Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi

Co sie dzieje..

Polecane posty

Gość Mimi

Witam. Mam 9 miesięczną córkę. Karmię ją mieszanie(mm pierś plus roszerzanie diety). Do tej pory nie miałam okresu. Robiłam testy owulacyjne i aż do zeszłego wtorku nie wychodziły mi pozytywnie. Wtorek test lh pozytywny. Troszkę bolał mnie brzuch. Od 2 dni mam różowo-brązowe upławy. Boli mnie brzuch, jestem senna i drażliwa oraz pojawił się metaliczny posmak w ustach. I przed chwilą znów wyszedł mi pozytywny test owulacyjny. Czy mogę być w kolejnej ciąży? O co tu chodzi? Dodam,że nie staramy się o drugiego malucha.

Gość Gość

Starać się nie musicie, wystarczy ze uprawiacie seks bez zabezpieczeń. Zrób test ciążowy. 

Gość Gość

Żeby laktacja hamowała owulacje karmienie musi być częste jak przy noworodku, w przeciwnym razie wraca okres płodności. 

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Żeby laktacja hamowała owulacje karmienie musi być częste jak przy noworodku, w przeciwnym razie wraca okres płodności. 

Matko weź ty kobieto nie pisz takich bzdur!!!! Karmienie piersią w żadnej sytuacji nie jest metodą antykoncepcji i płodność może wrócić niezależnie od tego, jak często dziecko jest karmione. 

Gość Gość
12 minut temu, Gość Gosc napisał:

Matko weź ty kobieto nie pisz takich bzdur!!!! Karmienie piersią w żadnej sytuacji nie jest metodą antykoncepcji i płodność może wrócić niezależnie od tego, jak często dziecko jest karmione. 

Ważne jest to, że po ciąży najpierw pojawia się owulacja, dopiero później okres, więc możecie sobie zgadywac czy to już dni płodne czy nie 

Gość Gość
16 minut temu, Gość Gosc napisał:

Czy ja napisałam, że to jest metoda?  Gdzie tak napisałam? Babka najwyraźniej nie stosuje antykoncepcji i dziwi się, że przy rzadszym karmieniu mogła nagle jej wrócić owulacja. A tak jest prawda częste karmienie blokuje owulacje, ale przy rozszerzaniu owulacja może wrócić. Tyle. Nikt nic nie pisał o antykoncepcji, geniuszu 

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Czy ja napisałam, że to jest metoda?  Gdzie tak napisałam? Babka najwyraźniej nie stosuje antykoncepcji i dziwi się, że przy rzadszym karmieniu mogła nagle jej wrócić owulacja. A tak jest prawda częste karmienie blokuje owulacje, ale przy rozszerzaniu owulacja może wrócić. Tyle. Nikt nic nie pisał o antykoncepcji, geniuszu 

Geniuszu, po pierwsze to nie karmienie blokuje owulacje, a wysoki poziom prolaktyny, który występuje przy karmieniu piersią, a po drugie wysoki poziom prolaktyny MOŻE, ALE NIE MUSI blokować owulacje, więc jeszcze raz : PRZESTAŃ PISAĆ  BZDURY, bo wprowadzasz ludzi w błąd. 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Geniuszu, po pierwsze to nie karmienie blokuje owulacje, a wysoki poziom prolaktyny, który występuje przy karmieniu piersią, a po drugie wysoki poziom prolaktyny MOŻE, ALE NIE MUSI blokować owulacje, więc jeszcze raz : PRZESTAŃ PISAĆ  BZDURY, bo wprowadzasz ludzi w błąd. 

Napisałam skrótowo. Czepiasz się. Nie musi, ale jak widać u autorki blokowało, dziwi się czemu coś się sypnęło, to jej napisałam. Przestań się spinać Xd 

Gość Gosc
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Napisałam skrótowo. Czepiasz się. Nie musi, ale jak widać u autorki blokowało, dziwi się czemu coś się sypnęło, to jej napisałam. Przestań się spinać Xd 

Nie napisałaś skrótowo, tylko powielasz głupoty

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Nie napisałaś skrótowo, tylko powielasz głupoty

Skrótowo zamiast „PRL wydzielająca się podczas karmienia hamuje często laktację” napisałam „karmienie hamuje laltacje” ojej co za koszmar 😂

Gość Gosc
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Skrótowo zamiast „PRL wydzielająca się podczas karmienia hamuje często laktację” napisałam „karmienie hamuje laltacje” ojej co za koszmar 😂

Nie czepiłabym się, gdybyś użyła słowa "czesto", zamiast pisać że blokuje. Pomyśl o tym, ze ktoś to przeczyta i zastosuje w praktyce, a potem będzie zdziwienie, bo przecież "kp blokuje owulacje", więc skąd  ciążą- trzeba brać odpowiedzialność za to, co się przekazuje innym ludziom.