Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia0

choroba derkuma

Polecane posty

od 33 roku choruje na chorobe derkuma lekarze dlugo nie mogli mnie zdiagnozowac poczatkowo pokazal sie jeden tluszczak ktory rosl z uplywem czasu do wielkosci ok 6 cm poniewaz utrudnial mi funkcjonowanie a byl przy stawie umiejscowiony musialam go usunac natym miejscu po pewnym czasie odnowil sie  zaczely powstawac nastepne pozniej doszly choroby neurologiczne  endykrynologiczne metaboliczne i inne z czasem doszly tak silne bole kosci miesni i stawow ze nie jestem w stanie bez bardzo silnych srodkow bolowychnsobie poradzic pomimo zestaram sie jesc malo zaczelam tyc uwazam ze przy tyym schorzeniu powinna byc dietetyczka moze odpowiednio ustalona dieta pomoglaby w leczeniu tej choroby nieuleczalnej  tym bardziej ze tluszczaki pojawiaja sie u mnie w srodku czasami jestem zalamana tym bardziej ze bol bez srodkow przeciwbolowych jest nie do zniesienia niie da rady nawet sie polozyc a co myslec o spaniu jestem przeciwna zazazywaniu wszelkich srodkow przeciwbolowych  ale nie daje rady teraz moje cialo jest w guzach prosze o porade moze ktos ma podobny problem