Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ile dziecko musi mieć lat.

Autor

Polecane posty

Gość Ile dziecko musi mieć lat.

Ile dziecko musi mieć lat, żeby mogło zostawać samo w domu?  

Czy pierwszoklasista może zostać w dzień  sam w domu na dwie godziny ? 

Gość gosc

Tu gdzie mieszkam w sumie od 12 rż, mozna wczesniej jesli uwazasz,ze dziecko jest na tyle odpowiedzialne by zostało samo wczesniej to robisz to na wlasną odpowiedzialnosc i ponosisz powazne konsekwencje jesli cos sie stanie. Ostatnio gdzies czytałam o wypadku ,ze mamusia z kolezankami poszla w tany,a 6 letnia corka przez okno wolała mame az ludzie zareagowali.

Ja czasem musze wyskoczyć do sklepu wiec na max 20 min zostawiam 9 latka,ale ma telefon przy sobie i jestesmy w kontakcie. Boje sie go zostawiać, choć wiem,ze jest rozsądny,spokojny i nic nie odwinie,ale jednak ... Jemu tez zdarza sie zadzwonić do mnie czy jeszcze długo. Rzadko,bo zwykle sobie w cos gra w tym czasie,ale widze,ze nie zawsze lubi zostawac sam i wiem,ze na dłuższy czas bym go samego nie zostawiła.

Wiem,ze kiedys to było. Bylismy doroslejsi, bardziej samodzielni, swiadomi zagrozen, odpowiedzialni (choć tez roznie to bywało),ale teraz swiat jest inny, do szkoly prowadzisz, ze szkoly zabierasz, na zajecia odwozisz, wszyscy kladą nacisk na to by chronic dzieci i tak tym przysiąkłam.

Widze tez po swoim dziecku ze to jeszcze nie czas

A odpowiadajac na pytanie, to 7 latka nie zostawiłabym samego na dwie godziny. Mowy nie ma

Gość Autor

Ten temat mi założyłem błędnie zamieniając temat z nickiem. Założyłem ponownie ten temat,, ale już poprawnie,

Proszę tu nie odpowiadać 🙂