Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zosia

Czy to ciąża? Czy okres płata figle

Polecane posty

Gość Zosia

Hej, mam 22 lata,2 września powinnam dostać okres lecz do dzisiaj go nie dostałam. Po ostatnim okresie raz przez kilka minut współżyłam z narzeczonym bez gumki (świeżo po okresie) i teraz okres mi się spóźnia. Robiłam test w piątek i poniedziałek i jest jedna kreska. Piersi od kilku dni są twarde i wrażliwe. Lekkie bóle mam w pod brzuszu ale to sporadycznie. Czy to może być ciąża? Idę teraz na studia i boję się.

Gość Gość

Jeżeli masz krótkie cykle, okres u Ciebie trwa np. 5 dni, a 6 dnia współżyłaś to jakieś prawdopodobieństwo ciąży zawsze jest. Plemniki są w stanie przeżyć kilka dni w organizmie kobiety, a do tego nie potrzeba nawet wytrysku. Z drugiej strony jeżeli testy już po terminie miesiączki wychodzą negatywne to raczej nie powinno być powodu do obaw. Warto w takim razie zbadać poziom hormonów jeżeli nie jest to pierwsza taka sytuacja i pomyśleć o jakieś antykoncepcji bo z tego co twierdzisz jeszcze nie przyszedł czas na macierzyństwo. Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji. Jednym się udaje oszukać los ale wielu nie ma tego szczęścia.

Gość Ania
17 godzin temu, Gość Zosia napisał:

Hej, mam 22 lata,2 września powinnam dostać okres lecz do dzisiaj go nie dostałam. Po ostatnim okresie raz przez kilka minut współżyłam z narzeczonym bez gumki (świeżo po okresie) i teraz okres mi się spóźnia. Robiłam test w piątek i poniedziałek i jest jedna kreska. Piersi od kilku dni są twarde i wrażliwe. Lekkie bóle mam w pod brzuszu ale to sporadycznie. Czy to może być ciąża? Idę teraz na studia i boję się.

zamiast pisać na forach idz do lekarza, zawsze możesz dostać tabletkę po