Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maro

Dlaczego Polki nie moga byc jak Amerykanki albo chociaz Angielki ?

Polecane posty

Gość Maro

Amerykanki sa blyskotliwe, niezalezne, jak sie z kims zwiaza chca tylko odwzajemnienia uczuc i oddadza wszystko, cala siebie. Sa do tego piekne (nawet te grubsze maja gracje) i mozna z taka podyskutowac na kazdy temat, czuje sie ze ona ma tez swoj wlasny charakter, swoja wlasna osobowosc. Tak samo jest z angielkami, maja w sobie cos oryginalengo i magicznego.

Dlaczego Polki nie moga takie byc, przewaznie Nasze Panie sa kalka samych siebie, pustaki co tylko kreca noskiem i ciagle im czegos brakuje, maja malo porywcza osobowosc i mysla ze sa jak, te, Kalifornijki ale niestety to typowe cosmopolitan wanna be ciasteczka.

Gość Kasia

Polki nie moga byc jak Amerykanki z takiego samego powodu, z ktorego Polskie chlopiska nie moga byc jak wloskie ogiery albo amerykanscy kowboje czy angielscy dzentelmeni. Ja winie za to ustroj komunistyczny.

Gość Takaaa

Ja taka jestem jak to piszesz...  Mam swoje hobby, pracuje, nie wisze na facecie, nawet dzieci bym raczej nie chciała. Chcialabym kochać i byc kochana i razem iść przez życie i kawałek świata zwiedzić. I rozwijać się w swojej dziedzinie. Miec do kogo sie przytulić i pożartować. Co z tego skoro natura poskapila mi urody? 

Gość Maro
1 minutę temu, Gość Takaaa napisał:

Ja taka jestem jak to piszesz...  Mam swoje hobby, pracuje, nie wisze na facecie, nawet dzieci bym raczej nie chciała. Chcialabym kochać i byc kochana i razem iść przez życie i kawałek świata zwiedzić. I rozwijać się w swojej dziedzinie. Miec do kogo sie przytulić i pożartować. Co z tego skoro natura poskapila mi urody? 

Jestes piekna w srodku i jestes w malym odsetku kobiet, ktore jednak maja co pokazac swiatu. Wystylizuj sie kobieto, napewno Twoje piekno wewnetrzne zauroczy jakiegos chlopaka, ktory szuka doznan intelektualnych i uczuciowych a nie lalki co go wyduji.

Gość Gość

Dwa lata temu spędzaliśmy wakacje,  gdzie w hotelu były głównie pary angielskie. 

Mąż cały czas powtarzał: " jak dobrze, że nie urodziłem się w Anglii".

Gość Gość
12 minut temu, Gość Maro napisał:

Amerykanki sa blyskotliwe, niezalezne, jak sie z kims zwiaza chca tylko odwzajemnienia uczuc i oddadza wszystko, cala siebie. Sa do tego piekne (nawet te grubsze maja gracje) i mozna z taka podyskutowac na kazdy temat, czuje sie ze ona ma tez swoj wlasny charakter, swoja wlasna osobowosc. Tak samo jest z angielkami, maja w sobie cos oryginalengo i magicznego.

Dlaczego Polki nie moga takie byc, przewaznie Nasze Panie sa kalka samych siebie, pustaki co tylko kreca noskiem i ciagle im czegos brakuje, maja malo porywcza osobowosc i mysla ze sa jak, te, Kalifornijki ale niestety to typowe cosmopolitan wanna be ciasteczka.

"...są kalką samych siebie..."?

Gość Maro
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

"...są kalką samych siebie..."?

siebie - w odniesieniu do zenskiej czesci spoleczenstwa, kalka samych siebie - kopiuja siebie nawzajem i zatracaja swoja oryginalnosc.

Gość Maro

A potem sie dziwic ze nie ma ich za duzo w mediach i telewizji (oprocz telewizji krajowej oczywiscie). Wszedzie jest pelno Rosjanek, Amerykanek, Angielek, Francuzek, Hiszpanek, Japonek, Chinek, kazda ma do zaoferowania cos super, cos swiezego a Polki to taka szarosc ze nikt ich nie chce w swiatowych mediach, z czegos to wynika.

Gość Maro
18 minut temu, Gość Gość napisał:

Dwa lata temu spędzaliśmy wakacje,  gdzie w hotelu były głównie pary angielskie. 

Mąż cały czas powtarzał: " jak dobrze, że nie urodziłem się w Anglii".

Ha ! A co mial Ci powiedziec innego? Jestes jego kwiatem, czy mial Ci powiedziec: " Wow w tych angielkach jest cos magicznego" - wtedy zapewne bys sie ofunfrzyla i sprzedala mu liscia. 

Gość Gość
23 minuty temu, Gość Maro napisał:

Ha ! A co mial Ci powiedziec innego? Jestes jego kwiatem, czy mial Ci powiedziec: " Wow w tych angielkach jest cos magicznego" - wtedy zapewne bys sie ofunfrzyla i sprzedala mu liscia. 

Magicznego? - może Ty lubisz gubaski z tymi ich zadartymi noskami (istne świnki).  

Gość Gość
58 minut temu, Gość Kasia napisał:

Polki nie moga byc jak Amerykanki z takiego samego powodu, z ktorego Polskie chlopiska nie moga byc jak wloskie ogiery albo amerykanscy kowboje czy angielscy dzentelmeni. Ja winie za to ustroj komunistyczny.

Haha. Pięknie Kasia skomentowane 😄

Gość Gość

A Ty co typowy "Janusz z Tyskim na plaży za parawanem" i żadna wspaniała Amerykanka i Angielka cię nie chce i została ci tylko typowa "Grażyna"?

Gość MAgda
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

A Ty co typowy "Janusz z Tyskim na plaży za parawanem" i żadna wspaniała Amerykanka i Angielka cię nie chce i została ci tylko typowa "Grażyna"?

Hahah dobrze mu powiedzialas. Myslalam ze sie udlawie czipsem, znam jedna Grazyne i ona faktycznie jest typowa. 

Gość gość

Każda nacja ma coś - np. Brytyjki bardzo, bardzo dużo piją. Nawet jak na polskie standardy, weekendowe picie jest po prostu straszne. Już nie mówiąc o tym, że wymieniłeś kobiety z krajów które są w czołówce otyłości. 

Gość Piotr
11 minut temu, Gość gość napisał:

Już nie mówiąc o tym, że wymieniłeś kobiety z krajów które są w czołówce otyłości. 

To o otylosci to jest bajka wymyslona przez media. Mialem okazje wyjechac do wiekszosci krajow o ktorych autor pisze, wiekszych miast jak Mankato w USA czy Londyn w UK i kobiety sa tam normalne, wrecz zupelne przeciwienstwo tych plotek o otylosci, ktore Polki w eter puszczaja zeby czuc sie lepiej. Oczywiscie znajdzie sie grubsza Pani ale w takim samym stopniu jak w Polsce. Jak bylem w Hiszpani to tez same chudzinki sliczne widzialem.

E tam, w Anglii to pewnie chłopy się zastanawiają "dlaczego brytyjki nie mogą być takie jak polki" 

Ja tam bym zagranicznej nie chciał.  "Cudze chwalicie swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie"

A z tą "hameryką" to już bez jaj. Hehe

Gość gość
1 minutę temu, Gość Piotr napisał:

To o otylosci to jest bajka wymyslona przez media. Mialem okazje wyjechac do wiekszosci krajow o ktorych autor pisze, wiekszych miast jak Mankato w USA czy Londyn w UK i kobiety sa tam normalne, wrecz zupelne przeciwienstwo tych plotek o otylosci, ktore Polki w eter puszczaja zeby czuc sie lepiej. Oczywiscie znajdzie sie grubsza Pani ale w takim samym stopniu jak w Polsce. Jak bylem w Hiszpani to tez same chudzinki sliczne widzialem.

to są stastystyki, nie bajka. Mieszkam w UK, walka z otyłością to jeden z głównych problemów służby zdrowia.. Średni rozmiar to 14-16, czyli jakoś 42-44 (i to w zaniżonej rozmiarówce). To dotyczy też młodych kobiet

Gość roman
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Średni rozmiar to 14-16, czyli jakoś 42-44 (i to w zaniżonej rozmiarówce). 

O qrwa, 14 rozmiarow od idealnego rozmiaru 0, hehehhe. zostane przy polskich ksiezniczkach albo rumunkach, ewentualnie ukrainkach.

Gość gość
Przed chwilą, Gość roman napisał:

O qrwa, 14 rozmiarow od idealnego rozmiaru 0, hehehhe. zostane przy polskich ksiezniczkach albo rumunkach, ewentualnie ukrainkach.

amerykańskie 0 to brytyjski rozmiar 4, a rozmiary "skaczą" co dwa 🙂 

Gość gosc

Wole sie zwiazac z gruba co ma charakter i nie jest nudna niz z jakims polskim pustym rabarbarem.

Gość Roman
5 minut temu, Gość gość napisał:

Aha , rozumiem. Dzieki ! :classic_biggrin:

Gość Gość
10 minut temu, Gość Piotr napisał:

Należało by jeszcze porównywać wiek,  bo trochę gorzej przedstawia się sytuacja w przypadku kobiet już po urodzeniu dzieci takich 30+ . Wtedy te chudzinki z Hiszpanii już też tak nie wyglądają,  podobnie zresztą jak Wloszki i Angielki,  niestety Polki też. 

Gość Gość
6 minut temu, Gość gość napisał:

A amerykańskie 0 to jaki polski rozmiar?

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Należało by jeszcze porównywać wiek,  bo trochę gorzej przedstawia się sytuacja w przypadku kobiet już po urodzeniu dzieci takich 30+ . Wtedy te chudzinki z Hiszpanii już też tak nie wyglądają,  podobnie zresztą jak Wloszki i Angielki,  niestety Polki też. 

średnio Polki, nawet te starsze, i tak są szczuplejsze niż Angielki czy Amerykanki. Zobacz sobie statystyki WHO. 

Gość Janusz
1 godzinę temu, Gość Kasia napisał:

No ale np.Rosjanki i Ukrainki też były z pokolenia na pokolenie wychowywane w komunizmie i są bardziej pozytywnie nastawione do życia niż polskie kobiety a jak byłem na Bałkanach to mimo że tam też była komuna i w dodatku wojna domowa to Bośniaczki nie dość że piękne i zadbane to na dodatek widać że cieszą się z życia.

Gość Gość
16 minut temu, Gość Piotr napisał:

Tak, to Polki stwierdziły, że Amerykanie to grubasy, a światowe telewizje powtarzają te ploty 😂

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

A amerykańskie 0 to jaki polski rozmiar?

32

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

średnio Polki, nawet te starsze, i tak są szczuplejsze niż Angielki czy Amerykanki. Zobacz sobie statystyki WHO. 

Wiem,  widziałam na wakacjach rodziny angielskie - faceci w miarę szczupli,  a kobiety ogromne i wytatułowane (najlepszy był orzeł na wielkim brzuchu ).

Gość Piotr
5 minut temu, Gość Gość napisał:

No pewnie tak, ale niektore co widzialem to napewno wygladaly na dojrzalsze kobiety ale nie jestem pewien. Glupio, tak kogos zaczepic na ulicy i sie o wiek zapytac 🙂

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

32

W Polsce nieczęsto widuje się taki roamiar.  Jeżeli w sklepie rozmiarówka zaczyna się od 32 to wtedy 36 jest z reguły większe.