Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymg

Pytanie do osób pracujących za granicą bez pośredników.

Polecane posty

Gość wymg

Jak szukaliście pracy bez pośredników. Są jakieś strony internetowe? Znam dobrze język angielski chciałabym tylko na stałe wyjechać do Włoch albo Czech. Słyszałam duże dobrego o Belgii i Portugalii.  

Gość Lot

Przez znajomych najlepiej.

Gość wymg
8 minut temu, Gość Lot napisał:

Przez znajomych najlepiej.

Nie mam znajomości. 

Gość bolo

Komuna w Polsce wszystko po znajomości nawet jak masz małpi mózg to zostaniesz prezesem no bo znajomości. Ja dawno temu znalazłem pracę bez pośredników na letnik .pl co prawda dominuję tam praca nad morzem ale jak konkretnie dodasz ogłoszenie to na pewno się ktoś odezwie bo ja odpowiedziałem na ogłoszenie ale Ty możesz dodać swoje. 

Gość Lot

Włochy, Czechy, Portugalia odradzam. Trudno o pracę i niskie wynagrodzenia. Belgia jak najbardziej ale lepiej Szwecja.

Gość Gosc

Jesli Szwecja to zajrzyj na :

Bazar polonia info.se

Tam masz ogloszenia o prace dla kobiet glownie sprzatanie.

Gość sdggggggg

Nie idź do sprzątania ani do opieki to najgorsza robota za marne grosze. 

Gość Lot
24 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Jesli Szwecja to zajrzyj na :

Bazar polonia info.se

Tam masz ogloszenia o prace dla kobiet glownie sprzatanie.

Sprzątaczka w Sztokholmie zarabia 130 skr/godz (na czarno). 

Gość Felicja

Szukam czegoś normalnego do sprzątania zawsze możesz iść. Nie baw się w pracę na czarno bo wsadzą Cię na dużo lat do więzienia 

Gość oooooo

Normalnie, poprzez strony z ogłoszeniami o pracę, już na miejscu, ale to było 11 lat temu.

Gość rany julek
5 godzin temu, Gość wymg napisał:

Jak szukaliście pracy bez pośredników. Są jakieś strony internetowe? Znam dobrze język angielski chciałabym tylko na stałe wyjechać do Włoch albo Czech. Słyszałam duże dobrego o Belgii i Portugalii.  

Jedź tam na kilka tygodni turystycznie i się rozejrzyj. Nikt nikogo nie zatrudni na odległość. Możesz mieszkać w hostelach tanio albo przez couchsurfing i się codziennie rozglądać, chodzić i pytać tam gdzie chcesz pracować. Cel to roznieść z 20-30 CV dziennie i mieć lokalny numer tel do kontaktu jakby ktoś się odezwał. Żadna filozofia.

Gość esta bien
3 godziny temu, Gość Lot napisał:

Sprzątaczka w Sztokholmie zarabia 130 skr/godz (na czarno). 

Tylko co to 130sek jest warte w sztokholmie? Raczej niewiele.

Gość Lot
8 godzin temu, Gość esta bien napisał:

Tylko co to 130sek jest warte w sztokholmie? Raczej niewiele.

Za godzinę pracy masz opłacone całkowite utrzymanie (jedzenie) dla dwóch osób. To niewiele? 

Gość &&&
3 godziny temu, Gość Lot napisał:

Za godzinę pracy masz opłacone całkowite utrzymanie (jedzenie) dla dwóch osób. To niewiele? 

Taa.. jak jecie fallukorv i pasta codziennie to moze.

Jednak nie neguje sprzatania, od czegos trzeba zaczac by sie zachaczyc i nauczyc jezyka.

Gość boble z kafe
11 godzin temu, smakosz28 napisał:

włochy, portugalia? pojeebało? przecież tam większa bieda i bezrobocie niż w polsce, miejscowi mają problem ze znalezieniem pracy a co dopiero obcokrajowiec i to z samym angielskim 

pojeebało Ciebie i to konkretnie gdzie masz biedę ? Byłeś tam kiedyś hahaha. Tak rozwiniętego sektora turystycznego jak we Włoszech gdzie jest 1700 hoteli tylko nad morzem a plaże Portugalii są oblegane a ceny ogromne. Nie ma pracy dla umysłowych a nie fizycznych nawet w Polsce brakuje fizycznych a ci dopiero we Włoszech. Jak można takie bobole pociskać. W każdym kraju jest dobrze płatna praca ale dla fizycznych 

Gość Tell me tell me
Dnia 6.09.2019 o 20:09, Gość wymg napisał:

A jakiej pracy szukasz?

Gość Hanna

Po co ludzie tu piszą o pracy skoro 99% użytkowników tutaj ma 20 IQ.... W turystyce Angielski można sobie wsadzić to nie wiedziałam. Sektor turystyczny bazuje na Angielskim. Już poziom tych odpowiedzi niczym z rynsztoka. szkoda nawet tego czytać nie dziwie się że ludzie piszę posty a potem już nie zaglądają ani razu. Po co się z chamami przekomarzać.