mega wredne. Z facetami w innej pracy tego nie było.

Gość Pracowałam

W zespołach samych kobiet, prawie samych mężczyzn (oprócz mnie) i mieszanych. Najlepsza atmosfera była w tych mieszanych.