Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataszka

Trądzik, help me

Polecane posty

Gość Nataszka

Jak poradzić sobie z trądzikiem . Jakie brałyście tabletki na trądzik, które faktycznie pomogły ? Byłam u dermatologa, wizyty kosztują , a antybiotyk, który dostaje robi więcej  szkody niż pożytku . Jakie wy brałyście antbiotyki, które faktycznie pomogły ? Albo tabletki bez recepty 

Gość gość

Zamiast antybiotyków zacznij zdrowo jeść i dobrych kosmetyków używać.Niezapychajace kremy czyli bez parafiny i dobre płyny micelarne albo Cetaphil albo coś z firmy Sylveco.Czytaj w necie jakie polecają naturalne kosmetyki.Jak najmniej fluidu i pudru.Jedynie korektor antybakteryjny używaj i na to ewentualnie krem BB Sylveco.Ja wszystkie kremy wywalilam i czytam skład.Właśnie się przerzucilam na Vianek-produkt Sylveco.

Dermatolog mi tylko przepisywal wit.PP która pomogła przy tym wysypie.

Gość Olka

Zmieńcie sobie jakiś żel do twarzy, czy czym tam myjecie buzie na piankę do mycia Bielendy z serii black sugar detox. Świetnie nawilża i oczyszcza skórę. Zawiera aktywny węgiel i cukier trzcinowy, które fajnie odżywiają naskórek. Sporą poprawę zauważyłam jeśli chodzi i ilośc nowych wyprysków i gojenie się starych

Gość Zuzaa2

Ja stosuję kosmetyki Novaclear Acne. Szczególnie spodobał mi się ich tonik- ładnie oczyszcza skórę, łagodzi podrażnienia, odpowiednio nawilża i zapewnia uczucie zmatowienia przez długi czas. 

Gość kola22

Ja również używam dermokosmetyków NovaClear z serii Acne - dedykowanej dla skóry trądzikowej i odkąd zrezygnowałam z typowo drogeryjnych kosmetyków to widzę poprawę stanu mojej cery. Codziennie myję buzię delikatnym płynem myjącym  Acne Cleanser, nastepnie przemywam twarz tonikiem,a  na koniec nakładam krem przeciwtrądzikowy, który złuszcza obumarły naskórek, zapobiega blokowaniu porów i powstawaniu nowych wyprysków, a przy tym nie zapycha cery