Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wera

Podróż samolotem a otyłość

Polecane posty

Gość Wera

Hej, jutro lecę samolotem i trochę się denerwuje. Czy ktoś z was latał i ma doświadczenie z pasami bezpieczeństwa? Boję się że nie dam rady och zapiąć 

Gość Gość

Zależy jaką linią lecisz ale jeżeli tzw tanimi liniami to rzeczywiście jest wąsko ja jestem szczupła co prawda wysoka ale siedzenia są dla mnie akurat,  

Gość Gość

Jeśli chodzi o pasy to są regulowane i z nimi nie powinno być problemu

Gość Wera
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Zależy jaką linią lecisz ale jeżeli tzw tanimi liniami to rzeczywiście jest wąsko ja jestem szczupła co prawda wysoka ale siedzenia są dla mnie akurat,  

EnterAir

Gość Gość

Tam nie jest żle, ale to też zależy jak bardzo jesteś otyły i jeżeli obok będzie siedziała osoba szczupła to problemu też nie będzie, 

Gość Gość

A jak długo będzie trwał lot?

Gość Gość

Bo jak krótki to jakoś się przemęczysz

Gość Gość

kiedyś leciała kobieta w ciąży to pamiętam że ona nie musiała zakładać pasów ale to było dla bezpieczeństwa nienarodzonego dziecka.

Gość Emm

Jak poprosisz dadza Ci taka czerwona przedluzke. Sami jednak Ci jej Nienzaproponuja, Jednak beda spac nas rtoba Tak dlugo przypominajac o zapieciu laska, za sam zglosisz problem.

Gość Gosc gosc

Kiedys obok mnie w samolocie siedzial gosc ktory sie nie mogl zapiac dali mu extra pas. Taki jak czasami dla matek z malymi dziecmi. Jak sie nie dopniesz popros o ten pas. 

Gość Wera
55 minut temu, Gość Gość napisał:

A jak długo będzie trwał lot?

4h,ale to nie jest problem bo jestem przyzwyczajona do długich podróży. Bardziej martwię się tym pasem

Gość Gość

Te pasy są długie ale jak kobieta w widocznej ciąży nie musiała być przyjęta pasem to i ty też możesz być pewnie zwolniony te stuardesy są bardzo uprzejme , dla mnie 4 godz to długa podróż. .

Gość Gość

Jestem pewna że nikt ciebie źle nie potraktuje a stuardesy jak już pisałam są bardzo uprzejme

Gość Gość

Teraz społeczeństwo tyle na potęgę i stuardesy niejednokrotnie spotkały się z otyła osobą więc nie musisz się niczym przejmować.

Gość Bigson

Ja mam podobny problem tylko w odworotną stronę, jestem zwyczajnie za wysoki i taka podróż samolotem to dla mnie istna katorga, no ale ty możesz zrzucić zbędne kilogramy a ja centymetrów sobie nie odejme.

Gość Gość
9 minut temu, Gość Bigson napisał:

Ja mam podobny problem tylko w odworotną stronę, jestem zwyczajnie za wysoki i taka podróż samolotem to dla mnie istna katorga, no ale ty możesz zrzucić zbędne kilogramy a ja centymetrów sobie nie odejme.

No faktycznie  problem w takiej sytuacji to tylko klasa biznes (oczywiście żartowałam biznesklasa jest bardzo droga)

Gość Princess of the sky

W enter air nie ma klasy biznes, to linie czarterowe. Jestem stewardessą, obecnie na bliskim wschodzie, a przedtem w czarterach. Nie słuchaj tutaj jakiś dziwnych wymysłów. Załoga da ci przedłużacz pasów i tyle. Również kobiety w ciąży taki dostają, ta osoba która pisze że kobieta w ciąży leciała niezapięta chyba z choinki spadła

Gość Gość
6 minut temu, Gość Princess of the sky napisał:

W enter air nie ma klasy biznes, to linie czarterowe. Jestem stewardessą, obecnie na bliskim wschodzie, a przedtem w czarterach. Nie słuchaj tutaj jakiś dziwnych wymysłów. Załoga da ci przedłużacz pasów i tyle. Również kobiety w ciąży taki dostają, ta osoba która pisze że kobieta w ciąży leciała niezapięta chyba z choinki spadła

Kobieta w ciąży leciała nie napięta i nie wpadłam z choinki, nie wymyśliła bym takiej historii bo i po co i proszę nikogo nie obrażać  stuardesy są uprzejme widać nie wszystkie

Gość Gość

Latałam różnymi liniami często tanimi rayaner wąsy jest polskim lotem a najczęściej  lufthansą akurat tymi co autor to akurat jeszcze nie ,a pani jak na stuardesy  jest nieuprzejma widać wyjątek w regułe 

Gość Gość

....easy jet oraz polskim lotem......

Gość Gość
18 minut temu, Gość Princess of the sky napisał:

A z tą klasą biznes to był żart widać nie wszystkie stuardesy są inteligentne 

Gość Princess of the sky

Samolot nie ma prawa wystartować z niezapietą panią w ciąży. 

Gość Gość

Ciekawe, ale tak właśnie było siedziała kilka rzędów dalej i obserwowałam sytuacje, mam pytanie ty latasz w liniach Lot ?

Gość Gość

Ostatecznie każdy może powiedzieć że jest stuardesą, 

Gość Princess of the sky

A czy linie LOT latają na bliskim wschodzie? Raczej nie. 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Princess of the sky napisał:

A czy linie LOT latają na bliskim wschodzie? Raczej nie. 

Ty piłaś?

Gość Princess of the sky

Przecież pisałam że wcześniej pracowałam w Europie w czarterach a teraz latam na bliskim wschodzie. Skąd wniosek że w Locie? Są setki linii lotniczych na świecie i akurat Lot najmniej pasuje do tego co pisałam 

Gość Princess of the sky

Podaj na podstawie jakich przepisów lotniczych kobieta w ciąży nie musi mieć zapiętych pasów. Bo postawa taka że coś widziałaś z paru rzędów dalej jest raczej słaba

Gość Gość

Nie chcę z tobą dyskutować nie wymyśliłam historię z kobietą w ciąży bo i po co jak 

Gość Princess of the sky

Jeśli tak było to znaczy że załoga była niekompetentna i nie sprawdziła kabiny przed startem i lądowaniem. Powoływanie się na coś takiego to jak mówić że wolno pić i prowadzić auto, bo widziałaś że ktoś tak zrobił