Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Środek przeciwbólowy na ząbkowanie

Polecane posty

Gość gosc

W kryzysowych sytuacjach podawalyscie tylko na noc czy zdarzyło się Wam podać i w ciągu dnia? I ile dni można spokojnie podawać np nurofen? 

Gość Ags

Moj maly zabkuje. Z marnym sukcesem za to zaprzestal jedzenia. Podalam mu ibufen 3 razy. Zawsze na noc i zrobilam przerwe. Wiem jednak, ze mozna stosowac naprzemiennie paracetamol i ibuprofen bo to dwie rozne substancje. Jak potrzeba podac w dzien to podaj. Ibufen mozna podac 3 razy dziennie. Balabym sie jednak podawac dluzej niz 3 dni. Ja podaje jeszcze Camille i kupilam jakies smarowidlo do dziasel. Nie dziala to cudow ale zawsze do porzodu.

Gość gosc

A co to jest ta Camille? 

Gość Mali

U nas sprawdzała maść dentinox.  W razie co Nurofen na noc.

Gość gosc

Tak, mam Dentinox i faktycznie się uspokaja ale działa krótko i można tylko 3 razy na dobę. 

Gość Gość

Ja mam dentinox i anaftin baby oraz camilla, szczerze po żadnym nie widzialam znaczącej poprawy, jak już to krótkotrwała. W anaftin jest taka szczoteczka, dziecko mi ją zabiera i samo gryzie i to chyba najbardziej uspokaja 😂

Gość Ags
41 minut temu, Gość gosc napisał:

A co to jest ta Camille? 

Zle wpisalam Camilia. Taki roztwor doustny. Homeopatyczny. O dziwo, troszke dziala i jest zachwalany. Podaje sie dziecku ampulke z tym plynem do ust. Znieczula.

Gość gosc
8 minut temu, Gość Ags napisał:

Zle wpisalam Camilia. Taki roztwor doustny. Homeopatyczny. O dziwo, troszke dziala i jest zachwalany. Podaje sie dziecku ampulke z tym plynem do ust. Znieczula.

Kupię dziś i zobaczę. Żel działa ale na krótko. We wtorek przebiła mu się pierwsza dolna jedynka. I nie wiem czy idzie druga czy ta pierwsza jeszcze daje mu popalić. Przed pierwszym zebem najgorzej było przez dwie, trzy noce. W dzień był marudny ale do wytrzymania. Ale dziś to jakiś dramat jest. 

Gość Ags
19 godzin temu, Gość gosc napisał:

Kupię dziś i zobaczę. Żel działa ale na krótko. We wtorek przebiła mu się pierwsza dolna jedynka. I nie wiem czy idzie druga czy ta pierwsza jeszcze daje mu popalić. Przed pierwszym zebem najgorzej było przez dwie, trzy noce. W dzień był marudny ale do wytrzymania. Ale dziś to jakiś dramat jest. 

Jak ja bym chciala by mojemu synkowi wreszcie wyszedl choc jeden zabek. Dziasla mu puchna, wkurza sie niepomiernie ale zabkow brak. Biedne dziecko. 

Gość Kacha

Ja tam dawałam nieraz i tydzień pod rząd Nurofen jak widziałam że się męczy oczywiście w dawce odpowiedniej do wagi .