Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piooo

Ciężki trądzik po 30tce

Polecane posty

Gość piooo

Witajcie!

Czy któraś z Was tak jak ja, zmaga się z ciężkim trądzikiem? Mam 30 lat, a pryszcze jak u nastolatki 😞 Jestem już totalnie załamana, nie mogę na siebie patrzeć 😞 żadne kremy tupu bioderma, la roche nic nie pomagają. Kosmetyki na bazie naturalnych składników też nie zdały egzaminu. Po duac żel, żadnej poprawy. Z racji choroby WZJG mam dosyć ograniczoną dietę: nie jem słodyczy, nabiału, glutenu, ostrych przypraw, nie piję alkoholu. Twarz osuszam ręcznikami papierowymi, co tydzień piorę poszewkę od poduszki, a pryszczy mam miliony! do tego pojawiły się bardzo bolące na żuchwie 😞 dermatolog poleciła mi kurację lekiem Axotret. Z tego co czytam, to ciężki lek. Martwię się o moje jelito jak to zniesie 😞 Poradźcie dziewczyny, co Wam pomogło?

Gość piooo

up up

Witam

Najważniejsze jest żeby znaleźć przyczynę tych zmian. Warto jest zrobić różne badania hormonale a dietę odpowiednią wprowadzić dopiero po testach na nietolerancje pokarmową. Z zabiegów gabinetowych kurację zaczynamy od intensywnych wizyt raz na tydzień. Łączymy tutaj peeling kawitacyjny (najlepszy na zaskorniki) i oxybrazję (najlepsza na stan zapalny). Zabiegi te oczyszczają cerę, złuszczają naskorek, nawilżaja i wyciszają skórę. Po paru intensywnych zabiegach raz na tydzien, przechodzimy na zabiegi regularnie raz na miesiąc. Do domu obowiązkowo naturalne kosmetyki aloesowe firmy Forever do dłuższego stosowania (najlepiej na stałe). Wszystkie szczegółowe informacje znajdują się na naszej stronie olwin.pl.

Pozdrawiam 

Gość Gość

Idź do dermatologa!

Na trądzik trzeba brac wit.PP mnie pomogło.Na receptę ona jest.

Gość gość
Dnia 25.07.2019 o 08:18, Gość piooo napisał:

Witajcie!

Czy któraś z Was tak jak ja, zmaga się z ciężkim trądzikiem? Mam 30 lat, a pryszcze jak u nastolatki 😞 Jestem już totalnie załamana, nie mogę na siebie patrzeć 😞 żadne kremy tupu bioderma, la roche nic nie pomagają. Kosmetyki na bazie naturalnych składników też nie zdały egzaminu. Po duac żel, żadnej poprawy. Z racji choroby WZJG mam dosyć ograniczoną dietę: nie jem słodyczy, nabiału, glutenu, ostrych przypraw, nie piję alkoholu. Twarz osuszam ręcznikami papierowymi, co tydzień piorę poszewkę od poduszki, a pryszczy mam miliony! do tego pojawiły się bardzo bolące na żuchwie 😞 dermatolog poleciła mi kurację lekiem Axotret. Z tego co czytam, to ciężki lek. Martwię się o moje jelito jak to zniesie 😞 Poradźcie dziewczyny, co Wam pomogło?

Dermatolog zlecił badania przed rozpoczęciem kuracji? Ufasz mu? Ma dobre opinie? Jeżeli tak to próbuj.

Internetem nie ma co się sugerować, bo każdemu pomaga co innego. Od okładów z mlekiem, po kuracje hormonalne. Życia Ci nie starczy żeby wszystkiego spróbować.

Gość Gość

Lek, który masz zalecony, ma faktycznie szanse pomóc Ci z trądzikiem, ale to już największy kaliber ze wszystkich retinoidow. Pytanie, czy próbowałaś przedtem jakichś innych retinoidow w postaci maści? Mnie wysypało nagle po 30, klindamycyna nie pomogła, a zbawienny okazał się żel differin na receptę.

Gość Ona36

Mam 36 lat i tak samo jak Ty walczę z trądzikiem. Próbowałam chyba wszystkiego: maści, kremy, kosmetyki, antybiotyki, kwasy, mikrodermabrazje, laser frakcyjny..a trądzik i ekstremalne przetłuszczanie skóry nadal miało się dobrze. Nie robiłam badań hormonalnych jeszcze ale dermatolog stwierdził że powinnam wziąć axtrotet bo potrzebna jest przebudowa gruczołów łojowych. I tak się stało..od marca biorę doustnie retinoidy. Przez pierwsze 3 miesiące oprócz lekkiego przesuszenia skóry nie widziałam większej poprawy. Ale po 4 miesiącu nastąpił progress.. wszystkie wągry zaczęły wychodzić na wierzch, skóra przestała się przetłuszczać i od tamtej pory nie wyszedł mi ani jeden pryszcz. Oczywiście nierówności, blizny i przebarwienia są nadal. Jeśli masz jakieś pytania to pisz śmiało 😉

Gość Gość M

Ja polecam retinoid na receptę Epiduo lub cotygodniowe peelingi 50 procentowym kwasem migdałowym. Skuteczne są też tabletki antykoncepcyjne Atywia, ale oczywiście mają sporo skutków ubocznych