Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewna21

Czy ciąża w takim przypadku jest możliwa?

Polecane posty

Gość niepewna21

Cześć 🙂 

Czy możliwe, że jestem w ciąży? Mam regularny okres (max 2 dni spóźnienia). Teraz spóźnia się trzeci dzień. Dodam kilka szczegółów:

1.Nie kochałam się z narzeczonym tak na 100%. Pieściliśmy się i no cóż, pod wpływem emocji wszedł we mnie na 20 sekund bez prezerwatywy. Nie biorę tabletek anty, ani nic. 

2.Miesiąc temu rozpoczęłam na wakacje dość ciężką pracę fizyczną na produkcji. Pracuję też na zmianę nocną - ogarnia mnie wyczerpanie, lekki stres.

3.Daleko mi do modelki, odżywiam się różnie - tak wiem, muszę to zmienić. Brakuje motywacji 😞 

W poniedziałek kupię test jeśli nic nie będzie, ale może ktoś miał podobnie.

Miłego weekendu dla wszystkich 🙂 

Gość 123

Okres może się jak najbardziej spóźniać z różnych powodów typu stres, przemęczenie, choroba, zmiana klimatu. Miałam sytuację, że przez silny stres i przemęczenie opóźnił mi się o ponad tydzień.

Ciężko cokolwiek stwierdzić na podstawie tych danych. To też zależy kiedy ta sytuacja miała miejsce, jak długie masz cykle itp.

Zrób ten test tak dla spokoju, jeśli okresu nadal nie będzie. A na przyszłość, jeśli nie chcecie teraz ciąży, zabezpieczajcie się. Ciężko mi zrozumieć to gadanie "pod wpływem emocji", bo ludzie, którzy na dziecko nie są gotowi naprawdę powinni się zachowywać rozsądniej. A potem wszyscy niby mają "wpadki". To nie wpadka, to głupota.

Gość niepewna21

Mało kiedy ryzykujemy. I to nie jest tak, że chcę czy nie chcę mieć dziecka. Bo dla mnie każde dziecko jest cudem i w żaden sposób nie będę załamana jeśli będzie 🙂 Narzeczony też 🙂 Zastanawiam się, czy to możliwe po prostu 🙂 Mamy termin ślubu, więc zakładam, że to facet na całe życie. Sytuacja miała miejsce 2 tygodnie temu., więc dni płodne Cykl 28 dni. Dziękuję za odpowiedź 🙂