Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewelinaa007

Problem z przyjaciółka

Polecane posty

Witajcie:) z Iwona przyjaźnie się blisko 5 lat, mogłabym powiedzieć, ze jest moja najbliższa i najlepsza przyjaciółka, na dobre i na złe. Ale do czasu. Niecały rok temu dzięki Iwonie poznałam Wojtka, przyjaciela Iwony. Nie będę ukrywać, ciągnęło mnie do niego. Po około 1.5 miesięcy znajomosci napisał do mnie, zaczęliśmy się coraz lepiej poznawać. Iwona bardzo chciała żebyśmy zostali para, ponieważ uważała ze idealnie do siebie pasujemy. Jednak nie wyszło. Zaczęły się coraz większe kłótnie, w międzyczasie odkryłam, ze Iwona i Wojtek rozmawiali bardzo często o mnie i nie były to dobre rzeczy na mój temat. Kontakt z Wojtkiem mi się urwał, strasznie się pokłóciliśmy na początku maja, z Iwona jeszcze jest. Jednak coś się zmieniło. Za każdym razem, kiedy chce się z nią zobaczyć ona mówi ze nie ma czasu, bo musi zrobić to i tamto, niestety ma czas żeby się widywać ze wspomnianym wcześniej Wojtkiem. Mogłabym to przeżyć, ale nawet ze sobą nie piszemy ani nic, a jeśli już to wymienimy 5 wiadomości i na tym sie kończy. Nie wiem co mam robić, nie chce tracić przyjaciółki ale tez nie chce żeby ona wybierała pomiędzy dwojgiem swoich przyjaciół. Czy może powinnam odpuścić sobie ta przyjaźń i zostać z nią tylko „znajomymi”? 

Gość Aps

Witaj. Uważam, że jeśli jest to prawdziwa przyjaźń to przetrwa Wasz trudniejszy moment. Rozmawiajcie o wszystkim byle nie o Wojtku. Może ona wycofuje się z bliższej relacji z Tobą bo jest "zmęczona" byciem pomiędzy... Oczywiście przetrwa jeśli Wojtek jest wyłącznie jej znajomym a nie jednak kimś więcej...wydaje mi się że lepiej nie walczyć o coś co nie jest prawdziwe bo i tak prędzej czy później to pęknie tylko wbijesz się w czas.. często wyciszenie jest potrzebne i mimo iż trudno wytrwać bez przyjaciółki..ona powinna poczuć brak Twojej obecnosci i sama jeśli jej zależy na przyjaźni zrobi jakiś krok w Twoja stronę...ale nic na siłę. Pozdrawiam