Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abc

jak dlugo może kochac kobieta o która sie nie starasz

Polecane posty

Gość abc

jest jakis limit czasowy?

Gość Gość

Rok i 9 miesięcy

Gość nieS

A ile jeszcze zamierzasz ? 🙄

Gość taki obraz wasz

Bardzo długo. I przestanie kochać dopiero w momencie, gdy mężczyzna zacznie się starać.

Gość Ale ze staraniem

To skomplikowane bylo .Ale 13 lat juz .

Gość gosc

bardzo długo, ale jak już odpuści, to tego samego nie pokocha drugi raz

Gość Laughing lion
Przed chwilą, Gość taki obraz wasz napisał:

Bardzo długo. I przestanie kochać dopiero w momencie, gdy mężczyzna zacznie się starać.

Haha. No chyba nie.

Gość abc
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

bardzo długo, ale jak już odpuści, to tego samego nie pokocha drugi raz

A ile to bardzo długo?

Gość taki obraz wasz
Przed chwilą, Gość Laughing lion napisał:

Haha. No chyba nie.

No właśnie tak. Macie taką pokrętną logikę, że gdy facet się o was stara, to wy tracicie zainteresowanie, bo "nie chcecie wyjść na łatwe". Poza tym uważacie takiego faceta za żałosnego desperata i olewacie.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość taki obraz wasz napisał:

No właśnie tak. Macie taką pokrętną logikę, że gdy facet się o was stara, to wy tracicie zainteresowanie, bo "nie chcecie wyjść na łatwe". Poza tym uważacie takiego faceta za żałosnego desperata i olewacie.

Gdzie ty się naczytales takich farmazonow? Jeśli ktoś pisze o etapie starań to o jakiej miłości w ogóle mowa?Haha lol

Gość Wcale nie
1 minutę temu, Gość taki obraz wasz napisał:

Wcale nie. Bywa tak ze nie mozna byc razem.Nawet gdy sie kocha. A smieja to sie takie 15-16 latki. Co by miala psiapsi ,opowiadac jak to on za nia lata. 

Gość taki obraz wasz
4 minuty temu, Gość Wcale nie napisał:

A smieja to sie takie 15-16 latki. Co by miala psiapsi ,opowiadac jak to on za nia lata. 

To chyba większość kobiet mentalnie zatrzymała się na poziomie 15-latki.

7 minut temu, Gość Gość napisał:

Gdzie ty się naczytales takich farmazonow? Jeśli ktoś pisze o etapie starań to o jakiej miłości w ogóle mowa?Haha lol

Przecież cały temat jest o staraniu się.

Gość Sorry
7 minut temu, Gość taki obraz wasz napisał:

To chyba większość kobiet mentalnie zatrzymała się na poziomie 15-latki.

Przecież cały temat jest o staraniu się.

To ja nie wiem, gdzie Ty szukasz kobiet. No chyba ze zarywasz do blachary z ustami na karpia. A Ty goly. Potem sie dziwisz. I wszystkie normalne tez ,wsadzasz do jednego worka. No sorki. 

Gość gosc
21 minut temu, Gość Gość napisał:

nieprawda uwazamy takiego za faceta ktory wie czego chce i to jest bardzo meskie jak widzimy ze nas chce

Gość taki obraz wasz
10 minut temu, Gość Sorry napisał:

To ja nie wiem, gdzie Ty szukasz kobiet. No chyba ze zarywasz do blachary z ustami na karpia. A Ty goly. Potem sie dziwisz. I wszystkie normalne tez ,wsadzasz do jednego worka. No sorki. 

A w życiu, nie chcę blachary, szukam normalnej, skromnej dziewczyny i do takich zagaduję.

6 minut temu, Gość gosc napisał:

nieprawda uwazamy takiego za faceta ktory wie czego chce i to jest bardzo meskie jak widzimy ze nas chce

Jakoś tego nie zauważyłem.

Gość To zle trafiasz
3 minuty temu, Gość taki obraz wasz napisał:

A w życiu, nie chcę blachary, szukam normalnej, skromnej dziewczyny i do takich zagaduję.

Jakoś tego nie zauważyłem.

Widocznie nie, te sa Ci pisane. Przykro mi .Trafisz na taka, co odwzajemni adoracje . Moze byc za miesiac, rok, 10 lat. ..Ja trafilam na tego jednego. I co z tego? On kochal mnie, ja jego .Bylismy wolni. A wyszlo jak wyszlo. Ja kocham nadal. To dopiero zonk. Ciesz sie, ze w te strone nie masz 😂

Gość gosc

Jedna kilka miesięcy a inna kilkanaście lat 😉

Gość Gość
7 godzin temu, Gość abc napisał:

Zależy od kobiety, mężczyzny, uczucia, które ich łączy.

Nikt Ci nie odpowie na takie pytanie. Sprawa wieloczynnikowa.

Gość Ehh
8 godzin temu, Gość abc napisał:

Ale po co ma kobieta kochać faceta który się nie stara . Przecież zaraz znajdzie się taki co się stara i zawróci jej w głowie . Przecież to proste nie grasz = przegrywasz !

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Ehh napisał:

Ale po co ma kobieta kochać faceta który się nie stara . Przecież zaraz znajdzie się taki co się stara i zawróci jej w głowie . Przecież to proste nie grasz = przegrywasz !

Problem polega na tym, że jak kobieta kocha, to nie dopuszcza do siebie, do swojego serca innych.

Gość gość

Zależy od kobiety. I zależy od mężczyzny. Zależy od tego jaka to była miłość, czy może zauroczenie.

Zależy od jej poprzednich doświadczeń. Jeśli już kiedyś na kogoś czekała, najczęściej uczy się na błędach i taki okres czekania skraca, a nawet ustala sztucznie (jeśli w większym stopniu kieruje się rozumiem, albo przynajmniej jest to jakoś skoordynowane z uczuciami - i tu nie ma zasady, a stereotypy się nie sprawdzają). Życie jest krótkie.

Najdłużej czekałam na kogoś, w sumie nie czekałam, ale kochałam 5 lat. Ale to była taka młodzieńcza wielka miłość z mojej strony. Gdyby teraz tej osobie odbiło i po latach coś by ode mnie chciała, to raczej głęboko by się rozczarowała.

Powiem Ci tak - kobiety wbrew pozorom (i wyjątkom) z czasem mądrzeją. I odpuszczają. Skupiają się na swoim własnym życiu, własnych celach bo to jest o wiele bardziej przewidywalne niż sfera uczuciowa. Chociaż żeby dobrnąć do tego momentu czasami trzeba skończyć 30, 35 lat.

Gość taki obraz wasz
11 minut temu, Gość Ehh napisał:

Jeśli się stara, to nie zawróci. Wy pragniecie tego, czego nie możecie mieć, więc starający się mężczyzna z automatu staje się nieatrakcyjny.

Gość Cześć i co

Odwróc pytanie i zadaj je sobie. 

Gość gość
13 minut temu, Gość Gość napisał:

Problem polega na tym, że jak kobieta kocha, to nie dopuszcza do siebie, do swojego serca innych.

No nie. Żeby kochać też trzeba mieć pożywkę. Jak widzisz, że to nieodwzajemnione, to to się wypala, zwłaszcza, jeśli inny potrafi ciebie docenić, kochać taka jaką jesteś, zachwycać się tobą. Nie ma tu żadnych zobowiązań, przecież tu nawet nie było mowy o zaangażowaniu drugiej strony.

Mam wrażenie, że kobiety, które piszą, że czekają parę lat to albo bardzo młode i niedoświadczone dziewczyny, albo te, którym pozostało tylko czekanie na jakiś tam model z przeszłości i czekają już parę lat... gratuluję wiary. I idealizmu.

Pytanie zadał ktoś, kto się kiedyś bał i boi nadal. Boi odrzucenia. Nikt nie da Ci gwarancji. Pisz dalej na forum.

Gość gość
2 minuty temu, Gość Cześć i co napisał:

Dobre. Sensowne.

Gość taki obraz wasz
18 minut temu, Gość Cześć i co napisał:

Tylko że kobiety się nie starają, więc to bez sensu.

Gość Gość
24 minuty temu, Gość gość napisał:

No nie. Żeby kochać też trzeba mieć pożywkę. Jak widzisz, że to nieodwzajemnione, to to się wypala, 

A jak się nie stara z jakiegoś powodu, ale mam pewność, że kocha szczerze??

Gość Werka
35 minut temu, Gość taki obraz wasz napisał:

Jeśli się stara, to nie zawróci. Wy pragniecie tego, czego nie możecie mieć, więc starający się mężczyzna z automatu staje się nieatrakcyjny.

Jprd. to jakim cudem prawie każda wychodzi za mąż, skoro nie chcemy tych którzy nas chcą? Ty się nie podobasz żadnej, stąd mają w doopie Twoje starania, spójrz w lustro, a nie szukasz winnych. 

Gość Proste
43 minuty temu, Gość taki obraz wasz napisał:

Cos w tym jest. 

Jeśli zakochała się to do 2 lat trwa ta tzw. 'chemia'.