Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamilos

Coś dziwnego

Polecane posty

Witam coś dziwnego dzieje się że mną od tygodnia. Otóż w kwietniu zemdlalem na kilkanaście sekund może minutę i miałem jak by padaczkę ale to nie to, od tamtego czasu nic tylko bóle głowy. Tydzień temu znowu zemdlalem 3 razy jednego dnia i dziś znowu było mi słabo i też zemdlalem co to może być? Bo już wariuje mam 20lat do lekarza idę po niedzieli.

Gość gosc

czej, wyjme szklaną kule... bez badan nikt ci nie powie,bo nie wiemy jakie masz dodatkowe objawy i td,poza tym nawet lekarz nie podejmie sie diagnozy bez badan. Mozliwe ze zwykla anemia

6 minut temu, Gość gosc napisał:

czej, wyjme szklaną kule... bez badan nikt ci nie powie,bo nie wiemy jakie masz dodatkowe objawy i td,poza tym nawet lekarz nie podejmie sie diagnozy bez badan. Mozliwe ze zwykla anemia

Wiem że nikt mi diagnozy nie postawi, ale może ktoś miał coś podobnego i wie od czego moze się to dziać.

Gość Majro
47 minut temu, Kamilos napisał:

Witam coś dziwnego dzieje się że mną od tygodnia. Otóż w kwietniu zemdlalem na kilkanaście sekund może minutę i miałem jak by padaczkę ale to nie to, od tamtego czasu nic tylko bóle głowy. Tydzień temu znowu zemdlalem 3 razy jednego dnia i dziś znowu było mi słabo i też zemdlalem co to może być? Bo już wariuje mam 20lat do lekarza idę po niedzieli.

Do neurologa zasuwaj

Gość Mali

Dlaczego wykluczasz padaczkę? Padaczka to często wcale nie drgawki ale właśnie utraty przytomności. 

Gość michel moran

jedz śniadanie

28 minut temu, Gość Mali napisał:

Dlaczego wykluczasz padaczkę? Padaczka to często wcale nie drgawki ale właśnie utraty przytomności. 

Nie wykluczam tylko przy padaczce nie zdarzyło by mi się chyba zemdlec 3 razy pod rząd i czasem bolimnie głowa z tylu. Jem normalnie.

Czasem jest tak że czuje się ok I nagle przychodzi osłabienie ciemno przed oczami i mdleje

Gość Abc

Idź do lekarza. Po takich utratach przytomności jednego dnia,  jakbyś  pojechal na pogotowie to mozliwe, ze zrobia ci kilka badan w tym tomografie głowy. 

15 minut temu, Gość Abc napisał:

Idź do lekarza. Po takich utratach przytomności jednego dnia,  jakbyś  pojechal na pogotowie to mozliwe, ze zrobia ci kilka badan w tym tomografie głowy. 

We wtorek mam zamiar iść do rodzinnego bo pewnie potrzebne będzie skierowanie

Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało tylko jeden raz w kwietniu straciłem przytomność na chwilę od tamtej pory nic i tydzien temu zemdlalem 3razy, wczoraj było mi słabo i też zemdlałem upadlem na ścianę i nabilem guza

Gość jarcia

Bracie, to może być wszystko: bardzo poważnego albo totalnie błahego jak właśnie za małe śniadanie. Może być coś z cukrem, może na tle nerwowym, może padaczka lub ucisk na mózg, może coś z układem krążenia, może gospodarka hormonalna - dosłownie wszystko. Lekarz, diagnostyka, jak pierwszy lekarz nie znajdzie przyczyny to idź do drugiego. Jak każdego polskiego pacjenta czeka Cię zapewne droga przez mękę i obijanie się od ścian - nie daj się zbyć bo sprawa może być poważna, choć powtarzam, wcale nie musi. Znam osobę, która miała bardzo bolesne i nagłe kłucie w klatce piersiowej, ucisk w sercu, duszności i tym podobne straszne objawy. Okazało się, że przyczyną było noszenie zbyt ciasnego stanika. Także ten - badaj się po prostu.

Gość Gość

Jeśli zdarzy się jeszcze raz, wezwij pogotowie. 

Gość Gosc

Ja bym wezwala pogotowie a szczegolnie kiedy udezyles glowa wtedy beda musieli zrobic tobie badania ekspresowo. Jak wezmiesz skierowanie of rodzinnego na tomograf to sobie troche poczekasz w kolejce. Moja tesciowa ma padaczce ktora sie objawia mdleniem.

Gość gosc

Jakbym ja 3 razy zemdlała jednego dnia to bym tego samego dnia już na SOR sie zgłosiła

Jeżeli powiem u rodzinnego cała sytuację to też będę długo czekać na tomograf?

Gość sarna

tomografia, wizyta u neurologa, morfologia. Z tym się nie czeka jeśli tyle razy zemdlałeś!

Gość Abc
5 godzin temu, Kamilos napisał:

Jeżeli powiem u rodzinnego cała sytuację to też będę długo czekać na tomograf?

Tak, będziesz  czekał normalnie w kolejce nawet jeśli lekarz napisze,że pilne.  A kolejki na badania są długie, tak samo do specjalistów.  Dlatego najlepiej jakbyś po takich omdleniach pojechał na sor. Mozliwe ze zrobią Ci badania od ręki.  

Gość Iubire

Omdlenia i potem padaczka, są naturalnym zjawiskiem u zwierząt. Gdy dopada je drapieżnik, udają martwe (freezing), jak zagrożenie minie, drgawki są naturalnym sposobem na powrót układu nerwowego do równowagi. 

Przypomnij sobie, czy przed pierwszym epizodem utraty przytomności nie wydarzyło się coś, co przestraszylo cie  "na śmierć" i zwróć uwagę co się dzieje w emocjach przed omdleniem. Czego się boisz? Kto lub co jest Twoim drapieżnikiem?

3 godziny temu, Gość Iubire napisał:

Omdlenia i potem padaczka, są naturalnym zjawiskiem u zwierząt. Gdy dopada je drapieżnik, udają martwe (freezing), jak zagrożenie minie, drgawki są naturalnym sposobem na powrót układu nerwowego do równowagi. 

Przypomnij sobie, czy przed pierwszym epizodem utraty przytomności nie wydarzyło się coś, co przestraszylo cie  "na śmierć" i zwróć uwagę co się dzieje w emocjach przed omdleniem. Czego się boisz? Kto lub co jest Twoim drapieżnikiem?

Pamiętam że pierwszy raz zdarzyło mi się to gdy miałem przebijane ucho przez koleżankę i wtedy jeszcze schylając się uderzylem się w głowę, lekko rozciąłem skórę ale zastanawiają mnie też te bóle głowy

9 godzin temu, Gość Abc napisał:

Tak, będziesz  czekał normalnie w kolejce nawet jeśli lekarz napisze,że pilne.  A kolejki na badania są długie, tak samo do specjalistów.  Dlatego najlepiej jakbyś po takich omdleniach pojechał na sor. Mozliwe ze zrobią Ci badania od ręki.  

Długie tznjak długie? Miesiąc rok czy może jeszcze dłużej?

Gość Abc

Zależy na co Cię lekarz pokieruje i do jakiego specjalisty. Sprawdzilam teraz na stronie świat przychodni ale np do neurologa ,w moim województwie,  kolejki od kilku miesięcy do roku i ponad w większych szpitalach. 

Hej więc tak byłem u rodzinnego i po zbadaniu mnie dostałem skierowanie do szpitala na oddział neurologii, pojechałem tam lekarz tylko zmierzył mi ciśnienie zapytal jakie mam objawy nic więcej po czym kazał kupić jakieś krople ziołowe i mierzyć i zapisywać ciśnienie że to wszystko jest od ciśnienia.