Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mąż

Moja zona nic nie ogarnia

Polecane posty

Gość gość
34 minuty temu, Gość Mąż napisał:

Na studiach wszystko było ok, problem zaczął się gdy trzeba było zacząć ogarniać dorosłe życie i trochę wyższy standard.

Na studiach nie trzeba było jeść i sprzątać?

Przyznaj po prostu, że wziąłeś sobie leniwego nieroba i jak się skończyła kasa na restauracje to wyszło szydło z worka.
Idź do lepszej pracy, wziąłeś sobie księżniczkę to teraz na nią tyraj matołku!

Gość wymień wadliwą sztuke
38 minut temu, Gość Mąż napisał:

Na studiach wszystko było ok, problem zaczął się gdy trzeba było zacząć ogarniać dorosłe życie i trochę wyższy standard.

Najgorsze co może być to leniwa baba. Podstaw jej pod nos papiery do rozwodu to może się opamięta. Chyba dzieci nie macie i nawet nie myśl o dzieciach z nią bo ona nie ogarnie nawet wymiany pieluchy. Zgroza. Co za czasy.

Gość Tadek

Autorze, rada od faceta z doświadczeniem: POZBYWAJ SIĘ JEJ i to szybko. Też miałem taką panne, ładna, dobrze się ruhała ( nie wiem czy twoja choć dobrze się ruha ), zawsze gotowa na wygode i wyjście do restauracji i na tym konieć. Zmarnowałem z nią 3 lata. Wymieniłem ją na mniej urodziwą rozwódke ale ogarniętą. Najlepsza decyzja w życiu. Z tamtą by było przej'ebane. Ta poprzednia nie wiem co teraz robi ale pewnie ją ktoś wziął i teraz ma przes/rane. Naiwniaków jest masa.

Gość gość
13 godzin temu, Gość Mąż napisał:

Problem polega na tym, że nie dam rady wszystkiego robić za nią. Mam swoją pracę swoje obowiązki. Coś co dla niej jest wielkim problemem np. przesadzanie kwiatków, obsługa piekarnika, zapamiętanie przepisu, zakup czegoś do mieszkania, sprzątanie po gotowaniu lub pomysł na coś ciekawszego do jedzenia jest dla mnie banałem. To tylko mały wycinek rzeczy które przyszły mi do głowy, tego jest dziesiątki dziennie... nie ważne z czym bym ją zostawił i tak nie da rady sama.

Oczywiście na ... gierki na telefonie ma czas, na nawijanie z koleżankami też no i na Netflixia. Tylko jakoś brakuje go zawsze żeby coś w domu ogarnąć, zrobić, pomyśleć żeby było lepiej.

Przez pół miesiąca głowa ja boli i informuje mnie o tym 20 razy dziennie (teściowa ma to samo). Zazwyczaj nie ma nic do powiedzenia oprócz tego co się w pracy działo, nie interesuje się wydarzeniami na świecie, nie ma poglądów na jakiejś kontrowersyjne sprawny. Ogólnie mam wrażenie, że unika myślenia poza pracą. Jak już się raz na kiedyś wysili to zazwyczaj jest to tak głupie, że żałuję tego że zadałem pytanie 

a kto normalny przesadza kwiaty, ja nie lubie, nie umiem, nie potrzebuję to i nie mam żadnego  w chałupie,  sprzątać możesz ty, jeść możecie na mieście. Przepisów też nie chce mi sie pamietac, po to sa drukarki, komputery , internety, zeby albo sobie wyszukać na bieżaco, albo wydrukowac a  nie głowę zaśmiecać . a że nei cche dawać d..., no weź chłopie, kto by dawał takiemu nieudacznikowi, który  przed slubem nie pogadał z kobitą, nie pmieszkał , nie poszedł do łożka. Jakbyś zrobił którakolwiek z tych rzeczy to byś sie zorientował jaka kobita jest. A tak...byłeś głupi  to cierp. no chyba , zę piszesz z ktaju arabskiego i tam panne młodą widziałeś pierwszy raz na slubie  jak z niej wreszcie koc zdjeli

Gość gość
8 godzin temu, Gość Kochliwy napisał:

Marudzisz. Jakbym cię dobrze codziennie dmuchał, to super śniadanka byś szykowała i rosołki gotowała 😉

ja tam nie daję jesć za rooochanie

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Mąż napisał:

czyli co? na studiach  uprawiała seks akrobatycznie i ciagneła jak odkurzacz,a po nie potrafi na fioota trafić? przed prowadziłeś z nia wyszukane rozmowy na niszowe tematy a po slubie nagle zdania sklecić nie umie? przed gotowała jak Gesslerowa, a po  co dzień kartofle i kartofle? przed przesadzała kwiaty pasjami, a teraz próbuje wsadzać zielonym do dołu? Weź nie rób z siebie większego pajaca niż jesteś

Gość Gosc

Roszczeniowy jesteś dziadek i tyle. Daj jej spokój, sam se ugotuj 

Gość Jajajaja

Jesteś złym mężem i w każdym jednym związku będziesz miał problemy. W związku trzeba sobie drugą osobę urobić, sposobem. Wygląda na to, że ona nie czuje potrzeby, żeby to robić, co opisałeś. Jak nie czuje, to nie zadziała mówienie, jak coś się robi. Trzeba sprawić, żeby ona chciała. Niektórzy lubią gotować innym, bo sprawia im przyjemność, jak innym smakuje. Może kiepsko okazywałeś, że Ci smakuje. Tylko wymagasz.

Nie napisałeś też nic o tym, jakie podejście do domowych obowiązków mieli jej rodzice, czy ją w to włączali, czy przeciwnie. Może tak została wychowana, że ma nic nie robić. Albo może z kolei jej matka poświęcała za dużo czasu na wymyślne potrawy i ona sobie teraz urządza odwyk "dziwactwa".

Gość Jajajaja
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

sam se ugotuj 

Trafione w punkt:D

Gość Gość

Spora część facetów jest jak twoja żona.  

Lubisz przesadzać kwiatki to to rób,  ja tam wolę oglądać Netfliks,  zamiast grzebać się w ziemi. Co do gotowania to może gotujecie razem.  A co miałeś na myśli, że nie ogarnia seksu? Nie bardzo też rozumiem jak nagle nie potrafi o niczym po za pracą rozmawiać,  a co było na studiach?

Gość Jajajaja

Wam facetom to wszystko jest źle. Jak gotuje spaghetti albo smaczne chińskie dania z mrożonek (co świadczy o jej sprycie i dobrym zarządzaniu czasem) i lubi seriale- to leniwa i nie ogarnia. Jak gotuje tradycyjnie- to kura domowa, nudziara, nieambitna, spędza za dużo czasu w kuchni. Jak kupuje gotowe półprodukty, dania bardziej urozmaicone, a na inne rzeczy też ma czas- niegospodarna, marnuje pieniędze, przecież można jak babcia męża zrobić wszystko od a do zet samemu.

Jak zacznie przesadzać te kwiaty, to się okaże, że poznałeś "koleżankę", która woli sztuczne kwiaty. Przecież Twoja mogła kupić sztuczne kwiaty. Glupia!

Doceń, co masz i sam se ugotuj.

Ciesz się, że w ogóle Cię chciala.

Gość gość
6 minut temu, Gość Jajajaja napisał:

Wam facetom to wszystko jest źle. Jak gotuje spaghetti albo smaczne chińskie dania z mrożonek (co świadczy o jej sprycie i dobrym zarządzaniu czasem) i lubi seriale- to leniwa i nie ogarnia. Jak gotuje tradycyjnie- to kura domowa, nudziara, nieambitna, spędza za dużo czasu w kuchni. Jak kupuje gotowe półprodukty, dania bardziej urozmaicone, a na inne rzeczy też ma czas- niegospodarna, marnuje pieniędze, przecież można jak babcia męża zrobić wszystko od a do zet samemu.

Jak zacznie przesadzać te kwiaty, to się okaże, że poznałeś "koleżankę", która woli sztuczne kwiaty. Przecież Twoja mogła kupić sztuczne kwiaty. Glupia!

Doceń, co masz i sam se ugotuj.

Ciesz się, że w ogóle Cię chciala.

brawo! polać ci!

Gość Macho

Gotuj tylko dla siebie, jak jej się nie chce to niech zdechnie z głodu. No i niech ona płaci wszystkie rachunki jeżeli ty sprzątasz, zwykle kobiety tak to widzą

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Macho napisał:

Gotuj tylko dla siebie, jak jej się nie chce to niech zdechnie z głodu. No i niech ona płaci wszystkie rachunki jeżeli ty sprzątasz, zwykle kobiety tak to widzą

Sprzątanie to kilkanaście złotych na godzinę, więc on będzie jeszcze musiał prac i gotować i dawać D... Jak ma wystarczyć na czynsz

Gość Lola114

A mi to wyglada ze “Mezowi” przeszla milosc I szuka dziury w calym..moze tez pojawila sie jakas inna kobieta na horyzoncie..to i szuka sam dla siebie wytlumaczenia dlaczego powinien zone zostawic i szukac szczescia gdzie indziej..