Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karynka1234

Swedzaca wysypka

Polecane posty

Gość Karynka1234

Cześć. Dzisiaj dostałam wysypke. Jakieś 3 godziny temu. Najpierw nie swedzialo teraz widzę że się rozrasta i zaczyna swedziec. Skóra twarzy swędzi I pali. Szyja dekold i brzuch. Teraz widzę na rękach i nogach. Niby nie dużo, najwięcej na szyi i dekoldzie, ramionach. Jestem 2 dni po kuracji antybiotykowej. Może to od tego? Zaczynam panikwoac. Nic nie nowego nie wprowadzałam, jestem przeziębiona a tu nagle ta wysypka... Zwariuje z nerwów 😞 co to może być!!?? 

Gość Gosc

Prawdopodobnie jest to reakcja na lek. Radzę czym prędzej udać się do lekarza.  

Gość Karynka1234

Dziś wstałam już wyspana dużo bardziej

Gość Karynka1234

Gość Karynka1234

Gość Gosc

Idź do lekarza! Przy rejestracji powiedz, że masz reakcję na lek. Prawdopodobnie dostaniesz zastrzyk ze sterydem na powstrzymanie reakcji alergicznej. Jak wysypka postępuje, to samo Ci nie przejdzie.

Gość Karynka1234

Byłam u lekarza. Nic nie dostałam, jedynie informacje, że to zniknie za kilka dni

Gość Gosc
3 godziny temu, Gość Gosc napisał:

Znam 2 przypadki reakcji alergicznej od leków i w obu podany był zastrzyk z hydrokortyzonem oraz zmiana leków.  W przypadku przeziębienia może faktycznie taki zastrzyk nie jest stosowany, dziwne jednak, że nie przepisano Ci czegoś na tę wysypkę.

Trochę wierzyć mi się nie chce, że samo przejdzie. Jeśli Ci się pogorszy skonsultuj to z innym lekarzem.

Gość Karynka1234

Podobno po penicylinie tak jest. Ostatnia dawkę wzięłam w środę, ogólnie czuje się dobrze. Chciał mi tabletki przepisać ale mam takie w domu więc nie brałam