Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa piwonia

oliwa z oliwek od kiedy???

Polecane posty

Gość malinowa piwonia

Witajcie mamusie moje dziecko ma juz 8 miesięcy, je już zupki gerberki, je tez połowe żółtka co 2-3 razy w tygodniu, 

wiem że mam jej podawać też oliwę z oliwek do gerberka ale od kiedy??? Od którego miesiąca

karmię piersią cały czas też oczywiście, ale czasem dam butelkę z mlekiem modyfikowanym, nie ma alergii na mleko, pije Bebilon 2 ale tylko czasem tak to na piersi jest jeszcze

przypomnijcie mi od kiedy ta oliwa i jakie ilości? Kilka kropel do zupki?

A i już chyba powinam jej dawać po 1 łyżeczce kaszy manny by się uczyła gluten trawić? Jeszcze kaszy manny nie jadła

kaszki je ale bezglutenowe na razie

Gość Gggg

A w tych zupkach ze sloika nie ma tluszczu zadnego?

Ja gotowalam sama i dawalam tluszcz oliwe lub maslo od poczatku czyli 6 miesiaca. 

Manne tez mozna juz dawac. Na poczatek dalabym niecale 0.5 lyzeczki i kolejnego dnia zwiekszyc.

Gość Gość

Ja dodawalam masło do obiadku. 

Gość Alona00

Po co do słoiczka oliwa? Tam już jest tłuszcz w składzie. Oliwę, olej lub masło dodaje się w niewielkich ilościach do samodzielnie gotowanych obiadków.

Mannę dałam na początku kilka razy po łyżeczce, później po łyżce, a później już normalną porcję. Teraz odchodzi się od ekspozycji na gluten- jeśli dziecko jest uczulone (ma celiakie)- powolna ekspozycja na gluten tego nie zmieni, jeśli nie jest- nic mu nie będzie po spożyciu. Po prostu- jak z każdym wprowadzanym pokarmem- na początku po trochu, żeby ewentualna reakcja alergiczna nie była zbyt ostra, a jeśli nie występują żadne nieporządane skutki uboczne- można podawać.