Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

Nasza Armenia odzyskała niepodległosc 28 lat temu. Nich Bóg da nam wolnosc na wiele lat

Polecane posty

Żaden kraj nie zna tk dobrze niewoli po 1045 potem była wlka o panstwo i poswtała MałaArnmenia panstwo bogate i piekne ale tez upadło bot wilkimi mocarstwami średniowiecza i tak 1375 aż do 1918 nie była nas . nazwani byliśmy uchodcami miejsczoscią etniczną nikt nie widział nic o nas. ,a i po 1918 nie było lepiej bo juz za 2 lat a zniknelismy a Republika armeni stała sie Zwiąskem radziecki . Mimomo że nazywano nasz szwajcarja ZSRR mimo ze  nawet za Stalina ludzie chodili do koscioła a nauczycielami zostawały nawet dzieci kapłana i religia nie była jakos zakazywna to nie było wolnosci . napocztku nas mordowali jak reszte buntownków ZSRR ,ale jak zobaczyli że naszego kraju nie da się zniczyć tak zniesczyli nas psychologicznie . Obecmnie mamy tylko 28 lat. Ja nie urodizłam sie w olnum kraju ale moje dzieci juz tak . Wim że wasz kraj terz był przes spory okres w niewoli ale było tego mniej  . mudlcie sie moi bracia za nas Hajastan 🙂