Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nagonka

nagonka na księży

Polecane posty

Gość nagonka

Wszyscy już pewnie zauważyli że od kilku miesięcy jest nagonka w Polsce na kościół katolicki, na księży, na kleryków!!! 

Ja mam pytanie do osób o tych poglądach antyklerykalnych (ale katolików) - Jak wy wyobrażacie sobie kościół  - bez księży?, albo z księżami którzy mają żony? albo z kobietami które są księżmi?...

Myślę że kościół katolicki byłby wtedy jeszcze bardziej "moherowy" !! Naprawdę wyobrażacie sobie jak jakaś 80-letnia bauszka moherowa odprawia mszę? Kto by przyszedł na taką mszę???

W kościele dobrze jest teraz jak jest - ksiądz powinien być bez żony, bez dzieci i całkowicie oddany kościołowi!!!

Gość Gość

No właśnie gdyby byli oddani kościołowi a nie kochankom, dzieciom (osobiście znam trzech księży którzy maja dzieci) i mamonie to byłoby ok. Gdyby mieli postawę jaka ma Franciszek byłoby ok. U nas jak wchodzi jakiś nowy model auta to pierwszy go ma nasz biskup. Pouczają nas z ambon a sami nie sa lepsi. o zakonnicach nie wspomnę bo włos na głowie się jeży jak się czyta co wyprawiały w bidulach prowadzonych przez siebie. 

Ksieza powinni być eunuchami wtedy miałoby to sens bo nie wierze ze można oszukać naturę. Jeśli nie płaca podatków powinni mieć zakaz kupowania ziemi, robienia biznesów. Powinni żyć skromnie i dawać przykład.

Gość

Co jakiś czas jest na kogoś nagonka. Teraz akurat na nich.

Gość Gość

Maria Konopnicka "sama zgnilizna te klechy"

Gość nagonka

Nigdy nie byłam za granicą , ale ciekawi mnie jak to jest np. u tych protestantów gdzieś w Szwecji czy w Anglii - czyli tam gdzie kobiety są pastorami....

Jestem naprawdę ciekawa jaki rodzaj kobiet zgłasza się by być "pastorkami" ????

- Czy są to te "babuszki moherowe" 80-letnie (one tak angażują się w życie parafii katolickich i słuchają np. "radia Maryja"?

- Czy są to te kobiety - mam na myśli te w spodniach czyli te kobiety "aseksualne i męskie?

Odpowiedzcie!!! 

Gość nagonka
6 minut temu, Gość nagonka napisał:

Nigdy nie byłam za granicą , ale ciekawi mnie jak to jest np. u tych protestantów gdzieś w Szwecji czy w Anglii - czyli tam gdzie kobiety są pastorami....

Jestem naprawdę ciekawa jaki rodzaj kobiet zgłasza się by być "pastorkami" ????

- Czy są to te "babuszki moherowe" 80-letnie (one tak angażują się w życie parafii katolickich i słuchają np. "radia Maryja"?

- Czy są to te kobiety - mam na myśli te w spodniach czyli te kobiety "aseksualne i męskie?

Odpowiedzcie!!! 

a te "pastorki" - czy one mają krótkie włosy czy długie? i czy lubią kolor różowy -  i inne symbole zniewieścienia?? czy są to buntowniczki czy grzeczne dziewczynki??

Gość nagonka
5 minut temu, Gość nagonka napisał:

a te "pastorki" - czy one mają krótkie włosy czy długie? i czy lubią kolor różowy -  i inne symbole zniewieścienia?? czy są to buntowniczki czy grzeczne dziewczynki??

jakoś dziwnie te długie włosy mi nie pasują do kobiety - pastora ….

Gość Bimba

Kobiety pastorzy przechodzą na emeryturę tak samo jak mężczyźni pasterzy więc żadna 80latka nie odprawia mszy.

Nie ma nagonki na księży - jest nagonka na zboczeńców, złodziei i kłamców - nikt nie zmusza księży do bycia zboczeńcami, złodziejami i kłamcami - to jest ich własny wybór i ponoszą tego konsekwencje!!!

Gość nagonka

Domyślam się że te kobiety-pastorki to po pracy pastorki, czyli po 8 godzinach obowiązków w swoim kościele - to też są idealnymi gospodyniami domowymi.... czyli sprzątają, gotują zupę, odrabiają lekcje z dziećmi -czyli te wszystkie przyziemne czynności...

Ile godzin dziennie one pracują ? 

Gość nagonka

Zarzuca się teraz że dziś kościół katolicki jest "moherowy" tzn. ma twarz jakiejś babci - rencistki....

35 minut temu, Gość Bimba napisał:

Kobiety pastorzy przechodzą na emeryturę tak samo jak mężczyźni pasterzy więc żadna 80latka nie odprawia mszy.

Nie ma nagonki na księży - jest nagonka na zboczeńców, złodziei i kłamców - nikt nie zmusza księży do bycia zboczeńcami, złodziejami i kłamcami - to jest ich własny wybór i ponoszą tego konsekwencje!!!

Gość gość

nie spotkałam sie w Polsce z kobietą pastorem  choć jestem protestantką już prawie 35 lat.

Znam kilka żon pastorów .

Gość nagonka
22 minuty temu, Gość gość napisał:

nie spotkałam sie w Polsce z kobietą pastorem  choć jestem protestantką już prawie 35 lat.

Znam kilka żon pastorów .

u protestantów wszystko tak szybko się zmienia ….. zapewne i ty też, za niedługo będziesz znała kilka kobiet pastorów.....