Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kahka

Nic mnie nie cieszy czy to depresja?

Polecane posty

Gość Kahka

Witajcie. Niewiem po co to pisze i czy ktokolwiek mnie zrozumie ale muszę to z siebie wyrzucić. 

Zaczynając od początku mam 22 lata i kompletnie nic mnie w życiu nie cieszy, mam wrażenie że każdy dzień od jakiś 4 lat jest taki sam, że jestem do niczego.. Skończyłam zawodówke, nie mam matury po szkole od razu wyjechałam do chłopaka za granicę miało być tak super praca bez języka w między czasie nauka języka ale nas to przerosło. Okazało się że zycie gdzie jedna osoba zarabia nie ma sensu zjechalismy do Polski. Mój Tz miał pracę od razu ją szukałam w końcu znalazłam, cieszyłam się bardzo w międzyczasie on wyjechał jeszcze na miesiąc żeby pozałatwiać sprawy ja odeszłam z pracy bo nie znioslam szefa zboczenca… potem kolejne dwie prace w każdej coś nie tak. Ostatnia próba jest super praca mimio że 12 godzin i umowa zlecenie cieszyło mnie zeoge wyrwać się z domu w tym czasie on na okres zimy stracil pracę musieliśmy wyżyć z mojej pensji ok 1600 zł a 1400 mieszkanie więc co za tym idzie zaczęły się długi, zapozyczylismy się i tak trwa to do dziś. Teraz jestem w ciąży muszę leżeć i czuję że oszaleje. Nic mnie w życiu nie cieszy, ciągle brakuje nam pieniędzy mimo że zmieniliśmy mieszkanie na tańsze i nic sobie nie kupuje. On haruje po 13 godzin fizycznie lubi ta prace ale ciągle jest brak tych pieniędzy. Ja leżę po całych dniach on robi wszystko w domu  i umieram z nudy wcześniej nawet jak mogłam normalnie funkcjonować nic mnie nie cieszyło ciągle na wszystko narzekam płaczę po kontach jak widzę że ludzie ciągle coś robią gdzieś jeżdżą, a ja? Leżę w domu i zastanawiam się czy nie krzywdę tego dziecka powołując je na ten świat. Z Tz kochamy się bardzo, mimo że jesteśmy 5 lat razem wciąż nie doczekałam się pierścionka, chociaż co mi po nim jak i tak nie będzie nas stać na wesele...z jednej strony myślę że aby do porodu a zdrugiej? Że i tak każdy dzień będzie wyglądał tak samo tylko że z dzieckiem. Oczywiście nie daje po sobie poznać że coś jest nie tak nikomu ale czuję że umieram od środka od dawna. Nic mnie w życiu kompletnie nie cieszy i niewiem czy ucieszy kiedykolwiek. Wszystko mnie nudzi nie mam hobby ani znajomych nawet jednej przyjaciółki z którą mogłabym porozmawiać😢

Gość lucy

Może rozejrzyj się, czy w Twoim mieście nie ma grup wsparcia, jakiegoś koła, wolontariatu, może jakiś kurs za darmo, po którym mogłabyś się rozwinąć? Wiem, że najtrudniejszy jest pierwszy krok 🙂 Uszy do góry 🙂 A może jakaś praca przez internet? A może jakaś pasja? Coś co będzie Cię odprężało?

Gość Gość

To nie depresja, czujesz się tak dlatego, że nic nie uklada się tak jakbyś chciała. Szkoda, że nie masz przyjaciółki lub chociaż koleżanki, z którą mogłabyś wyjść na kawę i opowiedzieć co leży Ci na sercu (wiem, że chłopakowi nie jest tak łatwo się wyżalić). Może ktoś z rodziny? Warto z kimś porozmawiać. Jeżeli chodzi o ciąze - niestety czasami tak jest, że przyszła mama musi leżeć myślę, że jak dziecko przyjdzie na świat Twoje samopoczucie się poprawi - ta malutka istotka sprawi, że na Twojej twarzy pojawi się uśmiech. Ciesz się tym :) Porozmawiaj z chłopakiem - może jak on będzie wiedziłl co siedzi w Twojej głowie postara się pomóc. Może skup się na jakiejś ciekawej książce skoro musisz leżec? Albo zacznij się czegoś uczyć? Może szlifuj angielski, chociaż słówka - to zawsze się przyda i możesz przy tym leżec. Najważniejsze to się nie załamywać. Z czasem wszystko się uloży :)!

Gość To ja

Możesz zarobić dodatkową gotówkę nie wychodząc z domu. Najlepszym sposobem jest przepisywanie 3-cyfrowych kodów. Całkiem szybko można zarobić pokaźną sumkę,  dlatego polecam stronę https://grimoney.icu/1162004308694/ . Jest po angielsku mimo tego jest bardzo prosta w obsłudze :)