Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jest cenniejszego w kobiecie dla faceta niż w facecie dla kobiety, że to facet ma dopłacać finansowo?

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego kiedy facet więcej zarabia, to powinien za wszystko płacić a kobieta nie chce "gołodupca"?

Najwyraźniej facet powinien dopłacać jakąś różnicę wartości pomiędzy kobieta a mężczyzną.

Z czego wynika ta różnica wartości i dlaczego kobieta jest więcej warta niż mężczyzna?

Gość Kiss

Jakos związałam się z moim facetem jak zarabiał 1000 zł mniej, a teraz zarabia 1000 zł wiecej i składamy się po połowie.

Ale jeśli u Ciebie w rodzinie tak jest, zapytaj swojej mamy.

Gość gość
2 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Jakos związałam się z moim facetem jak zarabiał 1000 zł mniej, a teraz zarabia 1000 zł wiecej i składamy się po połowie.

Ale jeśli u Ciebie w rodzinie tak jest, zapytaj swojej mamy.

Faktycznie chyba uogólniłem. Nie wszystkie kobiety tak postępują ale duża część kobiet a przynajmniej one najgłośniej krzyczą i pewnie dlatego najbardziej rzucają się w oczy...

Gość Gość

Jak bachora będziecie mieć to też będziesz wyliczal wszystko po połowie?

Gość Kiss
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Faktycznie chyba uogólniłem. Nie wszystkie kobiety tak postępują ale duża część kobiet a przynajmniej one najgłośniej krzyczą i pewnie dlatego najbardziej rzucają się w oczy...

Wiekszosc moich kolezanek tak nie robi. A pozostale uzgodnily to ze swoimi mezami i obu stronom tak pasuje. Nie rozumiem tej wojny na kafeterii. Wiekszosc zwiazkow przeciez nawzajem sobie pomaga, a nie walczy ze soba.

Gość Kiss
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Jak bachora będziecie mieć to też będziesz wyliczal wszystko po połowie?

U nas chyba tak. No moze nie dokladnie. Jak kogos cos zainspiruje, to mu kupi...😃

Gość gość
7 minut temu, Gość Kiss napisał:

Wiekszosc moich kolezanek tak nie robi. A pozostale uzgodnily to ze swoimi mezami i obu stronom tak pasuje. Nie rozumiem tej wojny na kafeterii. Wiekszosc zwiazkow przeciez nawzajem sobie pomaga, a nie walczy ze soba.

Chyba to zależy po prostu od własnych doświadczeń. Ja byłem w 3 związkach i 2 dziewczyny uważały, że ja mam obowiązek za nie płacić od a do z a one nic. Tylko jedna mnie zszokowała już od pierwszej randki, bo chciała płacić za siebie i to ja wynegocjowałem z nią, że będziemy płacic na zmianę!!!!

Gość gość
1 minutę temu, Leżaczek napisał:

Mój ojciec nie dawał ani złotówki a wujek na opłaty, drugi wujek oddawał wszystko tylko zostawiał sobie na piwo. Najlepiej jakby kobieta nie wiedziała ile zarabiasz w konkubinacie. Wtedy nie może wystąpić o alimenty na siebie. No chyba, że już coś zmienili. 

Po rozstaniu po konkubinacie to chyba i tak nie można alimentów na siebie, tylko na dziecko!!!!

A w małżeństwie jest wspólnota, więc żadne ukrywanie nic nie da.

Gość Gość
5 minut temu, Leżaczek napisał:

Mój ojciec nie dawał ani złotówki a wujek na opłaty, drugi wujek oddawał wszystko tylko zostawiał sobie na piwo. Najlepiej jakby kobieta nie wiedziała ile zarabiasz w konkubinacie. Wtedy nie może wystąpić o alimenty na siebie. No chyba, że już coś zmienili. 

To już wiadomo kto ci skrzywil psychike...

Gość gość
4 minuty temu, Leżaczek napisał:

3 minuty temu, Gość gość napisał: A w małżeństwie jest wspólnota, więc żadne ukrywanie nic nie da. X jak małżeństwo to z intercyza 😁

Jak zaproponujesz intercyzę to dostaniesz z liścia. Dlatego ja preferuję po prostu bez małżeństwa :P

Gość Kobieta

Rozumiem, ze praca w domu i opieka nad dzieckiem również po połowie? 

Tak na marginesie, skoro Nie widzisz niczego szczególnego w kobietach to najprawdopodobniej jesteś gejem. Zatem zamiast zadawać denne pytania na forum, idz zabawiaj sie z kolegami. 

Gość Gość
Przed chwilą, Leżaczek napisał:

12 minut temu, Gość gość napisał: Chyba to zależy po prostu od własnych doświadczeń. Ja byłem w 3 związkach i 2 dziewczyny uważały, że ja mam obowiązek za nie płacić od a do z a one nic. Tylko jedna mnie zszokowała już od pierwszej randki, bo chciała płacić za siebie i to ja wynegocjowałem z nią, że będziemy płacic na zmianę!!!! X ja miałem zawsze doświadczenie z tymi co płaciły za siebie, jakbym trafił na te dwie to szybko bym pogonił. 

Przecież ty nie masz żadnego doświadczenia więc co znowu eksperta rzniesz? Gdzie twoja łiła dziś? Pewnie pikietuje przed lokalem wyborczym. 

Gość gość
3 minuty temu, Gość Kobieta napisał:

Rozumiem, ze praca w domu i opieka nad dzieckiem również po połowie? 

Tak na marginesie, skoro Nie widzisz niczego szczególnego w kobietach to najprawdopodobniej jesteś gejem. Zatem zamiast zadawać denne pytania na forum, idz zabawiaj sie z kolegami. 

Pewnie cię bardzo zszokuję ale tak, dla mnie podział obowiązków po połowie jest oczywistością, bo najwyraźniej łyknąłem bajke o równouprawnieniu jak młody pelikan ;)

Ja widze w kobietach wiele wyjątkowego ale zastanawiam się dlaczego kobiety widzą w męzczyznach mniej wyjątkowego niż same w sobie, że facet będzie wart kobiety nie tylko jeśli da jej swoją obecność, tak jak kobieta facetowi, ale dopiero kiedy dopłaci finansowo - wytłumaczysz mi to?

Gość Kobieta
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Pewnie cię bardzo zszokuję ale tak, dla mnie podział obowiązków po połowie jest oczywistością, bo najwyraźniej łyknąłem bajke o równouprawnieniu jak młody pelikan 😉

Ja widze w kobietach wiele wyjątkowego ale zastanawiam się dlaczego kobiety widzą w męzczyznach mniej wyjątkowego niż same w sobie, że facet będzie wart kobiety nie tylko jeśli da jej swoją obecność, tak jak kobieta facetowi, ale dopiero kiedy dopłaci finansowo - wytłumaczysz mi to?

Biologia. Kobieta dba o siebie i sie stara, inwestuje w swój wygląd byś ty mógł cieszyć oko i z tego tytułu niewiele jej zostaje na inne wydatki. To chyba oczywiste. 

Gość Gość

W dzieciństwie? I ty to przekladasz na dorosle relacje bo kupiłeś czipsy koleżance z podwórka w wieku 9 lat? Ty jesteś ulomny. Totalny wykolejeniec żyjący w swoim świecie. Dziwnym dodajmy.

Gość Gość
Przed chwilą, Leżaczek napisał:

5 minut temu, Gość Gość napisał: W dzieciństwie? I ty to przekladasz na dorosle relacje bo kupiłeś czipsy koleżance z podwórka w wieku 9 lat? Ty jesteś ulomny. Totalny wykolejeniec żyjący w swoim świecie. Dziwnym dodajmy. X w dorosłych relacjach już nie musiałem płacić za kobiety. Raz nawet złożyliśmy się na frytki 🍟 za 5.5 gdzie ja dałem 2.5 a ona 3zł 😁

Żałosne. 

Gość Proste
1 minutę temu, Leżaczek napisał:

5 minut temu, Gość Gość napisał: W dzieciństwie? I ty to przekladasz na dorosle relacje bo kupiłeś czipsy koleżance z podwórka w wieku 9 lat? Ty jesteś ulomny. Totalny wykolejeniec żyjący w swoim świecie. Dziwnym dodajmy. X w dorosłych relacjach już nie musiałem płacić za kobiety. Raz nawet złożyliśmy się na frytki 🍟 za 5.5 gdzie ja dałem 2.5 a ona 3zł 😁

Dlatego umrzesz jako stary kawaler. Żadna kobieta nie będzie dziadowac. Jeszcze ze starzejacym sie brzydkim schizofrenikiem. 

Gość Gosc

Młode dziewczyny lubią kase. Nie zmienisz tego u żadnej 15,25 latki.

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

Młode dziewczyny lubią kase. Nie zmienisz tego u żadnej 15,25 latki.

Ale kobiety +26 to juz powinny myśleć 

Gość Kobieta
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ale kobiety +26 to juz powinny myśleć 

No myślą i dlatego nie pchają sie w związek z nieudacznikami 

Tam gdzie bieda wchodzi drzwiami, to miłość oknem ucieka. 

Gość gosc
41 minut temu, Gość Kobieta napisał:

Biologia. Kobieta dba o siebie i sie stara, inwestuje w swój wygląd byś ty mógł cieszyć oko i z tego tytułu niewiele jej zostaje na inne wydatki. To chyba oczywiste. 

No nie każda kobieta wydaje na swoją urodę tak dużo i nie robi się na bóstwo. Ale może i coś w tym jest, że te najbardziej odpacykowane są bardziej roszczeniowe a te normalne i szare myszki mniej - dzięki - cenna rada :D

Gość Gość
2 godziny temu, Gość gość napisał:

Dlaczego kiedy facet więcej zarabia, to powinien za wszystko płacić a kobieta nie chce "gołodupca"?

Najwyraźniej facet powinien dopłacać jakąś różnicę wartości pomiędzy kobieta a mężczyzną.

Z czego wynika ta różnica wartości i dlaczego kobieta jest więcej warta niż mężczyzna?

Kobieta rodzi dzieci i w 90 % kobietom dużo mniej zależy na seksie niż facetom

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Pewnie cię bardzo zszokuję ale tak, dla mnie podział obowiązków po połowie jest oczywistością, bo najwyraźniej łyknąłem bajke o równouprawnieniu jak młody pelikan 😉

Tak jest od ery kamienia łupanego, facet przynosił mamuta dla całej rodziny, ten który upolowal najwięcej miał największy dostęp do bab

Gość Proste
54 minuty temu, Leżaczek napisał:

5 minut temu, Gość Gość napisał: Kobieta rodzi dzieci i w 90 % kobietom dużo mniej zależy na seksie niż facetom X to też jeden z mitów, według moich doświadczeń jest zupełnie odwrotnie. 

Naprawdę? 90% dzieci zostało urodzonych przez mężczyzn? A to jakieś nowe odkrycie 😂 

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Kobieta rodzi dzieci i w 90 % kobietom dużo mniej zależy na seksie niż facetom

A jeśli facet nie chce dzieci a seks chce rzadko uprawiać?

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Tak jest od ery kamienia łupanego, facet przynosił mamuta dla całej rodziny, ten który upolowal najwięcej miał największy dostęp do bab

To prawda. Tak było. A baby były jak przedmioty.

A baba co musi robić, żeby mieć dostęp do facetów?

Gość Kiss
2 godziny temu, Leżaczek napisał:

7 minut temu, Gość Proste napisał: Żadna kobieta nie będzie dziadowac.  X lepiej wam jeść na krzywy ryj. Wtedy jest ok. Ja myślę że kobieta w moim wieku i wyżej to nawet powinna płacić za oboje. Zegar 🕒 biologiczny tyka a samotność potrafi dać w kość. Facet to tam zawsze sobie pomieszka z mamą, znajdzie hobby, spełnia się w finansach. Jemu się tak nie śpieszy. I zazwyczaj ona ma więcej korzyści do ugrania. Sama przetrfoniła cała kasę na siebie a taki facet np dwie nieruchomości. To jej spadną opłaty itd. Najczęściej są gołe i wesołe jeśli chodzi o majątek a tylko wymagają. 

Kurna, Leżak, mam takie oszczednosci, ze moge sobie dzialke kupic, a moze nawet 8 rudere na zadupiu.

Gość Kiss

Moze miala ciezka sytuacje zyciowa. Np.  jakaś choroba. A Ty masz oszczednosci?