Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mela

Problemy z samoocena po przejsciach

Polecane posty

Gość Mela

Chcialam sie dowiedziec co sadzicie o problemach z samoocena w zwiazku. Osobiscie mam problemy zdrowotne PCOS ktore zostalo pozno wykryte z winy lekarzy, bylam zle leczona hormonami w wyniku czego przytylam sporo. Nie widac tego bardzo bo bylam chuda osoba aczkolwiek moje samopoczucie i ocena spadla bardzo. Jestem w dlugoletnim zwiazku i mojemu partnerowi to nie przeszkadza, wspiera mnie i mowie zeby sie nic nie martwic ze bedzie dobrze i ze z czasem wroce do siebie. Prawi mi komplementy i mowi ze kocha we mnie wszystko nawet te dodatkowe pare kg wiec nie chce zebym sie tym zamartwiala. Ja natomiast boje sie ze on wie jak bylo kiedys i ze mimo ze tak mowi to jednak bardziej mu sie podobalam te pare kg wczesniej. Przez to wszystko mam problem w byciu soba w czasie seksu, bardzo lubie seks aczkolwiek cos mnie blokuje przed byciem w 100 % soba. Czy ktos z Was tez tak ma? Jesli tak to jak sobie radzicie z takim wstydem. Czy skoro mi tak mowi to powinnam wyluzowac i pojsc na calosc w lozku, ogolnie odkad zaczelam chorowac to staram sie ukrywac jakiekolwiek niedoskonalosci ale tez nie chce zeby go to odepchnelo w jakis sposob. Znacie jakies sposoby na wyluzowanie, na wydobycie z siebie na nowo tego seksapilu itp.  

Gość Hejhwj

Moja droga. Bardzo ważny post napisałaś i dobrze że poruszasz taki temat. Pierwsza najważniejsza rzecz : masz bardzo mądrego i dobrego faceta obok. Faceta który KOCHA CIĘ za to jaka jesteś (bo jesteś mądra sympatyczna, masz poczucie humoru, lubli twoje towarzystwo, bo jesteś zabawna..) a nie za to jak wyglądasz i ile ważysz. Waga to Tylko liczba. Może się zmieniać. Może malec, wzrastać i td. I nie mozna od tego uzaleniac uczuć. Bo to puste i płytkie. To co mogę Ci doradzić to zacznij pracować nad własną samoocena. Może jakaś psychoterapia (mnie pomogła i uratowała moją psychikę). Mów sobie sama miłe rzeczy. Dbaj o swoje zdrowie na tyle na ile możesz. Pamiętaj że jesteś fajna i wartościowa taka jaka jesteś. Bo jesteś kompletna i niczego ci nie brakuje. Trzymam kciuki i życzę powodzenia ❤️