Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Molly

Czy używacie w kuchni xylitol??

Polecane posty

Gość MOLLy
26 minut temu, Gość gość napisał:

Nikt nie twierdzi, że masło jest zdrowe. Jakoś nie widuję artykułów "jedz dwie łyżki masła dziennie", jak w przypadku oleju kokosowego.

 

 

Aha bo ty musisz czytać artykuły czy to jest zdrowe czy nie🥴

zacznij czytać składy na opakowaniach to nie boli, a nie wierzyć we wszystko co pisze w gazetach czy reklamuja w telewizji😳

zauwazcie ze nie reklamuje się zdrowych produktow tylko te na ktorych koncerny zarabiają. Reklamują masło???? Nie bo to jest naturalny produkt, oczywiscie nalezy jeść z u z umiarem😊😊a takie margaryny reklamowane maja długi sklad w sobie... wiec chyba wiadomo co wybiorę. CO do Lewandowskiej to uwazam ze sprzedaje najzdrowsze produkty na rynku.... to sa 100 % produkty bez polepszaczy smaku i sztucznych barwników, wiadomo tanie nie są ale zdrowe produkty tak kosztuja.

czytajcie etykiety dziewczyny👋

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kiss

Używam ksylitol, erytrol, słodzę też daktylami i innymi rzeczami. Piekę ciasta z ksylitolem. 

Od lat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
22 godziny temu, Gość MOLLy napisał:

Aha bo ty musisz czytać artykuły czy to jest zdrowe czy nie🥴

zacznij czytać składy na opakowaniach to nie boli, a nie wierzyć we wszystko co pisze w gazetach czy reklamuja w telewizji😳

zauwazcie ze nie reklamuje się zdrowych produktow tylko te na ktorych koncerny zarabiają. Reklamują masło???? Nie bo to jest naturalny produkt, oczywiscie nalezy jeść z u z umiarem😊😊a takie margaryny reklamowane maja długi sklad w sobie... wiec chyba wiadomo co wybiorę. CO do Lewandowskiej to uwazam ze sprzedaje najzdrowsze produkty na rynku.... to sa 100 % produkty bez polepszaczy smaku i sztucznych barwników, wiadomo tanie nie są ale zdrowe produkty tak kosztuja.

czytajcie etykiety dziewczyny👋

Bredzisz. Nawet szkoda czasu żeby to komentować.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gossc

Herbaty nie słodzę wcale, a kawy nie piję. Owoce jem bez cukru. 

Mamy w domu cukier trzcinowy, i miód, mąż i najmłodsze dzieci herbatę   słodzą miodem, a najstarsze dziecko cukrem trzcinowym, .

Teraz chce właśnie kupić ksylitol i stewię. 

Tak samo sól zastąpić lubczykiem.

Szukam też masła klarowanego bez kazeiny. Z mleka dawno zrezygnowaliśmy. Używamy jeszcze oleju rzepakowego lub roślinnego, ale już kilka razy robiliśmy coś na oleju kokosowym.

No i ogólnie dojrzałam do wegetarianizmu, docelowo planuję witarianizm i  latem frutarianizm. Czas najwyższy zacząć dbać o ciało, to i dusza poczuje się lepiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Molly
24 minuty temu, Gość Gossc napisał:

Herbaty nie słodzę wcale, a kawy nie piję. Owoce jem bez cukru. 

Mamy w domu cukier trzcinowy, i miód, mąż i najmłodsze dzieci herbatę   słodzą miodem, a najstarsze dziecko cukrem trzcinowym, .

Teraz chce właśnie kupić ksylitol i stewię. 

Tak samo sól zastąpić lubczykiem.

Szukam też masła klarowanego bez kazeiny. Z mleka dawno zrezygnowaliśmy. Używamy jeszcze oleju rzepakowego lub roślinnego, ale już kilka razy robiliśmy coś na oleju kokosowym.

No i ogólnie dojrzałam do wegetarianizmu, docelowo planuję witarianizm i  latem frutarianizm. Czas najwyższy zacząć dbać o ciało, to i dusza poczuje się lepiej.

Wiesz, tez powoli się przestawiam na wegetariańska dietę, oczywiście z dopuszczeniem do diety ryb i produktów zwierzęcych ( jaja, masło, śmietana)

czytalam, ze skóra poprawia się i wyglada młodziej, poza tym w krajach gdzie spożywa się więcej warzyw ludzie żyją dłużej i nie zapadają na różne choroby😊

teraz mięso jemy tak 2 razy w tygodniu, jest to chude mięso, resztę posiłków mam wegetariańskich.

bardzo lubię kuchnie azjatycka czy indyjska.. maja fajne i różnorodne przepisy.. co do soli to stosują tylko morska i robię sobie takie sole ziołowe np z lubczykiem czy bazylia😋

mam bardzo dużo przypraw i uwielbiam czosnek niedźwiedzi ( ma super właściwości zdrowotne)

dziekuje za wpisy, miło się czyta ze dużo ludzi jest świadomych zdrowego odzywiania👍

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Nie znam specyfiku i nie używam. Nie chodzi o cenę, zwyczajnie nie widzę potrzeby. W moim domu cukier jest, ale ja nie słodzę, dzieci (kilkuletnie) również nie znają smaku słodkiej herbaty (nie mam fioła na tym punkcie, zwyczajnie tak wyszło). Mąż słodzi i nie mam nic przeciwko. Podczas gotowania cukru używam rzadko, a ciast nie piekę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc
Dnia 4.10.2019 o 16:52, Gość Molly napisał:

Hej,

mam pytanie do was jako mam, żon i kobiet które są świadome i odżywiają się zdrowo. Kupuje od pewnego czasu xylitol zamiast cukru, fakt tani nie jest ( koszt koło 40 zł- 0,5 kg)

uzywam go tez jako cukier puder( tzn miele drobno)

czytalam dużo na temat jego właściwości i zrezygnowałam na jego rzecz całkiem z cukru. 

Uzywacie tez w swoim domu tego specyfiku czy raczej jesteście zwolenniczkami cukru białego???

Autorko, strasznie przepłacasz za ksylitol. Ja kupuję online w sklepach ze zdrową żywnością i za około 35 zł kupuję 1 kg, a nie 0,5 kg.

 

Dnia 5.10.2019 o 05:44, Gość gość napisał:

ja nie wiem jak wy ciasta z tym pieczecie itd, przeciez jak sie tego zje więcej niz dwie łyżeszki to jest s r a cz k a na pól dnia albo cały dzien. Fajnie sobie z rana pół łyzeczki w buzi potrzymac by zabiło bakterie i miec swiezy oddech i dla zębów dobre, ale zeby tym słodzic wszystko nie wierze ze ktos ma takie mocne flaki

Lepiej przebadaj swoje jelita, bo to nie jest normalne, żeby po 2 łyżeczkach ksylitolu mieć takie biegunki. Może masz zespół jelita drażliwego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc

Dziewczyny, uważajcie na stewię - te najpopularniejsze stewie, łatwo dostępne w zwykłych marketach, to zazwyczaj są słodziki na bazie niezdrowej maltodekstryny, a stewii jest w tym niewiele...

Jak już chcecie wypróbować stewię, to wybierzcie się do sklepu ze zdrową żywnością stacjonarnie lub zamówcie przez internet, ale obowiązkowo przed zakupem zapoznajcie się ze składem!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gossc
7 godzin temu, Gość Molly napisał:

Wiesz, tez powoli się przestawiam na wegetariańska dietę, oczywiście z dopuszczeniem do diety ryb i produktów zwierzęcych ( jaja, masło, śmietana)

czytalam, ze skóra poprawia się i wyglada młodziej, poza tym w krajach gdzie spożywa się więcej warzyw ludzie żyją dłużej i nie zapadają na różne choroby😊

teraz mięso jemy tak 2 razy w tygodniu, jest to chude mięso, resztę posiłków mam wegetariańskich.

bardzo lubię kuchnie azjatycka czy indyjska.. maja fajne i różnorodne przepisy.. co do soli to stosują tylko morska i robię sobie takie sole ziołowe np z lubczykiem czy bazylia😋

mam bardzo dużo przypraw i uwielbiam czosnek niedźwiedzi ( ma super właściwości zdrowotne)

dziekuje za wpisy, miło się czyta ze dużo ludzi jest świadomych zdrowego odzywiania👍

No ja właśnie póki co chcę jesc jajka, i masło, i sery (białe, żółte) czasami. 

Jednak zrezygnuję nawet z ryb. 

Dziś zjadłam śledzie i szczerze, czułam się podobnie jak przy jedzeniu mięsa ostatnio, że jem trupy, że jem cierpienie. 

To jest silniejsze ode mnie, nie przechodzę na wegetarianizm bo taka moda, bo zdrowiej (tzn to w zasadzie jak najbardziej), ale ostatnio obudziłam się jakby na wyższe wibracje i odrzuca mnie od mięsa, bo czuję w nim złą energię zabitych zwierząt.

Kilka dni coś we mnie pękło, poryczałam się strasznie uzmysławiając sobie cierpienie odartych z uczuć i godności zwierząt. Byłabym hipokrytką jedzac je, zresztą tak sie czuję zjadłszy dziś te dwa śledzie. 

Ludzie się budzą duchowo, pragną zdrowo się żywić, pragną rozwijać się ze swoimi ukrytymi zdolnościami. 

Cieszę się, bo nasze ciała naprawdę nie potrzebują mięsa by żyć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Molly

Rozumie Cię, bo ostatnio tez jestem przeciwna jedzeniu mięsa, które hoduje się masowo i szybko żeby tylko jak najwiecej zarobić😥

szkoda mi tych zwierząt trzymanych w złych warunkach i jestem wręcz zniesmaczona ze ludzi to mało obchodzi, bo mięso tanie kupią i się najedzą... dlatego preferuje ryby pod tym katem, gdyż staram się kupywać tylko z połowów naturalnych i chronionych... wiadomo ze za jakość trzeba płacić więcej, ale sumienie mam spokojne ze te ryby żyły na wolności a nie są hodowane masowo i karmione sztucznie..

uwielbiam blogi Agnieszki maciag, ona tez przeszła dużo w życiu i zaczęła się świadomie i zdrowo odżywiać i to masło klarowane inaczej zwane Ghee jest bardzo zdrowe👍Ona jest chyba weganka, mimo 50 lat wyglada super👏

Takze odżywiajmy się zdrowo i swiadomie😘

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×