Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka

Bez Was nie damy rady.

Polecane posty

Gość Agnieszka

Witam serdecznie,

uruchomiliśmy zbiórkę dla Przyjaciela chorego na Stwardnienie Zanikowe Boczne na siepomaga.pl - Piotr Geba. Wystarczy w Google wpisać "Choroby nie pokonam, ale chcę żyć jak najdłużej! Potrzebuję pomocy!" - Piotr Geba.

Zwracamy się z prośbą o wsparcie finansowe dla Piotra w zbiórce. Bez Was nie damy rady pomóc Piotrowi. 

Gość Adaa

Jak ci pisałam- wystąpicie do NFZ

PFRON

Opsu

I zusu o rentę

Wasza zbiórka trwa od sierpnia i nie wierzę że nic nie zrobiliście.. i że czekacie aż wam ludzie wpłacą 😲

Przedstawcie dochody rodziny, jeśli rzeczywiście są niskie, dostaniecie wsparcie z tych instytucji. 

Takie zakupy można bez problemu zrobić z waszych pieniędzy i nie spamujcie, bo źle sytuowani nie jesteście!!!

Gość Miecio

Zobacz komenda chcę dostać miliony za krzywdy osobiste a emeryci mają 14 i 15 emeryturę. A PO drogi wam buduje i wspiera jeszcze przedsiębiorców. No i Leszek Wałęsa konstytucji broni. Jest dobrze👍

Gość Agnieszka

PFRON nie dofinansuje bo wniosek był złożony. Nie mają pieniędzy. Mają czekać i w przyszłym roku złożyć wniosek. Na decyzję o rencie z ZUS nadal czekają na decyzję. A w ops nie byli. Godzina rehabilitacji kosztuje 120 zł. Powinien mieć Pan Piotr 5 razy w tygodniu po 2 godziny. Proszę sobie policzyć ile to wynosi. A 3000 zł na 4 osoby bo renty nie ma to luzik. Za to wszystko kupi się sprzęt,  opłaci rehabilitanta, kupi łóżko, koncentrator, opłaci rachunki, wyzywi się i jeszcze na wakacje starczy. Rozumiem, że jak Adaa w życiu spotkałaby taka sytuacja to grzecznie i pokornie będzie czekać na śmierć bo inni będą uważać, że nie warto walczyć do końca. Bo ludzie wyłudzają kasę. Gratulacje. Razi Empatią na kilometr. 

Gość Madia

Rozumiem że żadnych odowlam nic, od sierpnia, odkąd trwa zbiórka..

Po prostu zbiórka najlepsza i na ZUS dalej czeka bo po co sklkaldac ponaglenia.. odwołania, szybciej będzie że zbiórka...

Wiesz co?

Nie można tak!

Uważam że pomoc powinna być udzielona gdy drogi administracyjne się wyczerpią!!!

Albo też równoleglenie może być tak że nie odwoływał się od decyzji PFRON i NFZ bo po co.. bo się czeka.

To nieuczciwe

6 godzin temu, Gość Agnieszka napisał:

PFRON nie dofinansuje bo wniosek był złożony. Nie mają pieniędzy. Mają czekać i w przyszłym roku złożyć wniosek. Na decyzję o rencie z ZUS nadal czekają na decyzję. A w ops nie byli. Godzina rehabilitacji kosztuje 120 zł. Powinien mieć Pan Piotr 5 razy w tygodniu po 2 godziny. Proszę sobie policzyć ile to wynosi. A 3000 zł na 4 osoby bo renty nie ma to luzik. Za to wszystko kupi się sprzęt,  opłaci rehabilitanta, kupi łóżko, koncentrator, opłaci rachunki, wyzywi się i jeszcze na wakacje starczy. Rozumiem, że jak Adaa w życiu spotkałaby taka sytuacja to grzecznie i pokornie będzie czekać na śmierć bo inni będą uważać, że nie warto walczyć do końca. Bo ludzie wyłudzają kasę. Gratulacje. Razi Empatią na kilometr. 

Gość Madia

Ops ma rehabilitantów.

PFRON też 

Od decyzji NFZ odwołanie

To po pierwsze

Dalej ewentualnie zbiórka. Alternatywnie

Gość GDZIE JEST MODERACJA

Nie spamuj całego forum. Czemu moderacja tego nie kasuje?

Gość Agnieszka

Jeśli chodzi o ops to dziękuję za info. Zobaczmy co się da załatwić. Wątpię jednak aby coś wyszło. 

PFRON oczywiście ma turnusy rehabilitacyjne raz do roku 14 do 21 dni.

NFZ nie ma czasu się odwoływać. 

Proszę czytać ze zrozumieniem. Rehabilitację należy kontynuować przez 5 dni w tygodniu po 2 godziny. Koszt godziny to 120 zł. Żadna instytucja tego nie sfinansuje. A w tym przypadku trzeba działać. 

Gość Agnieszka
23 minuty temu, Gość GDZIE JEST MODERACJA napisał:

Nie spamuj całego forum. Czemu moderacja tego nie kasuje?

Przepraszam moderację i forum kafeteria za to, że odważyłam się umieścić apel o wsparcie w zbiórce. 

Gość to wieczorna

znowu z ludzi kase drze

Gość Vz.gsdo
8 godzin temu, Gość Agnieszka napisał:

Jeśli chodzi o ops to dziękuję za info. Zobaczmy co się da załatwić. Wątpię jednak aby coś wyszło. 

PFRON oczywiście ma turnusy rehabilitacyjne raz do roku 14 do 21 dni.

NFZ nie ma czasu się odwoływać. 

Proszę czytać ze zrozumieniem. Rehabilitację należy kontynuować przez 5 dni w tygodniu po 2 godziny. Koszt godziny to 120 zł. Żadna instytucja tego nie sfinansuje. A w tym przypadku trzeba działać. 

Weź się najpierw za instytucje do tego stworzone i będziesz miała na rehabilitację.

Zbiórki sobie daruj!

Gość Agnieszka
6 godzin temu, Gość Vz.gsdo napisał:

Weź się najpierw za instytucje do tego stworzone i będziesz miała na rehabilitację.

Zbiórki sobie daruj!

Dzięki za radę. Życzę wszystkiego dobrego i przesyłam dużo pozytywnej energii. Życzę udanego dnia. 

Gość Nie rozumiem
1 godzinę temu, Gość Agnieszka napisał:

Dzięki za radę. Życzę wszystkiego dobrego i przesyłam dużo pozytywnej energii. Życzę udanego dnia. 

Czemu nie dasz ze swoich oszczędności, czemu nie sprzedasz mieszkania po babci, żeby pomóc przyjacielowi, tylko wyciągasz łapy po kasę od obcych ludzi?

Gość Agnieszka
52 minuty temu, Gość Nie rozumiem napisał:

Czemu nie dasz ze swoich oszczędności, czemu nie sprzedasz mieszkania po babci, żeby pomóc przyjacielowi, tylko wyciągasz łapy po kasę od obcych ludzi?

Tyle jadu w Tobie krąży. Tyle nienawiści. W Twoim przypadku jest tylko jedno rozwiązanie. Więcej miłości i myślenia globalnie a nie lokalnie. Warto się otworzyć na innych. A nie tylko myśleć o sobie. Oczywiście wspieram różne zbiórki na tyle, na ile pozwala mi portfel. W przypadku Piotra też tak jest. Dla mnie jest to coś normalnego. Jak nie mam możliwości wesprzeć finansowo to staram się wesprzeć duchowo. A nie poniżać.

Gość Egnmhegmmeh

To mu napisz odwołanie od decyzji NFZ a nie spamujesz na forach o kasę.

Ops nie

NFZ nie

Sądy nie

PFRON nie

Zasiłki z urzędu miasta- nie

Wykaz najpierw ze nie !

Rehabilitacja w przypadku SLA nic nie daje!!!!!

Nic.

Łóżko -wystsrczy materac do łóżka żeby wygodnie leżał. To choroba nieuleczalna i śmiertelna. Nie ma leku. Jest powolne odchodzenie. Nie zaradzisz. 

A komorki macierzyste byly?

Tak jak te ...yczne zbiórki w mojej pracy na chorą córkę pracownika. Robione na siłę. Bo jest nowa metoda leczenia w Izraelu... To sobie ja opłaca ...u, a nie ciągniesz z mojej pensji 2000 netto.

Kurde, emeryt pieprz.. ma więcej niż ja!!

Gość Agnieszka
14 godzin temu, Gość Egnmhegmmeh napisał:

To mu napisz odwołanie od decyzji NFZ a nie spamujesz na forach o kasę.

Ops nie

NFZ nie

Sądy nie

PFRON nie

Zasiłki z urzędu miasta- nie

Wykaz najpierw ze nie !

Rehabilitacja w przypadku SLA nic nie daje!!!!!

Nic.

Łóżko -wystsrczy materac do łóżka żeby wygodnie leżał. To choroba nieuleczalna i śmiertelna. Nie ma leku. Jest powolne odchodzenie. Nie zaradzisz. 

A komorki macierzyste byly?

Tak jak te ...yczne zbiórki w mojej pracy na chorą córkę pracownika. Robione na siłę. Bo jest nowa metoda leczenia w Izraelu... To sobie ja opłaca ...u, a nie ciągniesz z mojej pensji 2000 netto.

Kurde, emeryt pieprz.. ma więcej niż ja!!

Dziękuję za Pana/i opinię. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Czy się z tym zgadzam co tutaj napisałeś? Na pewno nie. Ale tłumaczyć Panu/Pani nie będę ponieważ poziom nienawiści do otaczającego Pana/Pani świata przekracza wszelkie granice. Dla Pana/Pani liczy się tylko kasa. Cóż, ja zarabiam 1600 netto i się dzielę wspierając różne zbiórki. Dla mnie to jest normalne. Lata świetlne jeszcze miną zanim coś Pan/i zrozumie. Proponuję komórki macierzyste dla Pana/Pani. Może dzięki nim coś w myśleniu Pana/Pani się zmieni...

Gość Wtntnstns

Ta zbiórka to bujda

Gość Jvgjjjn

Zarabiasz 1600 i jeszcze wpłacasz na zbiórki... Ale czy masz własne mieszkanie? Bo są tacy co nie mają i muszą wynajmować. A tych zbiórek są setki, ciągle jakieś nowe. Jakbym każdemu miała wpłacać nawet po 10 zł to chyba bym jadła tynk ze ściany. 

Gość Agnieszka
21 godzin temu, Gość Jvgjjjn napisał:

Zarabiasz 1600 i jeszcze wpłacasz na zbiórki... Ale czy masz własne mieszkanie? Bo są tacy co nie mają i muszą wynajmować. A tych zbiórek są setki, ciągle jakieś nowe. Jakbym każdemu miała wpłacać nawet po 10 zł to chyba bym jadła tynk ze ściany. 

Witam serdecznie,

nie mam własnego mieszkania. Nie żyje sam. Wynajmuję. Zbiórki są różne. Fundacja Siepomaga.pl jest pod tym względem wiarygodna bo żadna kasa ze zbiórki nie idzie na moje konto czy Pana Piotra. Na wszystko są faktury proforma i rachunki. Jak kasę się uzbiera to wtedy na podstawie faktur czy rachunków pieniądze są przelewane do firmy, szpitala lub rehabilitanta. I wtedy sprzęt trafia do osoby chorej lub usługa zostanie wykonana. Nie każę Tobie wpłacać czegokolwiek. To jest prośba o wsparcie. Każdy jeśli chce to coś wpłaca lub nie. Nietaktowne jest wylewanie żalu, że są od tego instytucje. Wiemy jak one dzisiaj funkcjonują. Gdyby to było takie proste to byśmy działali w tym kierunku. Rehabilitacja dla osób chorych na SLA w małej miejscowości jest praktycznie niemożliwa. Na dodatek brak jest fizjoterapeutów, którzy się tego podejmą w Krzyżu Wielkopolskim. Zresztą w tv teraz fizjoterapeuci strajkują bo mało dostają kasy. I Prawidłowo. Niech walczą o swoje. Z drugiej strony na rehabilitację trzeba czekać w kolejce. I tutaj choroba Pana Piotra jej nie skróci. Niestety w przypadku SLA  rehabilitacja musi być wdrożona jak najszybciej.

I nie można się poddawać. Po to są te zbiórki żeby ludziom ulżyć w cierpieniu i dać szansę na leczenie. Proszę sobie zajrzeć chociaż na Siepomaga.pl. i zobaczyć jak to wygląda. Ile osób pomaga. Jest to naprawdę fantastyczne. I czy ktoś da 1 zł czy 2 000 zł. Nie ważne. Liczy się to, że wspólnie dajemy szansę obcej osobie na pomoc. A jeśli się nie daje nic to też jest ok. Ale w sytuacji podbramkowej nie dobija się chorego, który walczy o siebie. Bo ma do tego prawo. Należy taką osobę wesprzeć. Mimo, że często - jak w moim przypadku kiedy wspieram zbiórkę tej osoby nie znam. To się nazywa EMPATIA.

" Nie da się wszystkim pomóc - powiedział bezduszny. I nie pomaga nikomu"

Duuuuuużo zdrowia Dla Ciebie i pozytywnego myślenia.