Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Queencaffe

Wyniki nasienia - skazani na in vitro ??? !

Polecane posty

Witam , 

Wczoraj lekarz skazał nas na in vitro po 3 wizycie nie podjął leczenia powiedział że bez ,, in ,, nie mamy żadnych szans . Nie chce wychodzić w jego kompetencje ale … Nie spróbował nic innego tylko kazał zbierać pieniądze … Ze mną jest wszystko w należytym porządku badania jak u zdrowej ryby natomiast mój partner ma kłopoty .
Czas upłynnienia 15 min
Objętość 1,3 ml
PH 8.3
Aglutynacja średnia
Komórki okrągłe <1mln / ml
Leukocyty -ml / ml
Obecna liczba plemników 88.8 ml
Całkowita liczba plemników w ejakulacie 115.8 mln
Ruch progresywny A+B 21%
Nieprofresywny typ C 20%
Nieruchome typ D 59%
Ruchliwość A+b+c 41%
Liczba plemników progresywnych a+b 18.5 mln
O prawidłowej budowie 4%

Test z kwasem hialuronowym
Ruchliwość całkowita 49%
Związane Z hialuronianem 86%
Nie reagujące na hialuronian 14%

Swoim up
Koncentracja plemników 150ml po 60 min 1.2 mln
Odsetki migracyjne 0.8%
Ruchliwość ogólna 49% po 60 min 100%
Postepowa 38 % po 60 min 100%
Niepostepowa 11% po 60 min 0%
Brak ruchu 51% po 60 min 0%

Mar igG
Odsetek plemników Związanych w teście po 3 min 83% po 10 min (*)

W preparacie bezpośrednim znaczną agljtenacja .

Czy jest aż tak źle  ???
Proszę o odpowiedź

Gość Gość

Wyniki rzeczywiście mizerne, ale nie wiem dlaczego od razu skazani na in vitro. Skoro jesteś zdrowa jak ryba, to co powiedział o iseminacji? W końcu progresywne jest 21% to szansa jest. Inseminację można wykonać na kasę chorych.

Najpierw na pierwszej wizycie było że pakiet badań musimy zrobić , ok , zrobiliśmy na 2 spotkaniu była mowa o 4x inseminacji , lekach a w ostateczności in vitro . Natomiast na ostatnim spotkaniu lekarz dosłownie powiedział ,, in vitro zbierajcie pieniądze jeśli chcecie mieć dziecko innej szansy nie ma ,, bez żadnych uzasadnień . 

Dziękuję ślicznie za odpowiedź . 

Gość Gość

W Poznaniu w poliklinice niepłodności przyjeżdżają pary z całej Polski.

Gość Gość

Jeśli chodzi o żywotność plemników, to nie jest tragedia, bardzo dużo mężczyzn ma takie wyniki i mają dzieci. Jedyny minus, to objętość. Gdyby było ok. 4ml to liczba dobrych plemników podwoiłaby się. Napisz po jakim czasie od stosunku mąż robił badanie? Napisz jakie leki lekarz mu przepisał i czy po przyjmowaniu ich wyniki polepszyły się, czy są takie same.

Lekarz nie podjął żadnego leczenia dlatego jesteśmy zaskoczeni diagnoza . Kazał tylko powtorzyc badania te same , ale po co skoro nie podjął żadnego leczenia ?

Po 6 dniach wstrzemięźliwości . 

Mamy zamiar iść do kolejnego lekarza to będzie już nasz 4 . Dwóch poprzednich twierdziło że nie ma absolutnie problemu taka natura mówili . A ten od razu in vitro . 

Gość Gość

Znaleźć dobrego lekarza, to jest trudno. W Poznaniu na ul. Polnej wszyscy lekarze troszczą się o pacjenta, to jest dobra klinika, tylko trudno jest tam się dostać, bo tyle ludzi tam przyjeżdża, korytarze przepełnione a i tak przyjmują ludzi. Ja zaszłam w ciążę dzięki inseminacji, a jak któryś mąż nie mógł mieć dzieci, to niektóre pary decydowały się na nasienie z banku spermy. A ci małomiasteczkowi lekarze to mają wysokie mniemanie o sobie, pieniądze wezmą a nic nie pomogą. Kiedyś byliśmy z mężem u takiego lekarza chyba pe.dała, bo jak chciał go zbadać to kazał mi wyjść, nie wiedziałam dlaczego, tłumaczyłam mu, że to jest mój mąż i setki razy widziałam go nago, a on i tak upierał się przy swoim i zezłościł się że nie chciałam wyjść z gabinetu. Więc chyba był pe.dałem, że nie chciał w mojej obecności męża zbadać 🙂 Zanim znajdziesz dobrego lekarza i przepisze mu dobre leki na poprawę plemników, to póki co niech kupi sobie "androvit" to są zwykłe męskie witaminy i na pewno mu nie zaszkodzą.

1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Znaleźć dobrego lekarza, to jest trudno. W Poznaniu na ul. Polnej wszyscy lekarze troszczą się o pacjenta, to jest dobra klinika, tylko trudno jest tam się dostać, bo tyle ludzi tam przyjeżdża, korytarze przepełnione a i tak przyjmują ludzi. Ja zaszłam w ciążę dzięki inseminacji, a jak któryś mąż nie mógł mieć dzieci, to niektóre pary decydowały się na nasienie z banku spermy. A ci małomiasteczkowi lekarze to mają wysokie mniemanie o sobie, pieniądze wezmą a nic nie pomogą. Kiedyś byliśmy z mężem u takiego lekarza chyba pe.dała, bo jak chciał go zbadać to kazał mi wyjść, nie wiedziałam dlaczego, tłumaczyłam mu, że to jest mój mąż i setki razy widziałam go nago, a on i tak upierał się przy swoim i zezłościł się że nie chciałam wyjść z gabinetu. Więc chyba był pe.dałem, że nie chciał w mojej obecności męża zbadać 🙂 Zanim znajdziesz dobrego lekarza i przepisze mu dobre leki na poprawę plemników, to póki co niech kupi sobie "androvit" to są zwykłe męskie witaminy i na pewno mu nie zaszkodzą.

Dziękuję za odpowiedź już zaczynamy się lekko załamywać szczerze mówiąc , bo od 1,5 roku bez skutku 😞 najpiere przez rok dawali mi leki mimo tego że było ok , olali badania 2 połówki ... Później szczegółowe badania najpierw inseminację zaproponowali później stwierdzili że jest tak źle że po co w ogóle i od razu inseminacja na pytanie czy mamy brać jakieś witaminy , lekarz stwierdził że nie ma sensu bo do in mu nie potrzebne są ... 

Brak słów 😞

Dnia 29.09.2019 o 11:30, Gość Gość napisał:

Jeśli chodzi o żywotność plemników, to nie jest tragedia, bardzo dużo mężczyzn ma takie wyniki i mają dzieci. Jedyny minus, to objętość. Gdyby było ok. 4ml to liczba dobrych plemników podwoiłaby się. Napisz po jakim czasie od stosunku mąż robił badanie? Napisz jakie leki lekarz mu przepisał i czy po przyjmowaniu ich wyniki polepszyły się, czy są takie same.

Lekarz nie podjął żadnego leczenia dlatego jesteśmy zaskoczeni diagnoza . Kazał tylko powtorzyc badania te same , ale po co skoro nie podjął żadnego leczenia ?

Po 6 dniach wstrzemięźliwości . 

Mamy zamiar iść do kolejnego lekarza to będzie już nasz 4 . Dwóch poprzednich twierdziło że nie ma absolutnie problemu taka natura mówili . A ten od razu in vitro .