Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Osoby z nadwagą i te otyłę też pragną milosci. Chca miec szczesliwy zwiazek, chca zalozyc rodzine !

Polecane posty

Gość gosc

nie zapominajcie o tym !

Gość gosc

K czy M? Wzrost? Waga?

Gość kobieta
21 minut temu, Gość gosc napisał:

nie zapominajcie o tym !

Nie zapominamy i wcale im nie przeszkadzamy, gdy łącza się między sobą w pary.

Gość Nie ma lekko

Mogą sobie chcieć!

Gość Gość

Każda potwora ma swojego amatora. Jeżeli się kochają, to niech im się szczęści.

Gość gość

A więc niech schudną. Albo szukają amatora tych grubych, ale takich jest zdecydowana mniejszość.

Przykra prawda.

Gość gość

Niestety wiekszość osób grubych, wcale nie ma nadwagi z powodu choroby, ale  przede wszystkim jedzenia za dużo, albo jedzenia złej jakości z wysoką zawartością cukru. Zresztą można jest nawet pozornie mało, a kalorycznie, niektórzy nie zdajasobie sprawy, ze gazowane napoje, albo schabowy smazony na tłuszczu też są bardzo kaloryczne.

Większosc osób bez problemu mogłaby schudnąć gdyby chciała, ja schudłam 10 kg, więc wiem co mówię. Kluczem nawet nie była drakońska dieta, ale zdrowe jedzenie i nisko kaloryczne np. ciemne pieczywo z plasterkiem chudej wędliny i pomidorem, na obiad sałatka np. grecka albo z kurczekiem zamiast kotleta z ziemniakami, dużo warzyw generalnie, zero słodyczy, zero alkoholu, zero smażonych rzeczy, dieta około 1200- 1500 kalorii. 1200 kiedy się nie ruszałam, 1500 kiedy ćwiczyłam. 10 kilo schudłam w 3 miesiące.

Gość gość

Aha i piłam jeszcze koktaile warzywne czasem np. na podwieczorek, to też zapycha i nie chce sie tak bardzo jeść.

A na przekąskę dobry jest popcorn domowo robiony np. na patelni, ale na "sucho" tzn. bez jakiegos oleju.

Tą metodę stosowała Madonna bo popcorn bez tłuszczu jest niskokaloryczny, a zapycha żołądek dośc szybko, ważne jest żeby tylko dużo go nie solić bo wtedy zbiera sie dodatkowo woda w organizmie, ja soliłam tylko odrobinę