Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

masia91

brak mieszkania ,brak pracy powrot do Polski

Polecane posty

Hej dziewczyny, dlugo sie zastanawialam czy tu napisac ale jestem w czarnej … i naprawde juz sama niewiem co mam robic. Moze wy kochane cos poradzicie.

A wiec tak, jakis czas temu wyjechalam razem z chlopakiem za granice, po kilku latach rozeszlismy sie, on ppznal kogos innego , ja rowniez wiec nie wracalam do Polski.

Teraz po jakims czasie stwierdzam ze chcialabym wrocic do Polski, do rodziny i znajomych , bardzo mi ich tu brakuje…niestety moj partner niechce ze mna wyjechac wiec chyba bedzeimy musieli sie rozstac bo poprostu nie jestem tu szczesliwa bo nie mam nikogo tutaj procz niego ;(

Ciagle zastanawiam sie co zrobic, tylko najgorsze jest to ze w Pl nawet nie mam gdzie wrocic, w mieszkaniu rodzicow nie ma miejsca, nie mam oszczednosci by kupic mieszkanie, moglabym jedynie wynajac ale musze najpierw znalezc prace w Polsce. Musze zaczynac wszystko od nowa, jak to zrobic? Czy ktoras miala taka sytuacje ? Ja popadam juz w depresje… :(

Gość chętny i wolny

jestem wolny to może się zgadamy?W polszy jestem

Gość Jvvnkn

To już lepiej tam zostań. Dziwne że nie uzbieralas kasy na mieszkanie. Zawsze myślałam że po to jedzie się do pracy zagranicę żeby zarobić konkretne pieniądze i potem kupić mieszkanie, bo w Polsce ciężko dorobić się na mieszkanie, bo niskie pensje. 

Gość olga

Czesc, tez mieszkam za granica i targaja mna tego typu watpliwosci wiec b. dobrze Cie rozumiem. Jedna z opcji  - wyjdz do ludzi, tam gdzie mieszkasz... ja sie tutaj napatrzylam na duzo roznych modeli "emigracji"... niektorzy ciagle niezadowoleni i tylko tesknia, inni po prostu biora z zycia garsciami, niewazne w jakim kraju sa. Czy Autorko chcialabys /moglabys poszukac nowych przyjaciol na miejscu? Rozwijac jakies pasje? Zeby Twoj partner nie byl jedynym co Cie trzyma... To tez zalezy jak bardzo Ci zalezy na zwiazku a jak bardzo na powrocie. Jesli jestes zdecydowana ze bez PL nie wytrzymasz - to po prostu wracaj. Prace predzej czy pozniej znajdziesz. Pewnie bedzie gorsza niz to co masz tam (?) ale jakos 38 mln osob zyje w kraju i daja rade, dlaczego Ty mialabys nie dac?

Gość Gość

Gdzie obecnie mieszkasz

Gość imprezowiczka ona

akurat autorka zalicza się do takich które biorą z życia garściami skoro po kilku latach pracy za granicą nie ma grosza przy duszy

Gość gość
8 minut temu, Gość imprezowiczka ona napisał:

akurat autorka zalicza się do takich które biorą z życia garściami skoro po kilku latach pracy za granicą nie ma grosza przy duszy

Ma na wynajem, ale nie ma na kupno mieszkania. Ja nie znam nikogo, kto po kilku latach za granicą kupił dom lub mieszkanie. I jakby brała z życia garściami, to by miała więcej niż ma, więc coś ci się pomyliło. 

Gość Sama prawda

W Polsce raczej nawet na wynajem nie zarobisz - chyba że na wynajem jakiegoś pokoju we wspólnym mieszkaniu.

Przyjedź do Polski - szybko Ci się przypomni dlaczego wyjechałaś!