Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ingka19

Bóle podbrzusza podczas brania tabletek anty

Polecane posty

Hej. Od 4 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne Vixpo, biorę je dlatego ze moja miesiączka nie występowała co miesiąc, zdarzało się ze nie miałam jej nawet 3 miesiące. Brałam na początku duphaston i po 10 dniach dostałam okres wiec wzięłam pierwsza tabletkę anty. Zaznaczam ze mam 19 lat. W lipcu, sierpniu i do początku września nic mnie nie bolało tylko podczas krwawienia lekkie bóle podbrzusza. Po stosunku który odbył się 28 września (partner skończył we mnie) zaczęłam mieć bóle podbrzusza, na początku było to rzadko a od dwóch tygodni bóle są codziennie i kilka razy w ciągu dnia. Bóle mogę porównać do tych miesiączkowych. Mam uczucie mokra w pochwie i ciagłe wrażenie ze wkładka higieniczna jest cała mokra. Zaczęłam być senna, nigdy nie śpię w dzień a teraz się zdarza. Krwawienie powinno być teraz 18 października. Jest możliwość abym zaszła w ciąże biorąc tabletki? Czy któraś z Was zaszła w ciąże podczas antykoncepcji hormonalnej? Na test jest za wcześnie, zrobię go w dniu spodziewanego krwawienia, ale chciałabym się więcej dowiedzieć od osób doświadczonych. 🙂

Gość Gość

A czy dobierając antykoncepcje w ogóle robiłaś jakieś badania hormonalne? Mi tak się miesiączki rozjeżdżały przy za wysokiej prolaktynie plus niedoczynności tarczycy. Dopóki nie zaczęłam leczyć tego samo się nie normowało nic. Mało tego, miałam krwawienia nie tylko przy przerwie między tabletkami  właśnie przy pogorszeniu się wyników TSH. Po zwiększeniu dawek na tarczyce, antykoncepcja również zaczęła działać jak należy. Przy niedoczynności również występuje wzmożona senność oraz mimo brania tabletek może wariować organizm np. Występują właśnie bóle podbrzusza lub krwawienia co na szczęście nie ma wpływu na ochronę przed ciąża. Najmniejszy problem to, że masz źle dobrane tabletki i potrzebujesz innych dawek hormonów w nich zawartych. Tak czy siak jeżeli bralaś je jak należy ciążą bym raczej się nie przejmowała.