Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mart

Lidl forum pracowników 2019

Polecane posty

Gość Chwastek

A jak wyglada egzamin po prestizu?

Gość CiekawA

Hej, nie długo kończy mi się macierzyński i zacznę zaległy urlop. Powiedzcie mi proszę jak to będzie z wypłatą, czy dostanę już po podwyzkach? 

Gość badgirl

milion pytan, pytania głównie zamknięte wielokrotnego wyboru, 70% poprawnych oznacza zdany egzamin.

Gość badgirl
2 godziny temu, Gość CiekawA napisał:

Hej, nie długo kończy mi się macierzyński i zacznę zaległy urlop. Powiedzcie mi proszę jak to będzie z wypłatą, czy dostanę już po podwyzkach? 

nie, dostaniesz podwyzke dopiero jak wrócisz do pracy

Gość Radek
4 godziny temu, Gość badgirl napisał:

nie, dostaniesz podwyzke dopiero jak wrócisz do pracy

Pensja będzie już normalna na urlopie po macierzyńskim 

Gość Nowa 2019

Powiedzcie mi bardzo proszę jak mam na umowie napisane 130h miesięcznie a w grafiku ponad 140h to mogę tyle robić i mi zapłacą za te nadgodziny bo tak by wyglądało z warunków umowy czy oddadzą mi śmieszne dni wolne lub godziny? 

Gość Nowa 2019

Powiedzcie mi bardzo proszę jak mam na umowie napisane 130h miesięcznie a w grafiku ponad 140h to mogę tyle robić i mi zapłacą za te nadgodziny bo tak by wyglądało z warunków umowy czy oddadzą mi śmieszne dni wolne lub godziny? 

Heja. Powiedzcie mi jaka jest pensja dla PS w Olsztynie na pełen etat? 

Gość Zrozumienia

Witam czy  czyta te forum ktoś z dyrekcji jak tak to pamiętaj że każdy kiedyś był dzieckiem ty też każdy miał marzenia ty też że wszyscy staramy się i chcemy pracować nie jesteśmy robolami jak kiedyś traktowali murzynów nie obrażając ich ale te czasy się skończyły . Każdy zasługuje na odrobinę szacunku  . Zrób kontrolę ale taką aby nikt nie wiedział że jedziesz , bo kierownicy dostają głupawki ,,boże jedzie ,, trzeba to i to zrobić a pracowników nie ma i tempo tempo szybciej i szybciej . Stres bo dyrektor jedzie i co powie. Nie wiem nie chcesz sam to wyślij inną osobę i niech podsłucha o czym rozmawiają pracownicy . Jak zależy ci na pracownikach i masz odrobinę zrozumienia chyba że całkiem ci kasa zaślepiła oczy na traktowanie pracowników  i to nie jest Radość z życia . Wiem że na sklepie musi grać świeżość , czystość ,daty ale tu pracują ludzie nie roboty jak by tak z każdego sklepu wysłać osobę do psychologa to wszyscy by dostali zwolnienie . Nie wiem jakie są szkolenia dla kierowników ale jak wracają na sklep to jak by po wizycie u psychologa mija tydzień i rozum im wraca zapominają co było na szkoleniu i dalej robią jak robili . Młodzi którzy dopiero wchodzą w dorosłe życie nie mają stresu chcą się cieszyć życiem i pracować ale starzy pracownicy mają już tak zrytą psychikę że młody jak to słyszy to mówi ,,ja tak nie chce ,, i się zwalnia albo młody robi tak że,, kierownik zrobi co chce bo się zwolnię ,,.A stary pracownik jak od początku tak nie robił tak już nie zrobi bo boi się że będzie miał 9 dni do pracy i na piec . Zrób kontrole grafików bo są tragicznie robione . 

Gość obatel

popieram 101% przedmówce !

Gość Gosc Io

Dokładnie.Zrobcie częściej ankiety o kadrze kierowniczej.Ja rozumiem że oni są od zarządzania ale żadnego szacunku do ludzi nie mają.Ich wyniki to ciężka praca nas a nie ich,leni dla których podniesienie papierka często jest ujmą!!!!

Gość Www

Wiecie co jestem z kadry zarzadzajacej i z reka na sercu moge stwierdzic ze duzo zlego powiedzialam pracownikowi ale nie dlatego ze mialam kaprys tylko cisnienie odgorne swoje zrobilo. Swojej postawy nie pochwalam ale otworzyło mi to oczy ze nie moge tak i nie chce.Towar wykladam tak samo jak ps ale wiecie wlasnie jest jeden powod dla ktorego warto sie zmienic -dla samej siebie . bo nie warto zycia w lidlu toczyc w zlosci . wszyscy idziemy tam po kase a zakres obowiazkow nikogo nie jest mniejszy ani wiekszy wiec robmy wszyscy wszystko chocby kosztem prob i błędów ale napewno lepiej sie bedzie wspolpracowac. Przestanmy patrzec na wszystko przez pryzmat swojego ego bo to nas gubi zacznijmy rozmawiac o problemach i zaczac budowac zespol to jest gwarancja na lepsza atmosfere i bez zadnych tutaj podziałów wszyscy dla gory i tak jestesmy nr personalnym. Ale mozemy zrobic cos dla siebie i dla calej reszty osob z ktorymi wspolpracujemy , przede wsxystkim zacznijmy pracowac nad szacunkiem 1:1. Mozecie pisac ze to sa glupoty ale u mnie pomoglo .Dziekuje mojemu zespolowi za rozmowy 🤗

Gość Gość

Dostałam pracę  w Lidl .Gdzie mogę znaleźć  te krótkie kody ?. Chciałabym powoli zacząć je zapamiętywać.  Jeśli ktoś ma proszę o wysłanie.  jpd1@op.pl.   Dzięki.

Gość Huljk

Powiedz swojemu Ms/Zms niech Ci wydrukuje telex z ow i plan odpieku. Tam masz kody

Gość Pitr
12 godzin temu, Gość Gość napisał:

Dostałam pracę  w Lidl .Gdzie mogę znaleźć  te krótkie kody ?. Chciałabym powoli zacząć je zapamiętywać.  Jeśli ktoś ma proszę o wysłanie.  jpd1@op.pl.   Dzięki.

Jest aplikacja z kodami też możesz sobie ściągnąć .

Gość Gość

Kurcze pod koniec października mam wracać do pracy z macierzyńskiego.. byłam ostatnio na moim sklepie i jak widziałam te moje dziewczyny i ich miny bo oczywiście hasło JEDZIE KDS .. to zastanawiam się grubo nad tym powrotem. .. chyba wezmę wychowawcze i bez stresu zajmę się moim dzieckiem ..

Gość Gość
18 minut temu, Gość Gość napisał:

Kurcze pod koniec października mam wracać do pracy z macierzyńskiego.. byłam ostatnio na moim sklepie i jak widziałam te moje dziewczyny i ich miny bo oczywiście hasło JEDZIE KDS .. to zastanawiam się grubo nad tym powrotem. .. chyba wezmę wychowawcze i bez stresu zajmę się moim dzieckiem ..

Nie zastanawiaj się nad tym , to jest obóz pracy i napewno nie będziesz miała czasu na zajęcie się dzieckiem po powrocie bo nigdy nie wiadomo o której się wyjdzie z tego syfu...

Gość odp
Dnia 24.09.2019 o 22:34, Tarcza napisał:

Heja. Powiedzcie mi jaka jest pensja dla PS w Olsztynie na pełen etat? 

ok 2300 na reke

Gość Ola

Czy w Lidlu można się starać o dofinansowanie do okularów korekcyjnych ? Ktoś się starał?

Gość obatel

czy u Was też menager/ menagerka sklepu  to święte krowy nie wliczające się do pracy, prowadzenia zmiany i do pracy na sklepie itp, itd? jak to wygląda w kraju? w regionach?

Gość Andzia

Czy u was na nocce ms każe robić Leona?? ..zamiast rozkładać towar .To jest bez sensu sklep leży a nowy u nas robi na nocce Leona i ma jeszcze za to więcej płacone ciekawe co dyrekcja na to????

Gość pracownik

tak u nas tez robią na nockach leona a ty zapierdzielasz za 3 osoby żeby się wyrobić na rano 

Gość Gość

Powiedzcie mi czy zms zarabia dużo więcej od ps czy to  są jakieś  małe różnice bo mam możliwość awansu i nie wiem czy  się zdecydować 

Gość Andzia

Czy przy 10 boksach mięsa 12 ow 6 mopra i dwa Tico na nocce wyrabiacie się we dwoje ????

Gość Ole

Ciężko jest... jeśli chodzi o ncki to wiem że kiedyś dyrektor zakazał pięciu-szesciu nocek pod rząd bo ludzie padali a znów to jest praktykowanie....

Gość Rio

Jak to jest możliwe,że po nocce w piątek dostałem w sobotę urlop !!!

Gość Gościu

Witam, czy oprócz premii za obecność macie jakieś inne dodatki? I jak ta premia wygląda, % od wypłaty czy jakaś stała kwota? Widziałem, że jedna nieobecność to 50% mniej, a każda następna 10%?

Gość obatel
7 godzin temu, Gość Rio napisał:

za przeproszeniem ktoś Cie wyru..ł , smutne ale prawdziwe. Więc korzystaj z urlopu i wypoczywaj po nocce .

Gość Gość
7 godzin temu, Gość Rio napisał:

Normalnie to jest możliwe. Urlop wstawiać można od poniedziałku do niedzieli. Jeśli nie masz wtedy zaplanowanego dnia wolnego za sobotę lub niedzielę to nie ma żadnego problemu żeby był to urlop. 

Gość obatel
1 minutę temu, Gość obatel napisał:

za przeproszeniem ktoś Cie wyru..ł , smutne ale prawdziwe. Więc korzystaj z urlopu i wypoczywaj po nocce .

baaaardzo nieuczciwa praktyka która często się zdarza - nadaje się do zgłoszenia do PIP tak naprawdę