Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama synka kpi

PYTANIE Do mam KPI karmiących mlekiem z piersi ale butelką 6msc

Polecane posty

Gość Mama synka kpi

Mam pytanie o jadłospis do mam kpi, mam synka ma 6 miesiecy. Jadl mleko prosto z piersi 3.5-4msc.  Od 3 miesiaca przestal ladnie przybierac ja dostalm okresu i torbieli na jajniku mialam mniej pokarmu. Nawet mi się  nie chce rozpisywac o tym. Nie chce ssac piersi w dzien histeria jak mu daje. Za to pieknie ssie na noc i w nocy oraz rano. Ssie piers o 20 na noc 2 razy w nocy i rano o 6. Czasem uda mi sie go nakarmic piersią 8.30 przed drzemką- ale krotko pije. 

Czyli :

6 pierś

7.30 120ml kleiku ryzowego na mm plus kaszka manna do wprowadzenia glutenu

10-10.30 80-100ml ściągnietego z piersi (wiecej nie wypija) butelką

12-przed drzemką czasem nic czasem probuje troche sciagnietego z piersi ale to sa ilosci 40ml butelką

13 nie zjadl z mijego z butelkie wczesniej to daje mu po wstaniu jakies 70ml70mlzje

14.30obiadek  jakies 120ml zupy sama gotuje ze swojego ogrodka tak na gęsto ze nie spada z lyzeczki na razie byly same warzywa np synia ziemniak marchew

17 sciągniete moje z piersi jakies 80ml

18.30 ściagniete z piersi a jak sie nie uda to kleik z owocami jakies 100ml

20 Cycek do oporu.

Widze ze czesto je ale malo jakies 8 razy. Z cyckiem tez ram było jadl mi co 1.5-2h. Teraz po mleku z piersi widze ze po 1,5-2h tez jest glodny bo placze i tylko jak mu dam jesc to nie-proste.  Czasem nie chce jesc okolo 18m30 to mu nie daje, myje go wczesniej i cycek okolo 19.30. No jak byla piers na zadanie bylo prosciej. Z samym  mm troche inaczej.

CZy wszystko dobrze robię? Pije wode czasem po kaszce albo obiadku z kubeczka doidy. Jak ma problem z kupą to daje troche hwrbatki z kopru.Butelke ma dr browns , zamowilam teraz lansinoh na probe.

Corka pila piers problemu nie bylo:-(. 

No i maly zaczal przybierac. 97centyl wzrostu i 20 wagi bylo jal mial 4 miesiace.  Zaczelam rozszerzac diete wskoczyl na 50 centyl i tak trzyma. 

Gość Mama synka kpi

Dodam przy urodzeniu wazyl 4100 i 57cm . Potem na

3 miesiace 6.350

4.5 miesiaca 6.800

teraz na 6 miesiecy bez tygodnia 7.600. Wzrostu ma 73cm.

Jest chudy. Nie ma fałdek ani jednej i nigdy nie mial.