Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milena

Mój syn odzie do szkoły- czy to czas na odstawienie od piersi

Polecane posty

Gość Milena

Mój syn idzie od września do szkoły. Wiem ze karmie go bardzo długo ale on potrzebuje tego; takiego wyciszenia i uspokojenia. Karmie go tyko przed snem. Czy jeśli pójdzie teraz do szkoły to już czas żeby go odstawić od piersi?

Gość Nanana

Możesz karmić naturalnie do samoodstawienia. Średnia odstawienia na świecie to 2-7 lat.

Gość gosc
5 minut temu, Gość Milena napisał:

Mój syn idzie od września do szkoły. Wiem ze karmie go bardzo długo ale on potrzebuje tego; takiego wyciszenia i uspokojenia. Karmie go tyko przed snem. Czy jeśli pójdzie teraz do szkoły to już czas żeby go odstawić od piersi?

nie, przeciez przed snem bedzie w domu,wiec mozesz karmic

Gość Milena
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

nie, przeciez przed snem bedzie w domu,wiec mozesz karmic

Ale boje się ze dla niego to będzie wciąż takie naturalne i kiedyś powie o tym kolegom i będzie przez to wyśmiany. 

Gość Nnnnnn
Przed chwilą, Gość Milena napisał:

Ale boje się ze dla niego to będzie wciąż takie naturalne i kiedyś powie o tym kolegom i będzie przez to wyśmiany. 

A ile lat ma syn? Długo trwa wieczorne karmienie?

Gość Gość

W żadnym wypadku. Powinnaś karmić go minimum do matury, a to i tak zbyt wczesny wiek na odstawienie.

Gość Milena
1 minutę temu, Gość Nnnnnn napisał:

A ile lat ma syn? Długo trwa wieczorne karmienie?

Ok 15-30 minut. Syn tylko tak potrafi zasnąć. Ma prawie 7 lat 

Gość Mama DKP

Ok 15-30 minut. Syn tylko tak potrafi zasnąć. Ma prawie 7 lat 

A ma jeszcze mleczaki? Sama nazwa zeby mleczne... jak wypadają dziecko traci umiejetność ssania jak maluch i wtedy się naturalnie odstawia.

Gość Gość

A z początku myślałam że ktoś z takiem tematem jaja sobie robi, kobieto jeśli serio karmisz siedmioletniego dzieciaka cyckiem to lecz się

Gość Milena
1 minutę temu, Gość Mama DKP napisał:

A ma jeszcze mleczaki? Sama nazwa zeby mleczne... jak wypadają dziecko traci umiejetność ssania jak maluch i wtedy się naturalnie odstawia.

Tak. Ma jeszcze mleczaki. 

Gość Mama DKP

Tak. Ma jeszcze mleczaki. 

No to ja stawiam, że niedługo sam się odstawi bo wypadną lada moment :) 

karmisz tylko jego?

Gość Aga
6 minut temu, Gość Gość napisał:

W żadnym wypadku. Powinnaś karmić go minimum do matury, a to i tak zbyt wczesny wiek na odstawienie.

:D możesz przecież odciągać pokarm i pakować do tornistra butle, niech sobie chłopak possie na przerwie, w liceum zacznij wprowadzać mm żeby za dużego szoku nie było... 

Gość Milena

Nie wiem dlaczego się śmiejecie. Podobno dziecko powinno się samo odstawić. Mój syn jak widać jeszcze nie jest gotowy mimo, ze mleczka już mało w piersiach. Ale tylko tak potrafi zasnąć. 

Gość Mama DKP
1 minutę temu, Gość Milena napisał:

Nie wiem dlaczego się śmiejecie. Podobno dziecko powinno się samo odstawić. Mój syn jak widać jeszcze nie jest gotowy mimo, ze mleczka już mało w piersiach. Ale tylko tak potrafi zasnąć. 

Jak chcesz możemy iść na czat na czaterii pogadać. 

Gość Gosc
5 minut temu, Gość Milena napisał:

Mam nadzieję, że je tylko mleczko?W tym wieku nie wolno jeszcze podawać stałych pokarmów!

Gość Mamamamama

Po cholerę karmicie trolla... prowo jak nic 

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Mamamamama napisał:

Po cholerę karmicie trolla... prowo jak nic 

oj cicho... daj się pobawić xD

Gość Gość

Proszę was..... Przecież to jest już zboczenie. Czemu obawiasz się że koledzy go wyśmiewają jeśli uważasz to za normalne! A pupę też jeszcze mu podcierasz? 

Gość Milena
7 minut temu, Gość Gość napisał:

Proszę was..... Przecież to jest już zboczenie. Czemu obawiasz się że koledzy go wyśmiewają jeśli uważasz to za normalne! A pupę też jeszcze mu podcierasz? 

Ale wiem, ze to nie jest społecznie akceptowane, chociaż mój lekarz pochwala tak długie karmienie. A pupy mu nie podcieram bo to mądry i samodzielny chłopiec 

Gość mmmmmm

Mój już studiuje,  jak nie zdążę go nakarmić przed wyjazdem do akademika, to sciągam i daję mu w słoiku

Gość Mama DKP

Ale wiem, ze to nie jest społecznie akceptowane, chociaż mój lekarz pochwala tak długie karmienie. A pupy mu nie podcieram bo to mądry i samodzielny chłopiec 

Dlaczego mi nie odpisujesz? Czyzby jednak prowokacja? 

Gość Milena
8 minut temu, Gość Mama DKP napisał:

Dlaczego mi nie odpisujesz? Czyzby jednak prowokacja? 

Prowokacja, bo nie chce z toba isc na jakis czat? Nie, nie mam ochoty wchodzić na żadne czaty. 

Gość Alicja

Ja córkę tez karmiłam prawie 6 lat. Koleżanki mało mnie nie zjadły przez ro 

Gość Gość
58 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie kpij sobie z tak poważnej sprawy. Należy go karmić aż do momentu jak urodzi mu się dziecko. Wtedy będzie ssał pierś matki swojego dziecka. Dziecko jeden, a on drugi, kolejne karmienie zamiana piersi.

1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Dokładnie, masz rację. Ta kobieta powinna go karmić jak najdłużej. Najlepiej jeszcze jak na randki zacznie chodzić to przed wyjściem jeszcze cycus.... Może teraz będzie chciał częściej to albo obetnij cycka i daj do szkoły albo laktator w ruch i w buteleczke do szkoły.

Rozumiem, że sama go wychowujesz ?

Gość gość

Myślę że robisz błąd ograniczając się tylko do karmienia wieczornego. Dobra matka powinna chodzić z dzieckiem do szkoły i dokarmiać na przerwach. W końcu udowodnione naukowo, że maminy pokarm dla dziecka najlepszy