Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta

Akademia Kontury Gdańsk opinie

Polecane posty

Gość Aneta

hej dziewczyny, czy któraś z was skończyła Akademie Wizażu Kontury w Gdańsku?? Słyszałam tragiczne opinie od byłych kursantek, że podobno właściciel oszukuje, nie ma z nim kontaktu, co chwile nowi pracownicy, brak kosmetyków?? strona wyglada ok, facebook tez, ale az dziwne, ze brakuje opinii w necie skoro jest tak tragicznie

Gość Była kursantka

Niestety ale muszę to potwierdzić. Opinie na Facebooku były, w tym moja, bardzo szczegółowa. Właściciel z niewiadomych powodów usunął możliwość dodawania ocen, a tym samym te, które były zostały wcześniej dodane.

Kadra tam się zmienia jak w kalejdoskopie, to samo za siebie mówi. 

Nasz kurs to były początki i było bardzo dużo niedociągnięć, niedomówień. Myślałam, że ulegnie to zmianie ale jest coraz gorzej z tego co słyszałam od dziewczyn, które przyszły tam po mnie.

Odradzam. Taką kasę można wydać na świetne szkolenia indywidualne w Polsce u genialnych wizażystek, a nie na walkę o płyn do demakijażu na zajęciach.

Gość Była uczennica

Tak ja skończyłam. Opinie o szkole są prawdziwe niestety. Bardzo żałuję tych kilku tysięcy które wydałam na szkole, dlatego przestrzegam przed powieleniem mojego błędu. W szkole brakuje dosłownie wszystkiego. Oni się teraz reklamują na instagramie na siłę, aby znaleźć kolejne naiwne ofiary. Wrzucają zdjęcia ile się dzieje w szkole itp. Ale prawda jest taka, że obiecują złote góry, a potem niewiele się dzieje. A kosmetyków jest tak mało, że trzeba swoje przynosić. Trzeba czasem biegać do drugiej sali i wyrywać siebie nawzajem palete lub korektor lub podkład. W akademii często też są no. Podkłady jakiejs drogiej marki ale w kolorze dla murzynek bo ten kolor był akurat w promocji. Ale już się chwalą że mają ta marke w szkole. Kremy też jak się pokonczyly zakupione np. Z clarinsa to wtedy zostały może z 2 z nivea. Szkoła zrobi zakupy tylko na początek roku żeby laski wladowaly kasę, po czym jak się skończą będziecie nosic swoje. W szkole brakuje wszystkiego, często kosmetyki pozyczaly nam nauczycielki (że swoich prywatnych kuferkow). Ta szkoła to nieporozumienie i zmarnowane pieniądze

Gość Obecna Uczennica

Nie wiem jak było wcześniej ale teraz nic nie brakuje. Słyszałam, że dużo zmienili żeby teraz było lepiej ale jeszcze nie skończyłam kursu. 

skończyłam Kontury i szczerze mówiąc nie wiem skąd te negatywne opinie. Super miejsce, rewelacyjna kadra z którą do dzisiaj jestem w kontakcie zawsze gdy potrzebuje porady to służą pomocą, w porównaniu do innych trójmiejsckich szkół mają największą kolekcje kosmetyków. Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy jak widać - ten kto chciał się nauczyć z pewnością się nauczył makijażu. było dużo kursantek, które nie przykładały się do nauki i uważały, że ich nieudany makijaż jest skutkiem braku ich ulubuonego podkładu. Jasne, że bywały sytuacje, że skończył się jakiś podkład lub zabrakło kępek - ale szybko uzupelniali braki, poza tym dobry wizażysta powinien umieć pracować na różnych kosmetykach a nie na jednym ulubionym - takie jest moje zdanie.  Są szkoły ( sama do takiej chodziłam) które w ogóle nie udostępniają rzęs do uzytku kursantek lub pracują tylko na dwóch wybranych markach. Po ukończonym kursie nadal biorę udział w organiowanych przez kontury eventach - weselnik, dodatkowe warsztaty np. z inglotem, nyxem etc. uważam, że jest to najlepsza szkoła wizażu w trójmieście. 

Gość Karolinaaaa

Polecam!
Super szkoła, moim zdaniem najlepsza na mapie trójmiasta ----;----@ 
nie miałam żadnego doświadczenia, ledwo sama siebie malowałam, a po kursie pracuję na pełen etat jako wizażystka  nareszcie czuje się we właściwym miejscu!!! zajęcia prowadzi super kadra, każdy ma inny styl, kursantki to super dziewczyny do dzisiaj mamy kontakt i ,,wymieniamy,, się klientkami. w szkole pracowałam na różnych kosmetykach, każdy znajdzie coś dla siebie. - dodawałam tą opinię pod innym zapytaniem Akademia Kontury Gdańsk - tam znajdziecie więcej opinii dotyczących tego miejsca. 

Gość Klara

Niestety Akademia Kontury jak zawsze sama wystawia sobie pozytywne opinie. Nagle w tym samym czasie, wypisujecie pozytywne opinie. W szkole zawsze były ogromne braki. Kadrę zwolniono i wymieniono na gorsza i tańsza. Kosmetyki też wymieniono na jakieś tanie badziewia. Nie wierzcie w pozytywne opinie tej szkoły. Oni naprawdę wystawiają sobie sami a także proszą o to rodzinę i znajomych. To strasznie zalosne

Jestem byłą kursantką Akademii, w dniu wczorajszym brałam udział w cudownym wydarzeniu organizowanym przez Akademie. Byłam ogromnie wzruszona i szalenie wdzięczna, że mogłam tam być i znowu. Mogłam też poznać nową wspaniałą i bardzo uzdolnioną  kadrę! Oczywiście "stara" też była cudowna!!:)