Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zakopiańczyk albo i

Kobitki pomożecie? Mam problem. Dłonie jak pumeks :-(

Polecane posty

Wstyd mi trochę ale nie mam kogo zapytać co by się nie wysmial. Jestem mechanikiem, lapy mam jakie mam, robię w smarach, olejach i innych brudach. Na ten syf mam sprawdzone sposoby, oprócz tego paznokcie drucianką szoruje tak że brudnych łap nie mam ale strasznie szorstkie. Zaczynam się tym przejmować. 

Na ten problem nie zapominaj o zabezpieczeniu rąk w pracy, nawilżaj dłonie kremami regenerującymi naskórek. 

Gość Sunny

Maść z witaminą A tania z apteki. 

Krem do rąk białozielone opakowanie nazwa" Mediderm" jest specjalnym emolientem.Nawilża długotrwale,natłuszcza tworzy barierę ochronną. Nadaje miękkość, elastyczność likwidując nadmierne łuszczenie i pękanie.(Mi pomógł po odmrożeniu rąk w -15stopniach, praca na zewnątrz bez rękawiczek i w wodzie załatwilam ręce niestety).ok.10zł tubka lub duży słoik ok.30zł

Możesz próbować neutrogena krem do bardzo wysuszonych rąk lub garnier czerwona tubka do bardzo suchych, lub krem w rossmanie S.o.S do bardzo suchej skóry rąk. 

Warto zrezygnować z mydeł w płynie i przeżucić się na kostkę lub ewentualnie carex w płynie bo nie wysusza rąk. Jeszcze w aptece mają takie butle z mydłem ale typowo kobiece muffinkowe, owocowe rzadko są niedrogie jakieś 6,7zł i one też nie wysuszają rąk(okrągła butelka niestety nazwy nie pamiętam).

Gość Sunny

Maść z witaminą A tania z apteki. 

Krem do rąk białozielone opakowanie nazwa" Mediderm" jest specjalnym emolientem.Nawilża długotrwale,natłuszcza tworzy barierę ochronną. Nadaje miękkość, elastyczność likwidując nadmierne łuszczenie i pękanie.(Mi pomógł po odmrożeniu rąk w -15stopniach, praca na zewnątrz bez rękawiczek i w wodzie załatwilam ręce niestety).ok.10zł tubka lub duży słoik ok.30zł

Możesz próbować neutrogena krem do bardzo wysuszonych rąk lub garnier czerwona tubka do bardzo suchych, lub krem w rossmanie S.o.S do bardzo suchej skóry rąk. 

Warto zrezygnować z mydeł w płynie i przeżucić się na kostkę lub ewentualnie carex w płynie bo nie wysusza rąk. Jeszcze w aptece mają takie butle z mydłem ale typowo kobiece muffinkowe, owocowe rzadko są niedrogie jakieś 6,7zł i one też nie wysuszają rąk(okrągła butelka niestety nazwy nie pamiętam).

Ten krem SOS to firmy Eveline, extra soft skóra bardzo sucha. Regenerujący krem-opatrunek do rąk. Dłonie wysuszone zniszczone. Polecam.

Gość Ania

Olejek arganowy.Można kupić w biedronce, pisze że do wlosow ale ręce też możesz nim smarować.Kilka kropel wmasuj w dłonie.

Gość Alina

Jeśli nie radzisz sobie ze swoją skórą na dłoniach  warto skorzystać z  wizyty u dermatologa- dobierze odpowiednie preparty do smarowania. Ja mogę polecic Tobie wykonywanie regularnie peelingu dłoni- możesz go zrobic nawet z połączenia cukru i mydła do rąk w płynie . Do szybkiej regeneracji  naskórka  jest maść nazywa się Dernilan bez recepty ok 10zł - przyspiesza ona regenerację i namnażanie naskórka. A w pracy warto pomyśleć tak jak piszą o założeniu rękawic, choć zapewne nie zawsze w nich łatwo się pracuje.