Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GOSC

Karmienie psa.

Polecane posty

Gość GOSC

Hej, 

mam pytanko do "psiarzy " ;)   chialabym sie dowiedziec jaka jest najlepsza dzienna dawka zywieniowa dla psa w wieku 7 lat.  Waga psa  waha sie miedzy 18-24 kg, dlatego chcialabym  aby pies wrocil do wagi ok 20kg.  Podejrzewam, ze przyczyna wzrostu wagi byla zle dobrana karma i niedopilnowanie proporcji. Pies  jest karmiony 2 x dziennie , ok poludnia karma mokra ( po zmianie : Dolina Noteci lub Rocco ) i wieczorem karma sucha ( po zmianie : Brit Premium by Nature). Do tego 3 x w tyg dostaje dentastix - jeden ma ok 25g wiec tyle odejmuje tego dnia z karmy suchej.  Pies jest aktywny, lubi ganiac za pilka, wychodzi na conajmniej 2 spacery rekreacyjne dziennie. 

Etykieta karmy mokrej  sugeruje, ze pies 20 kg powinien zjadac 800 g dziennie. Karma sucha do 230g dziennej dawki. Dziele to na mniej wiecj polowe i dostaje 300-400 g karmy mokrej + 100-115 g kramy suchej. Czy to sa odpownienie proporcje ?? Z gory bardzo dziekuje za pomoc :)

Gość Ticci Toby  🤯

Mnie właśnie ugryzl pitbull ..

Gość oliwia33

Nie wiem czy zauważyliście że pies potrafi jeść trawę czy lizać wapno. Oznacza to, że w ten sposób zaspokaja swoje niedobory składników które są mu potrzebne. Karma reico ma właśnie składniki jakie zdobywałyby zwierzęta żyjąc w naturalnych warunkach. Czyli żadnej chemii, konserwantów i innych ulepszaczy.

Gość sdfg

Biegi spacery 5 posiłków dziennie 

Gość sdfg

Nawadnianie witaminy owoce warzywa mięso