Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZACZNIJCIE CZYTAĆ BIBLIE NIE BÓJCIE SIĘ! Ja zawsze się tego bałem, dałem sobie wmówić przez szatana że Bóg jest zły i bałem się czytać Biblie, a prawda jest taka że Bóg jest czystą miłością, tylko szatan zniechęcał mnie do czytania bym nie poznał prawdy

Polecane posty

Gość gość

LUDZIE ZACZNIJCIE CZYTAĆ BIBLIE, TO JEST PIĘKNE! Ja zawsze się tego bałem, dałem sobie wmówić przez szatana że Bóg jest zły i bałem się czytać Biblie, szczerze mnie to przerażało, ale prawda jest taka że Bóg jest czystą miłością i dobrocią, tylko szatan nam Go obrzydza, bo chce nas od Niego oddzielić, chce byśmy Go porzucili, odwrócili się od Niego, ale nie pozwólcie na to szatanowi!

Zawsze bałem się czytać Biblii bo nie rozumiałem Jej, znałem ją tylko z niektórych fragmentów, wydawało mi się to trudne, ciężkie do zrozumienia, było wiele takich cytatów i opisów zdarzeń których nie rozumiałem, a przez to odczytywałem je źle, wręcz jako okrucieństwo Boga, jako coś złego, jako to że On nienawidzi ludzi, a wcale tak nie jest, tylko wynikało to z mojej niewiedzy i co z czego się bierze, brakowało też szerszego kontekstu, a szatan to tylko wykorzystywał, moją niewiedzę i buntował mnie przeciwko Panu Bogu i też budził we mnie lęk do Boga i lęk do czytania Biblii bo bałem się że coś jeszcze "straszniejszego" odkryje. on mnie tylko ciągle utwierdzał w tym, że Pan Bóg jest zły, że mnie nienawidzi. jemu to wszystko było na ręke, on mi to ciągle wmawiał by mnie oddzielić od Boga, zbuntować mnie przeciwko niemu, ale to wszystko są kłamstwa szatana! Na szczęście dzięki Panu Bogu i Jego Świętemu Duchowi zacząłem czytać Pismo Święte i odkrywać prawdę, prawdę o Bożej miłości i jego nieskończonej dobroci i właśnie dlatego szatan zniechęcał mnie do czytania bym nie poznał prawdy! On wiedział że jak zacznę czytać Biblię to odkryje prawdę i jego kłamstwa upadną, już nie będzie mógł mi wmawiać tych kłamstw, bo ja już będę znał prawdę! I tą prawdę poznaje, bo zacząłem czytać, przeczytałem co prawda dopiero pierwszą Ewangelie, ale z niej płynie tylko i wyłącznie sama miłość, dobroć i uczynność Pana Jezusa i Jego troska o nas! Ludzie nie dajcie sobie wmówić, że Pan Bóg jest zły, tak możecie dawać sobie tylko wmówić gdy Go nie znacie. Dlatego proszę was, czytajcie Pismo Święte a sami zobaczycie jaki Bóg jest cudowny, dobry i kochany! Wtedy szatan już wam nie zdoła niczego złego wmówić na temat Boga, bo wy sami poznacie prawdę o Nim i sami będziecie widzieli jaki On jest dobry. Chwała Panu!

Nawet nie wiecie jakie czuje teraz szczęście, ulgę, taki błogostan i spokój gdy to mówię i gdy odkryłem prawdę w Biblii! takie fajne przyjemne ciarki chodzą mi po plecach i głowie 🙂 Tyle lat żyłem w kłamstwie, w nieświadomości, miałem zafałszowany obraz Boga przed oczami, tak naprawdę Pan Bóg był dla mnie zawsze taki odległy, zimny, surowy, nawet mówiąc szczerze po prostu się Go bałem, przerażał mnie, no bo właśnie miałem zły Jego obraz i brak wiedzy o Nim, a o to właśnie chodzi szatanowi, zależy mu na tym abyśmy mieli zły obraz Boga, abyśmy nie poznali prawdy o Nim i o Jego miłości do nas. Gdy nie znamy prawdy i ulegamy kłamstwom szatana, on ma nad nami przewagę i wykorzystuje to buntując nas przeciwko Bogu, odciąga nas tym od Niego, chce byśmy się od Boga odwrócili, ale nie pozwólcie na to! Ale jakie to jest niesamowite uczucie gdy samemu odkrywasz prawdę, gdy czytasz Biblię i widzisz samą miłość i dobroć i genialny plan Boży i jego cudowne czyste serce kochające każdego i troszczące się o nas! Wtedy całe wcześniejsze skrzywione wyobrażenie Boga upada, ono zostaje zniszczone tak jak i kłamstwa szatana, przez to stajemy się wolni od niego i od jego kłamstw! Czytajcie Biblię, zawierzajcię się Jezusowi, On was poprowadzi ku swojej Światłości i wasze serca też rozpromienieją radością, prawdą i szczęściem oraz pokojem i wspólnotą z Chrystusem 🙂

Wierzę, ufam, kocham Cię Jezu!❤️

Przykładowe akty zawierzenia się Panu Jezusowi (odmawiane z serca, z wiarą)

Panie Jezu, dziękuję ci za Twoją miłość, i za to, że umarłeś za każdy mój grzech. Ogłaszam Cię moim jedynym Panem i Zbawicielem, oddaję Ci całe moje życie. I proszę Cię o Ducha Świętego, którym poprowadzisz mnie do wspólnoty. Amen🙏🏻

Panie Jezu zapraszam cię do mojego życia. Proszę Cię o doświadczenie Twojej miłości, Twojego miłosierdzia, abym teraz doświadczył Twojej obecności, i ogłaszam Cię teraz moim jedynym Panem i Zbawicielem. Ogłaszam cię, Jezu, moim jedynym Zbawicielem i Panem i proszę Cię o Twojego Świętego Ducha, abyś mnie dalej prowadził i dalej wspierał we wspólnocie, w której będę mógł poznawać Ciebie, na nowy, żywy sposób. Amen

Gość Asia

zaczęłam czytać niedawno :)

Gość Asia

ps. czytam Pismo Święte w Edycji św Pawła, katolickie wydanie wraz z komentarzem, bo w Piśmie jest zapisane że Pismo nie jest do prywatnego objaśniania, bo każdy sobie by inaczej interpretował, tak jak to robią protestanci gdzie każdy zbór inaczej interpretuje, to jest chore

Gość gość

czytam :) odkąd czytam szatan stracił argumenty którymi buntował mnie przeciwko Bogu, wykorzystywał moją niewiedzę, ale teraz już czytam i sama wiem :)

Gość Boluś
2 godziny temu, Gość gość napisał:

czytam 🙂 odkąd czytam szatan stracił argumenty którymi buntował mnie przeciwko Bogu, wykorzystywał moją niewiedzę, ale teraz już czytam i sama wiem 🙂

Nie ma czegoś takiego jak bóg to jest wymysł do kontrolowania ciemnych ludzi

Gość gosc
42 minuty temu, Gość Boluś napisał:

Nie ma czegoś takiego jak bóg to jest wymysł do kontrolowania ciemnych ludzi

tak? to kto stworzył ten świat? ziemie oceany, ludzi zwierzęta... naprawdę wierzysz że to wszystko powstało samo z siebie? albo może jak tłumaczą lewacy wybuchło w big bangu z czegoś o wielkości główki od szpilki? No tylko skąd ta główka od szpilki? pewnie wyewaluowała przez ciśnienie i inne prawa fizyki od jakiejś bakterii, no dobra ale skąd ta bakteria? i skąd te prawa fizyki, skąd ten cały logicznie poukładany i niesamowicie różnorodny świat... i tu nawet naukowcy nie wiedzą co powiedzieć, bo odpowiedź jest jedna - Bóg, siła wyższa...

ale prawda jest taka że choćby nie wiadomo jakie dowody ci przedstawiać, choćby nawet przed tobą ukazał się teraz sam Bóg to ty i tak nie uwierzysz przez zatwardziałość swego serca