Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila

Aktywność fizyczna w czasie ciąży

Polecane posty

Gość kamila

Czy w czasie ciąży macie ochotę na ćwiczenia fizyczne, czy uczestniczycie w zajęciach fizycznych ?

Gość gość

Nie miałam, ale przed ciążą też nie lubiłam ćwiczyć. Ale z troski o zdrowie własne, a w ciąży też dziecka regularnie ćwiczyłam i ćwiczę. W ciąży oczywiście po konsultacji z lekarzem

Gość Gosc

To chyba trzeba miec swietne zdrowie i niesamowite szczescie zeby moc chodzic a nie lezec, w najgorszym przypadku w szpitalu glowa w dol

Gość baska

Jeśli możesz to ćwicz, chodź na spacery, pływaj, ruszaj się. Później jest łatwiejszy poród.

Gość daaddzdz

Tak, mialam aktywnosc fizyczna, do konca 8 miesiaca codziennie do pracy 1,5 godziny w jedna strone transportem miejskim jezdzilam (10 min spaceru, pozniej autobus, pozniej metro z przesiadka a na koniec jeszcze 10 min na piechote , droga powrotna to samo tylko w odwrotnej kolejnosci 😉  ) ... taka aktywnosc ze juz nic wiecej nie potrzeba 😄 

Gość lidka

Położne z prenalen omawiają i pokazują pozytywne działanie aktywności fizycznej na organizm kobiety i dziecka. Warto przeczytać 🙂

Gość kluza

Na początku ciąży była regularna poranna gimnastyka, teraz gdy brzuszek jest większy zostały tylko spacery z rozciąganiem. Staram się przebywać jak najwięcej na świeżym powietrzu, park to mój drugi dom. Dotlenienie organizmu wpływa pozytywnie nie tylko na mnie ale i na moje dziecko 🙂 , ja polecam każdą aktywność fizyczną.

Gość Gość

Na zorganizowaną gimnastykę nie chodziłam. Ale miałam regularną gimnastykę biegając za 4 i 2 latkami,  nosząc 2 latka itp. Przybralam 9kg, urodziłam sn w ciągu 2godzin. Po 7 dniach odzyskalam wagę i płaski brzuch. O dziwo poprzednio zajmowało mi to ponad 6mies. 

Gość bianka

Oj tak, ruch fizyczny w domu przy dzieciaczkach to najlepsza gimnastyka 😉

Gość Mmm

Ja zamierzam ćwiczyć, zamówię sobie dwie płyty DVD z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży. Do tej pory cwiczylam też z płyt, przeważnie Chodakowska i też biegałem. Uwielbiam ruch więc na pewno będę ćwiczyć.

Gość natka

W tej ciąży mam ograniczony ruch, bo tylko z łóżka do toalety i z powrotem. Już tęsknię za spacerami lub zwykłymi skłonami .

Gość Olga

W pierwszej ciąży czułan się jak młody bóg, cwiczyłam z filmikami i chodziłam na długie spacery rano i wieczorem. Tym razem wymiękam gdy przejdę z pokoju do kuchni. Umycie podłogi rozkładam sobie na trzy etapy. Z domu wychodzę codziennie, ale czasem pochodzę 2h, a czasem 20min. Dużo zależy od ciśnienia, które tym razem mi szaleje.