Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Święty Michale Archaniele zwalcz to zło na kafeterii!!!!

Polecane posty

Gość gość

Jezu miej miłosierdzie. Dziś nie ma tu nikogo, kto nie byłby opętany!

Gość A ty lubisz polykac na sil

A ty lubisz polykac na sile, kiedy twoj szef i jego robole ci sie spuszczaja jeden po drugim arystotelesiku ?

Gość gość

Boże, który nie chcesz śmierci grzesznika, lecz pragniesz, aby się przez pokutę nawrócił, który nie odrzuciłeś Mojżeszowej, chociaż z naleganiem, modlitwy za ludzi grzesznych i który utyskujesz nawet, gdy Cię nikt nie zatrzymuje w gniewie przeciw grzeszącym; znam się być Panie w wielu i ciężkich grzechach! ale że sam kazałeś nam się modlić jednym za drugich, abyśmy zbawieni byli; otóż stąd powziąwszy ufność, odważam się przystąpić do Tronu łaskawości Twojej z pokorną prośbą o miłosierdzie dla wszystkich zostających w grzechu. Odpuśćże im więc, Ojcze Niebieski, bo nie wiedzą, co czynią. Odsłoń ich oczy, a daj im poznać, jak zła i gorzka jest rzecz, że Cię Pana boga swojego, grzesząc odstąpili, i jak ciężkie im biada! gdy się też Ty oddalisz Panie! Otwórz im uszy, a daj im usłyszeć, jak łaskawie ich wzywasz do siebie, a jak im surowo grozisz sądem i piekłem jeżeli się do Ciebie nie nawrócą.

Zmiękcz zatwardziałe ich serca i daj im się tem brzydzić, w czem się kochali, a w tem się kochać co nienawidzili. Wspomagaj ich, o Boże! tak skuteczną łaską, aby w gorzkości duszy swojej przypominali sobie wszystkie grzechy swoje; aby za nie serdecznie dla Twojej miłości żałowali, i przyzwoicie pokutowali; aby je z siebie wyrzucili przez świętą spowiedź i nigdy się do nich nie wracali. A Ty miłosierny i dobrotliwy Boże! odpuść im wszystkie nieprawości, również i nam grzechy nasze. Amen.

Gość gość

Boże wielkiego miłosierdzia, któryś raczył nam zesłać Syna swego jednorodzonego jak największy dowód niezgłębionej miłości i miłosierdzia, nie odrzucasz grzeszników, ale z niezgłębionego miłosierdzia swego otworzyłeś i im skarb, z którego czerpać mogą w obfitości nie tylko usprawiedliwienie, ale wszelką świętość, do jakiej dusza dojść może. Ojcze wielkiego miłosierdzia, pragnę, aby wszystkie serca zwróciły się z ufnością w nieskończone miłosierdzie Twoje. Nikt się nie usprawiedliwi przed Tobą, jeżeli nie towarzyszyć mu będzie niezgłębione miłosierdzie Twoje. Kiedy nam odsłonisz tajemnicę swego miłosierdzia, wieczności będzie za mało, aby Ci za to należycie podziękować (Dz. 1122).

O Jezu, jak mi żal biednych grzeszników. Jezu, udziel im skruchy i żalu, pomnij na bolesną mękę swoją; znam nieskończone miłosierdzie Twoje, nie mogę znieść tego, aby dusza, która Cię tak wiele kosztowała, miała ginąć. Jezu, daj mi dusze (267) grzeszników, niech miłosierdzie Twoje odpocznie w nich, zabierz mi wszystko, a daj mi dusze; pragnę się stać hostią ofiarną za grzeszników, powłoka ciała niech kryje ofiarę moją, gdyż i Twoje Najśw. Serce ukryte w opłatku, a przecież jesteś żywą ofiarą.

Przeistocz mnie w Ciebie, o Jezu, abym była żywą ofiarą i miłą Tobie; pragnę Ci czynić w każdym momencie zadość za biednych grzeszników, ofiara mojego ducha kryje się pod osłoną ciała, oko ludzkie nie dosięga jej, dlatego jest czysta i miła Tobie. O Stwórco mój i Ojcze wielkiego miłosierdzia, ufam Tobie, boś dobroć sama. - Nie lękajcie się dusze Boga, ale ufajcie Mu, bo dobry jest i na wieki miłosierdzie Jego (Dz. 908).

Jezu, Prawdo wiekuista, Żywocie nasz, błagam i żebrzę miłosierdzia Twego dla biednych grzeszników. Najsłodsze Serce Pana mojego, pełne litości i miłosierdzia niezgłębionego, błagam Cię za biednymi grzesznikami. O Serce Najświętsze, źródło miłosierdzia, z którego tryskają promienie łask niepojętych na cały rodzaj ludzki, błagam Cię o światło dla biednych grzeszników. O Jezu, pomnij na gorzką mękę swoją i nie dozwól, aby ginęły dusze odkupione tak drogocenną krwią Twoją najświętszą. O Jezu, kiedy rozważam tę wielką cenę krwi Twojej, cieszę się z jej wielkości, bo jedna kropla wystarczył - aby za wszystkich grzeszników. Chociaż grzech jest przepaścią złości i niewdzięczności, jednak cena jest położona za nas nigdy nieporównana dlatego niech ufa dusza wszelka w męce Pana, niech ma [w] miłosierdziu nadzieję. Bóg nikomu miłosierdzia swego nie odmówi. Niebo i ziemia może się odmienić, ale nie wyczerpie się miłosierdzie Boże. O, co za radość się pali w sercu moim, kiedy widzę tę niepojętą dobroć Twoją, o Jezu mój. Pragnę przyprowadzić wszystkich grzeszników do stóp Twoich, aby wysławiali przez nieskończone wieki miłosierdzie Twoje (Dz. 72).

O Boże mój, nawet w karach, którymi dotykasz ziemię, widzę przepaść miłosierdzia Twojego, bo karząc nas tu na ziemi, uwalniasz nas od kary wiecznej. Ciesz się, wszelkie stworzenie, ponieważ ty jesteś bliższe Bogu w Jego nieskończonym miłosierdziu niżeli niemowlę w sercu matki. O Boże, któryś jest samą litością dla największych grzeszników, szczerze pokutujących; im większy grzesznik, tym ma większe prawo do miłosierdzia Bożego (Dz. 423).

Gość gość

Nie lękajcie się dusze Boga, ale ufajcie Mu, bo dobry jest i na wieki miłosierdzie Jego!!!

Gość Starociotka
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Nie lękajcie się dusze Boga, ale ufajcie Mu, bo dobry jest i na wieki miłosierdzie Jego!!!

A DLACZEGO TYM CO CHCIELI BY JUTRO PRACOWAC KATOLICY ODMAWIAJA TEJ PRACY?

Gość gość

Jezu, ufam Tobie. 

Jezu, Prawdo wiekuista, Żywocie nasz, błagam i żebrzę miłosierdzia Twego dla biednych grzeszników. Najsłodsze Serce Pana mojego, pełne litości i miłosierdzia niezgłębionego, błagam Cię za biednymi grzesznikami. O Serce Najświętsze, źródło miłosierdzia, z którego tryskają promienie łask niepojętych na cały rodzaj ludzki, błagam Cię o światło dla biednych grzeszników. O Jezu, pomnij na gorzką mękę swoją i nie dozwól, aby ginęły dusze odkupione tak drogocenną krwią Twoją najświętszą. AMEN

Gość Starociotka

Jezu, ufam Tobie. 

Jezu, Prawdo wiekuista, Żywocie nasz, błagam i żebrzę miłosierdzia Twego dla biednych grzeszników. Najsłodsze Serce Pana mojego, pełne litości i miłosierdzia niezgłębionego, błagam Cię za biednymi grzesznikami. O Serce Najświętsze, źródło miłosierdzia, z którego tryskają promienie łask niepojętych na cały rodzaj ludzki, błagam Cię o światło dla biednych grzeszników. O Jezu, pomnij na gorzką mękę swoją i nie dozwól, aby ginęły dusze odkupione tak drogocenną krwią Twoją najświętszą. AMEN

A DLAZEGO WSPIERACIE W KOSCIELE KATOLICKIM PIJANSTWO?

Gość gość

JEZU, MIŁOŚCI MOJA KOCHAM CIĘ CAŁYM SERCEM.

Gość Starociotka

JEZU, MIŁOŚCI MOJA KOCHAM CIĘ CAŁYM SERCEM.

Gość gość
2 minuty temu, Gość Starociotka napisał:

2 minuty temu, Gość Starociotka napisał:

A DLAZEGO WSPIERACIE KOSCIELE KATOLICKIM PIJANSTWO?

kto? chyba jedynie ty! któryś nie powinien nawet mówić do katolika.

Gość gość
1 minutę temu, Gość Starociotka napisał:

SRRAM WAM KATOLSKIE GNIDY DO RYJA

TUTAJ JEST WIELE PRZYKLADOW NA TO CO OPISUJE NP. TAKI ARYSTOCWELES JAKBY JUTRO MUSIAL ISC DO ROBOTY TO DZIS BY SIE NIE NAJEEBAL TYLKO SMACZNBIE SOBIE SPAL

Ciebie Pan Bóg też kocha. A teraz odejdź, no chyba że chcesz odpowiadać z art. 196 Kodeksu Karnego

Gość gość

Art. 196. Obrażanie uczuć religijnych innych osób

Dz.U.2018.0.1600 t.j. - Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. - Kodeks karny

Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Gość gość

Dziękujemy za temat, który przypomniał wiele rzeczy. Pzdr.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

znieważając publicznie przedmiot czci religijnej

To katolicy czczą przedmioty?

4 minuty temu, Gość gość napisał:

miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,

Czy internet jest miejscem do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,??

Gość Starociotka
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

NO PEWNIE TE SKURRWYSYNY LAMIA WSZYSTKIE ZASADY KTORE KAZA INNYM WYZNAWAC JEEBAC ICH MACZETAMI

Gość gość
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Czy internet jest miejscem do publicznego wykonywania obrzędów religijnych,??

Internet jest też miejscem publicznego wyznawania wiary. Tak, jak ja nie obrażam tej wulgarnej osoby, tak samo niech ta osoba nie czyta takich tematów. Wolność słowa. Rozumiemy się? Czy nie?

Gość gość

To  coś może obrażać katoliczkę, ale jego ona nie ma prawa. To już prawie stan wojenny

Gość gość

Od razu pod sąd takich..

Gość Starociotka

Internet jest też miejscem publicznego wyznawania wiary. Tak, jak ja nie obrażam tej wulgarnej osoby, tak samo niech ta osoba nie czyta takich tematów. Wolność słowa. Rozumiemy się? Czy nie?

FAKT SLOWO BOZE TYLKO DLA WYBRANYCH A NIE PRZYPADKOWEGO PLEBSU

TYM CO MIELI ODWAGE PODNIESC WZROK NA DEMNSTRACJE PUBLICZNA WYPALIC OCZY

WY KATO KURRWY TO TRAFICIE DO SPECJALNEGO RODZAJU PIEKLA JESLI ZYCIE POZAGROBOWE ISTNIEJE RAZEM Z INNYMI FASZYSTAMI

Gość gość

Policjo czekamy