Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goscc

Leki na depresje

Polecane posty

Gość Goscc

Mam zdiagnozowana lekka depresje,niechec do wszystkiego,czarnowidztwo,na 7 dni dwa sa ok,reszta nie za bardzo,taka sinusoida.Mam lek przypisany,cos typu Prozac(chyba)wychwyt serotoniny(by zniwelowac apatie).Moje pytanie jest takie,czy jak bede bral jakis czas i odstawie czy organizm nie bedzie sie domagal bo nie wierze,ze po 3 miesiacach,przestaje i jest juz git i jade na tej fali.Boje sie ze pozniej bez tego ani rusz i błedne kolo bedzie.W ogole mam tez wypalenie zawodowe ide bez checi do roboty ale z drugiej strony strach przed inna robota tak wiec zmiana nie wchodzi w gre raczej,bo mam tez fobie spoleczna. 

Gość gość
2 minuty temu, Gość Goscc napisał:

Mam zdiagnozowana lekka depresje,niechec do wszystkiego,czarnowidztwo,na 7 dni dwa sa ok,reszta nie za bardzo,taka sinusoida.Mam lek przypisany,cos typu Prozac(chyba)wychwyt serotoniny(by zniwelowac apatie).Moje pytanie jest takie,czy jak bede bral jakis czas i odstawie czy organizm nie bedzie sie domagal bo nie wierze,ze po 3 miesiacach,przestaje i jest juz git i jade na tej fali.Boje sie ze pozniej bez tego ani rusz i błedne kolo bedzie.W ogole mam tez wypalenie zawodowe ide bez checi do roboty ale z drugiej strony strach przed inna robota tak wiec zmiana nie wchodzi w gre raczej,bo mam tez fobie spoleczna. 

ja kiedyś wytrzymałem 3 tygodnie na psychotropach, skutek był taki że byłem zamulony i ociężały w pracy, więc to bezsens. To co leczy doła to jest miłość brachu.

Gość Goscc

A lekarz mowila ze maja dac power do dzialania.

Gość Moplkggg

Jeśli masz prawdziwą depresję bez leków i terapii jej nie wyleczysz..prozac nie powinien zamulać tak jak Seronil ..nie słuchaj ludzi którzy nigdy sami nie doswiadczyli tej choroby a wymądrzają sie

Gość gość
6 minut temu, Gość Moplkggg napisał:

Jeśli masz prawdziwą depresję bez leków i terapii jej nie wyleczysz..prozac nie powinien zamulać tak jak Seronil ..nie słuchaj ludzi którzy nigdy sami nie doswiadczyli tej choroby a wymądrzają sie

To jest bardzo trudny temat i czasem można zapytać ludzi,

bo niektórzy  lekarze nadużywają leków, jednak w w niektórych przypadkach

rzeczywiście tylko leki mogą pomóc, ale takich pytań nie zadaje się na forum takim jak to.

Czytałam, że prozac u ludzi nie mających ciężkiej depresji może wywołać nawet skłonności samobójcze.

Jeśli autor chce pytać ludzi, to  niech znajdzie forum,
na którym wypowiadają się ludzie z problemami psychicznymi, 

a równocześnie ( nie albo opinia ludzi, albo lekarza, tylko równolegle jedno i drugie)

znajdzie bardzo kompetentnego lekarza, który nie ma opinii pigularza,

który dla spokoju faszeruje wszystkich jak leci pigułami,

bez poświecenia odpowiedniej ilości czasu na diagnozę.

Na tym forum nikt nie jest w stanie ocenić stanu psychicznego autora tego wątku,

więc niech autor nie przywiązuje się za bardzo do jakiegokolwiek wpisu tutaj dla własnego dobra.

Gość chora na depresję

I to jest bardzo mądre podsumowanie

Gość Gość

Bardzo mądre. Nie słuchaj nikogo z kafe, a na pewno nie szukaj tu pomocy, bo tu jej bynajmniej nie dostaniesz. Stalkowanie ludzi jest tu na porządku dziennym i sprawia innym frajdę. Jak masz problem to idź to rzeczywistego lekarza, a nie szukaj porady od psycholi na forum. 

Gość ciekawska
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Bardzo mądre. Nie słuchaj nikogo z kafe, a na pewno nie szukaj tu pomocy, bo tu jej bynajmniej nie dostaniesz. Stalkowanie ludzi jest tu na porządku dziennym i sprawia innym frajdę. Jak masz problem to idź to rzeczywistego lekarza, a nie szukaj porady od psycholi na forum. 

Niby jak można tu stalkować ludzi? Po IP?

Gość kraj raj
1 godzinę temu, Gość Goscc napisał:

Leki cie tylko dobiją, skutki uboczne są masakryczne. Jedyny lek na depresje to zmiana otoczenia/pracy/obecnej sytuacji

Gość

Są osoby które mogą brać np. taki Seronil, Bioxetin { czyli Fluoksetyna, odpowiednik osławionego Prozaka} długie lata. Na zawsze. Ja natomiast przy lekkich ale przedłużających się stanach depresyjnych ani grama nie mogłam.Odwrotnie na mnie tego typu substancje działały. Możliwe że to złośliwy zespół serotoninowy. Po prostu siłą woli  takie stany musiałam przezwyciężać. Relaks, muzyka, rower. Życie daje popalić. Z biegiem czasu przekonujesz się, że masz naprawdę dużo sił, mimo braku sił. Tak bym może to ujęła :)     

Gość Goscc

Dzieki za wszystkie wpisy.Jakos boje sie tego leku,mimo,ze dawka mala bo to psychotropy.Nie wiem jakie forum jest dobre na ten temat,moze ktos naprowadzi. 

Gość gosć

Idz do lekarza i z nim rozprawiaj o psychotropach a nie na kafeterii Boze...